کارگر؛ ستون کار و تولید
آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشور در جشنواره ملی امتنان از کارگران گروههای کار و واحدهای نمونه که صبح روز سه شنبه، مورخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، ضمن بیان اینکه تولیدات کارگران عزیز ما علی رغم همه تهدیدها و تحریمها برای کشور نقش آفرین است، اظهارکرد: سازوکار قانونی سهجانبه دولت، کارفرما و کارگر مناسب است که ادامه یابد تا تصمیمهای مناسب و قابل دفاع با تورم گرفته شود. وی ضمن بیان اینکه لازم است بانکها با اشتغال، مسکن و ازدواج همراهی کنند، اظهارداشت: تاکید میکنم که در پرداخت وام برای این سه موضوع که به رفع دغدغه جوانان کمک میکند، همراهی کنند. به گفته رئیس جمهور، مسئول بانک رفاه کارگران اعلام کرده است که آمادگی دارد برای تسهیلات مسکن کارگران کمک کند و سهم مسکن در سبد هزینه خانواده را کاهش دهد.
مطابق اظهارات آیت الله رئیسی و همچنین باور فعالان اقتصاد مسکن، یکی از ابزارها و امکانات مهم کشور، زمین است که میبایست به درستی از ظرفیتهای آن بهره گرفته شود. از طرفی دیگر ضرورت دارد تا تمامی مدیران شرکتها و کارخانجات میخواهم همت کنند تا تعاونیهای مسکن فعال شوند.
این روند توامان با اجرای تصمیمات وزارت راه و شهرسازی میتواند رفع دغدغه مسکن کارگران را به ارمغان بیاورد چراکه امروز نیاز به مسکن به یکی از بزرگترین چالشهای کارگران تبدیل شده و سهم چشمگیری در سبد هزینه خانوار را از آن خود کرده است.
به تازگی آیت اسدی، یکی از یکی از اعضای کارگری شورای عالی کار با تاکید براینکه باید نظارت درستی بر اجرای قانون شکلگیرد، اعلام داشت که در سال جاری باید نظارت مجلس قوی تر شود و دولت نیز اجازه دهد که مذاکرات تعیین دستمزد با نمایندگان کارفرمایان به شکل مستقل انجام شود.
به عقیده فعالان این حوزه از مهمترین چالشهای موجود، عدم اجرای قوانین است چراکه راهکارهای رفع دغدغههای جامعه کارگری در قالب قانون دیده شده و برای هریک منابع و تسهیلات مشخص نیز در گرفته شده است. وکلای ملت براین باورند که لازمه حل مشکلات کارگری، اجرای درست قوانین است و در حوزه مسکن نیز قانون جهش تولید به عنوان اصلی مهم راهگشا خواهد بود. همچنین ضرورت دارد تا روند اختصاص زمین برای ساخت مسکن بیش از پیش در دستورکار قرار گیرد و با جدیت عمل بیشتری همراه گردد. برای بررسی بیشتر این موضوع به گفتوگو با اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس، رحمت الله فیروزی پوربادی، دیگر عضو این کمیسیون و همچنین کریم حسینی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس پرداختیم که در ادامه میخوانید.
اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس:
لازمه رفع دغدغه مسکن کارگران اجرای دقیق قانون جهش تولید مسکن است
اقبال شاکری، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح لزوم رفع دغدغه مسکن برای کارگران پرداخت و در این باره بیان داشت: رفع دغدغه مسکن کارگران و هرآنچه که میبایست اتفاق بیفتد، در گرو اجرای قانون جهش تولید مسکن است. در این قانون یکایک موضوعات درنظر گرفته شده و عوامل موثر بر آن نیز پیش بینی شده است. وی افزود: به منظور رفع دغدغههای مسکن کارگران چندین روش پیشنهاد شده است که خوشبختانه برخی از آنها نیز اجرایی شده است.
یکی از مهمترین موضوعات این است که کارخانهها و شهرهای صنعتی که تعداد قابل توجهی کارگر دارند، با تفاهم نامه وزارت راه و شهرسازی رو به رو شوند تا در محلی نزدیک به محل کارشان، زمین دریافت کنند. مادامی که زمین مربوطه اختصاص یافت، با تشکیل تعاونیهای مسکن روند ساخت آغاز شود و مسکن موردنیاز کارگران را از این روش فراهم سازند. عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: روند اختصاص زمین و ساخت مسکن با تسهیلاتی که در قانون جهش تولیددرنظر گرفته شده است، ممکن خواهد بود. افزون براین میتوان با تفاهمنامههایی از سوی ستاد اجرایی و قرارگاه خاتم مجوز ساخت مسکن در قالب جهش تولید مسکن را فراهم کرد. وی متذکر شد: برای برخی اقشار که در دهک یک تا پنج قرار دارند، وام و آورده مسکن میبایست با کاهش نرخ سود همراه گردد. خوشبختانه این مهم در جریان اجرای قانون دیده شده و نرخ سود برای دهک مذکور ۵ درصد درنظر گرفته شده است.
او یادآور شد: تسهیلاتی که در قالب قانون جهش تولید مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی درنظرگرفته شده، در دست بررسی و پیگیری قرار دارد. امروز بهترین راهحل برای رفع دغدغه مسکن کارگران، اجرای قوانین مصوب است. ضمن تبریک روز کارگر باید عنوان بداریم که تعاونیهای جامعه کارگری میبایست در سامانه املاک و اسکان ثبت نام کنند و روند احزار هویت و صلاحیت به منظور دریافت تسهیلات و زمینه دریافت مسکن حمایتی را طی کنند. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان این گفتوگو همچنین ادامه داد: با فعال سازی تعاونیهای مسکن میتوان روند ساخت مسکن را تسریع کرد. مطلوب این است که وزارت کار و اموراجتماعی با ایجاد یک قرارگاه یا دفتر مشخص میتواند امور مربوطه را ساماندهی کند و مسیری واحد برای کارگران تهیه کند. چنین روندی موجب پیگیری و تحقق مطالبات جامعه کارگری خواهد شد.
