کودکان هم کرونا میگیرند
گروه اجتماعی
ویروس کرونا در کودکان و نوزادان اغلب بدون علامت است یا علائم خفیفى را در این گروه نشان میدهد؛ البته این ویروس در کودکانی که بیماری زمینهای دارند تهاجم پیدا میکند و ممکن است نیاز به استفاده از دستگاه اکسیژن مکمل نیز باشد. در دو ماه گذشته، همراه با شیوع گسترده ویروس کرونا در هرمزگان، آمار مبتلایان در نوزادان و کودکان نیز افزایشیافته است. در همین زمینه، مسعود مردانی- عضو کمیته کشوری کرونا، با اشاره به افزایش تعداد کودکان مبتلابه کرونا به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر حضور کودکان در مکانهای اجتماعی بیشتر شده به همین دلیل تعداد مبتلایان به ویروس نیز افزایشیافته است.
سیما سادات لاری- سخنگوی وزارت بهداشت هم به این مسئله اشارهکرده که در بخش کودکان شاهد ابتلا به کرونا هستیم و کودکان بهعنوان ناقل مطرح میشوند و الزاما کودکان مبتلابه کرونا دارای بیماری زمینهای نیستند و اغلب به دلیل چاقی و تأثیرپذیری ژنتیک مبتلابه این ویروس شدند.
در همین زمینه، عبدالله کریمی- فوق تخصص عفونی کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با «رسالت» میگوید: پیشبینیشده که با آغاز فصل پاییز، خطر بیشتری کودکان را تهدید کند. البته از همان بدو ورود ویروس این مسئله عیان بود که کودکان هم گرفتار این ویروس خواهند شد، اما چون درصدش کم بود، تمام توجهات معطوف به بزرگسالان بود، از طرفی به دلیل تعطیلی مدارس، بچهها در فعالیتهای اجتماعی شرکت نداشتند یا بدون علامت مبتلا شدند، اما بهمرور که پاندمی گسترش یافت و افراد بزرگسال در تجمعات حضور پیدا کردند، کودکان نیز درگیر شدند. هماکنون از هر ۲۰ نفری که آلوده میشود، یکی ممکن است کودک باشد و بعضا احتمال دارد، کرونا در کودکان با علائم شدید بروز کند. در حال حاضر مشخصشده که درگیری کودکان یا ابتلای آنان ملایمتر است و حدود ۹۵ درصد بهصورت ملایم تا متوسط و زیر ۵ درصد، شدیدا به این ویروس مبتلا میشوند. وی با اشاره به صدمات بازگشایی مدارس تأکید میکند که آماری در دست ندارم، اما همه میدانیم که در هرجایی تجمع باشد، کودکان هم ناقلاند و ممکن است خودشان درگیر این ویروس شده و در زنجیره انتقال قرار بگیرند. این را هم باید در نظر داشت که پاییز، آنفلوآنزا و کرونا باهم شیوع مییابد و احتمال دارد وضعیت بدتر شود، اما به هر ترتیب بستگی به مراعات مسائل بهداشتی از سوی مردم و تصمیمات دولت دارد. اگر مردم به سفر بروند و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند و دولت هم تصمیمات سختگیرانهای اتخاذ نکند، ممکن است با موج چهارم کرونا هم روبهرو شویم. این استاد دانشگاه با اشاره به کودکانی که نیازمند تزریق واکسن آنفلوآنزاهستند میگوید: کودکان زیر ۵ سال باید واکسن بزنند اما اگر موجود نبود حداقل کودکان زیر دو سال باید این واکسن را بزنند. درست است که برخی عنوان میکنند، واکسن ۵۰ تا ۷۰ درصد کارایی دارد و رعایت فاصلهگذاری فیزیکی و شستشوی دستها و موارد بهداشتی میتواند از ابتلا به کرونا و آنفلوآنزا جلوگیری کند، اما واقعیت امر آن است که باید واکسن را حتما تزریق کرد، چون در جوامعی که واکسن را تزریق میکنند، میزان ابتلایشان به ویروس کمتر است.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی , عبدالله کریمی , کرونا , کودکان , نوزادان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.