مبارزه با پولشویی قدم اول مبارزه با قاچاق - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 66242
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 31 اردیبهشت 1401 - 6:25 |
ایرج یوسفی کارشناس مسائل بانکی مطرح کرد:

مبارزه با پولشویی قدم اول مبارزه با قاچاق

دستورالعمل نحوه تشکیل و ساماندهی واحد مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در بانک‌ها و مؤسسات  اعتباری غیر بانکی مشتمل بر تکالیف مهمی است که از جمله اهم آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: مؤسسات اعتباری مکلفند واحدی را با عنوان واحد مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم به صورت مستقل تأسیس نموده و وظایف آن واحد را از سایر واحدها تفکیک نمایند.
مبارزه با پولشویی قدم اول مبارزه با قاچاق

گروه اقتصادی 
دستورالعمل نحوه تشکیل و ساماندهی واحد مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در بانک‌ها و مؤسسات  اعتباری غیر بانکی مشتمل بر تکالیف مهمی است که از جمله اهم آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: مؤسسات اعتباری مکلفند واحدی را با عنوان واحد مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم به صورت مستقل تأسیس نموده و وظایف آن واحد را از سایر واحدها تفکیک نمایند. ساختار سازمانی واحد مذکور باید هم‌تراز با بالاترین سطح واحدهای عملیاتی تنظیم شود. ساختار سازمانی پیشنهادی واحد مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم هریک از مؤسسات اعتباری باید پس از تصویب در هیئت مدیره مؤسسه اعتباری، برای بررسی‌و انجام اقدامات مورد اشاره در ماده ۶ دستورالعمل به بانک مرکزی ارسال گردد.
مسئول پیشنهادی واحد مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم مؤسسه اعتباری باید علاوه بر دارا بودن شرایط عمومی و تخصصی مذکور در مواد ۸ و ۹ دستورالعمل، برای احراز صلاحیت تخصصی به مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی معرفی شود. ارزیابی صلاحیت تخصصی توسط مرکز اطلاعات مالی، پس از وصول نظر موافق بانک مرکزی برای انتصاب وی در سمت مسئول واحد مبارزه با پولشویی مؤسسه اعتباری صورت می‌پذیرد. شایان ذکر می‌داند، احراز صلاحیت امنیتی و عمومی فرد موردنظر مؤسسه اعتباری برای انتصاب در سمت مسئول مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم باید رأساً توسط مؤسسه اعتباری و از طریق استعلام از  مراجع ذی‌ربط در قانون مبارزه با پولشویی صورت پذیرد.
عزل مسئول واحد مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم مؤسسه اعتباری پیش از پایان اعتبار حکم صلاحیت تخصصی وی، صرفاً در صورت تحقق شرایط مقرر در ماده ۲۱ دستورالعمل، میسر خواهد بود. گفتنی است بانک مرکزی در آخرین اقدام با نظارت هوشمند بر تراکنش های بانکی، برخی از تراکنش‌های غیرمعمول که هدف قانونی یا اقتصادی مشخصی نداشتند و دارای معیارها و قرائن قوی دال بر وقوع تخلف و انجام معاملات غیرمجاز و غیرقانونی بوده‌اند شناسایی و ضمن مسدود کردن وجوه مربوطه ، مدیران خاطی را برکنار کرد.
 واحدهای مبارزه با پولشویی، مستقل و از سوی بانک‌ها راه‌اندازی شده است
ایرج یوسفی، کارشناس مسائل اقتصادی در تشریح احکام و الزامات ساختار و تشکیلات واحدهای مبارزه با پولشویی به خبرنگار «رسالت» بیان کرد: پولشویی در لغت به معنای شستن پول های کثیف است. افراد از راه نامشروع مانند قاچاق و یا انواع جرم دیگر پولی را به دست می آورند و برای پاک نشان دادن پول خود اقدام به این جرم می‌کنند. پولشویی به این معناست که فرد و یا گروهی پولی را از راه نامشروع و غیر قانونی به دست می آورند و آن پول را به طرق های مختلف وارد بازار و نظام مالی می‌کنند.
وی افزود: صاحبان این کسب‌‌‌وکارهای نامشروع ثروت خود را در سیستم‌ بانکی و بورس سرمایه‌گذاری و پول کثیف را وارد چرخه اقتصاد دنیا می‌کنند. واحد مبارزه با پولشویی در راستای مبارزه با ثروت نامشروع و غیر قانونی ا‌‌ست. در ایران نیز این رویکرد از سوی وزارت اقتصاد در حال اجراست. 
یوسفی تصریح کرد: واحدهای مبارزه با پولشویی، مستقل و از سوی بانک‌ها راه‌اندازی شده است. بدین منظور کلیه ورود و خروج منابع کنترل می‌گردد. به طورمثال با اتخاد این سیاست، تنها تا سقف ۱۵ میلیون تومان قادر به برداشت پول خواهیم بود و برای مبلغ بیش‌تر می‌بایست فرم‌های توضیح پر شوند. 
 ضرورت مبارزه با پولشویی
کارشناس مسائل بانکی‌ همچنین خاطرنشان کرد: واحد مبارزه با پولشویی در بخش نظارتی بانک‌ها به کنترل منابع می‌پردازد. دستورالمعل‌های این بخش از سوی بانک‌ مرکزی تهیه و انجام می‌شود. این دستورالعمل‌ها به صورت مستمر و در شکل بخشنامه به کلیه بانک‌ها اعلام می‌گردد. در راستای این سیاست‌گذاری تمامی بانک‌ها ملزم به پیروی و مبارزه با پولشویی هستند. 
او متذکر شد: عملکرد بانک‌ها و بورس از سوی وزارت اقتصاد با نظارت همراه است. در این راستا کلیه نهادها در پی مبارزه با پولشویی هستند تا منابع از طریق راه‌های نامشروع از کشور خارج نشوند. 
وی در پایان این گفت‌وگو اظهارکرد: کنترل چک و نحوه بازکردن حساب برای اتباع خارجی از دیگر سیاست‌های مبارزه با پولشویی است. به طورحتم در آینده‌ای نزدیک این سیاست‌ها گسترش و به مسائل مالیاتی نیز راه خواهد یافت. مبارزه با پولشویی یک ضرورت و ‌می‌بایست با توسعه خود از معاملات مشکوک جلوگیری  کند. به موجب مبارزه با پولشویی، قاچا‌ق در کلیه سیستم‌ها نیز کنترل خواهد شد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای مبارزه با پولشویی قدم اول مبارزه با قاچاق بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.