رحمت الله فیروزی پوربادی، عضو کمیسیون عمران مجلس:
حل مشکلات جامعه کارگری نیازمند همکاریهای میان بخشی دستگاههای اجرایی است
رحمت الله فیروزی پوربادی، نماینده مردم نطنز و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح سیاستهای اثربخش برای کاهش دغدغه مسکن کارگران پرداخت و در این باره اظهارکرد: امروز یکی از نیازهای اساسی جامعه، مسکن است و بدیهی است که کارگران نیز دراین باره دغدغه بسیاری داشته باشند. بیشک جامعه کارگری به تنهایی قادر به ساخت مسکن و پیشبرد اهداف موجود در این زمینه نیست.
ساخت مسکن کارگری و پاسخ به نیاز این جامعه در گرو تفاهمنامههایی است که از سوی متولی جامعه کارگری از جمله وزارت کار منعقد شود. در این مسیر وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز میبایست همکاری لازم را به عمل بیاورند تا کاهش دغدغه جامعه کارگری در مقام عمل برطرف شود.
وزارت اقتصاد کشور نیز میبایست با درنظرگیری تفاهمنامه مربوطه با بانکهای کشور روند اختصاص تسهیلات را تسریع کند.
وی افزود: کلیه وزارتخانه و دستگاههای اجرایی باید به نقطه مشترکی دست پیدا کنند تا مشکلات جامعه کارگری از جمله مشکل مسکن حل و برطرف گردد. بیشک رفع دغدغه مسکن کارگران نیازمند همکاریهای سازمانها و دستگاههای مختلف است چراکه این مهم در گرو اختصاص زمین، تسریع روند ساخت، درنظرگیری تسهیلات، امکانات و مصالح است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای در پایان این گفتوگو تصریح کرد: باید در راستای دغدغههای جامعه کارگری کوشید و متناسب با نیازهایشان تصمیمگیری کرد. در این مسیر باید شرایط زندگی کارگران و تعداد اعضای خانواده نیز درنظر گرفته شود و مطابق با آن تسهیلات درنظرگرفته شود.
کریم حسینی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:
کارگران، رکن مهم اقتصاد و ستون تولیدات کشورند
کریم حسینی، نماینده مردم اهواز و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» ضمن ضرورت پیگیری مشکلات کارگران و تضمین امنیت شغلی این قشر بیان کرد: دغدغههای کارگران مطابق فرمایش مقام معظم رهبری میبایست حل گردد و موضوع امنیت شغلی نیز میبایست به صورت کامل برای این قشر زحمتکش فراهم شود. یکی از دغدغههای کارگران به سبب نوع قراردادها، حقوق، مزایا، تسهیلات امنیت شغلی است و میبایست این مطالبه را تحقق بخشید. وی افزود: برخی مشاغل دغدغه بیمه دارند و ضرورت دارد تا مشکلات بیمه کارگران نیز ساماندهی گردد. بیشک پیگیری و رفع دغدغههای کارگران موجب میگردد تا رسالت کارگران در اقتصاد به درستی ایفا شود. مطابق بیانات مقام معظم رهبری کارگران رکن مهم اقتصاد کشورند. بنابراین اگر شرایط درستی نداشته باشند و دغدغههایشان رفع نشود، نمیتوانند به درستی رسالت خود را ایفا کنند. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید سازوکار حمایت عملی از جامعه کارگران و محیطهای کارگری را فراهم سازیم. ضرورت دارد تا شرایط به گونهای رقم بخورد که کارگران بدون دغدغه، به ایفای نقش خود در حوزه تولید بپردازند. او متذکر شد: کارگران، رکن مهم اقتصاد و ستون تولیدات کشور میباشند. در این راستا میبایست پیگیر مطالباتشان باشد و شرایط را به نحوی رقم زد که بتوانند به خوبی و با خاطری آسوده به وظایف خود عمل کنند. نماینده مردم اهواز در مجلس یازدهم با اشاره به موضوع مسکن کارگران همچنین ادامه داد: یکی از دغدغههای اصلی کارگران، موضوع مسکن است. با توجه به اینکه اجرای برنامه نهضت ملی مسکن در دستورکار قرار گیرد، امیدواریم این مشکلات به زودی رفع شود. خوشبختانه در این راستا مجلس یازدهم قوانین مشخصی را وضع کرده که یکی از مهمترین آنها قانون جهش تولید مسکن میباشد. با اجرای این قانون و رفع موانع تولید مسکن، میتوان روند ساخت مسکن را تسریع کرد و نیاز به مسکن کارگران را پاسخ داد. وی در پایان این گفتوگو همچنین خاطرنشان کرد: با در اختیار قراردادن زمین مناسب برای ساخت مسکن میتوان تولید مسکن را افزایش و دغدغه مسکن کارگران را کاهش داد. توجه داشته باشیم که کارگران قشر فعال جامعه و متاسفانه کم برخوردار از امکانات جامعه میباشند. در این راستا میبایست همواره پیگیر مطالبات و موارد عملیاتی برای رفع دغدغههایشان بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.