سیاهچاله جمعیتی! - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 53565
  پرینتخانه » سرمقاله, یادداشت تاریخ انتشار : 14 آبان 1400 - 23:05 |

سیاهچاله جمعیتی!

جامعه‌شناسان ،جمعیت‌شناسان و آینده پژوهان ما در دهه هفتاد خواب بودند. دولت ما در آن زمان براساس یک غفلت و جهل راهبردی و فقد دانش آینده‌پژوهی وارد معرکه‌ای با دسیسه سازمان‌های جهانی شد که امروز ما از آن به‌عنوان «سیاهچاله جمعیتی» و یک ابر بحران یاد می‌کنیم.
سیاهچاله جمعیتی!

محمدکاظم انبارلویی
جامعه‌شناسان ،جمعیت‌شناسان و آینده پژوهان ما در دهه هفتاد خواب بودند. دولت ما در آن زمان براساس یک غفلت و جهل راهبردی و فقد دانش آینده‌پژوهی وارد معرکه‌ای با دسیسه سازمان‌های جهانی شد که امروز ما از آن به‌عنوان «سیاهچاله جمعیتی» و یک ابر بحران
 یاد می‌کنیم.
انقلاب صاحب یک کشور جوان شد اما پس از چهار دهه بر اثر یک غفلت راهبردی در سراشیبی پیری جمعیت افتاده است. نقشه این بود تا ۲۰۵۰ ایران یک کشور پیر با همسایگانی جوان باشد.
طی ۳۰ سال گذشته کشور به سرعت رو به پیری و سیاهچاله جمعیتی می‌رفت و اگر چاره‌ای اندیشیده نمی‌شد تا ۱۵۰ سال دیگر هم نمی‌توانستیم از این سیاهچاله بیرون آییم.
سیاست‌های وزارت بهداشت در دهه دوم انقلاب به بهانه شعار فرزند کمتر زندگی بهتر در حقیقت به سمت یک نسل‌کشی خاموش با بیش از هزاران سقط در روز با بهانه‌های واهی علمی رفت و اکنون آثار وحشتناک آن را در خیابان‌ها ، معابر عمومی ، پارک‌ها و مساجد به صورت ظهور نسلی پیر و فرسوده مشاهده می‌کنیم.
می‌گفتند کشور کشش غذادهی به فرزندآوری تصاعدی جمعیت را ندارد و در نرخ باروری حتی دستکاری می‌کردند تا سیاست‌های شوم کنترل جمعیت را توجیه کنند.
اکنون با نرخ باروری یک و شش دهم در سراشیبی سقوطی قرار داریم که رهایی از آن را مشکل می‌نمایاند.
رهبری معظم انقلاب به عنوان چشم بیدار امت اولین کسی بود که از یک دهه قبل زنگ بیدارباش را به صدا درآوردند و فرمودند:« جمعیت یکی از پرفایده‌ترین «ثروت»های یک کشور است. جمعیت برای اقتدار ملی، پویندگی و بالندگی کشور یک «فرصت» و امتیاز است نه «تهدید:» !
معظم له سیاست های کلی جمعیت را اینگونه به سران قوا ابلاغ فرمودند .
دست فرمان قوا باید به این سمت حرکت کند که ؛ موانع ازدواج رفع، تشکیل خانواده تسهیل و ترویج شود، از زوج‌های توانمند و جوان به طور جدی حمایت شود، سبک زندگی ایرانی – اسلامی
 ترویج و نهادینه‌سازی شود، امید به زندگی با تأمین سلامت و تغذیه سالم ارتقاء یابد و آسیب‌های اجتماعی چاره‌جویی شود.
مقام معظم رهبری ۱۴ سیاست مشخص و شفاف را در ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت یادآور شدند:
۱۰‌ سال قبل طرحی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید اما در عمل اتفاقی نیفتاد و یک فرصت ۱۰ ساله از این باب از دست رفت. یکی از مطالبات رهبری از مجلس یازدهم همین بود که مجلس اهتمام ویژه در این باب داشته باشد، لذا طرح «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» تهیه و پس از یک سال و اندی در هفته گذشته به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان رسید. قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» را با بیش از ۲۰۰ حکم همه ابعاد این امر خطیر را چاره‌جویی کرده و با مسئله‌شناسی دقیق ۲۱ مانع اساسی را از پیش پای ملت برداشته تا از «سیاهچاله جمعیتی» که دشمنان برای نابودی ملت تعبیه کردند ، نجات یابد.
۹ کمیسیون تخصصی با رأی بالای ۸۰ درصد تمام اشکالات و ابهامات طرح را رفع کردند .امروز ما دارای یک قانون جامع و کامل بدون نقص برای اجرا داریم که می‌توانیم مسیر درستی را در این وادی طی کنیم.
۱۴ ماده این قانون اختصاص به حمایت مادی و معنوی زوجین جوان دارد.
۷ ماده این قانون اختصاص بودجه به درمان زوجین نابارور و پیشگیری از ناباروری دارد . 
۷ ماده آن به طور مشخص و شفاف حمایت های دوران بارداری و شیردهی را توضیح داده است.
۸ ماده آن اختصاص به حمایت از عموم مادران، ۲ ماده اختصاص به مادران غیرشاغل و ۲ ماده به حمایت از مادران دانشجو وطلبه دارد.
این قانون مملو از ارائه تسهیلات و حمایت ها شامل تسهیلات مسکن، مشوق‌های اقتصادی ،تسهیلات شغلی، خدمات اجتماعی ، حمایت از گروه‌های مردمی و تسهیلات آموزشی است . که هم عملی است و هم به راحتی و سهولت قابل دسترسی می باشد.
این قانون در مورد اصلاح وتحول در متون و برنامه‌های آموزشی و پژوهشی به‌ویژه آموزش بهداشت و درمان حرف‌های علمی و عملی قابل تأملی دارد که سال‌ها متخصصین روی آن کار کرده‌اند.
در بعد حکمرانی‌، اجرا و نظارت به طور دقیق وظایف نهادهای مسئول و متولی به طور مشخص در سه قوه مشخص شده است.
هفته گذشته مجلس با تصویب انقلابی و شورای نگهبان با تأیید آن که ماه‌ها روی آن در جریان تصویب قرار گرفته بودند یک گام بلند و تاریخی برای حل یکی از معضلات نظام برداشتند که شایسته تقدیر و امتنان هستند.
اجرای این قانون کشور را از سقوط به یک آینده هولناک نجات می‌دهد. ماده به ماده این قانون پاسخگوی شبهات «موهوم» و «محتمل» کسانی است که در اوایل انقلاب با سیاست فرزند کمتر رفاه بیشتر، ملت را در این مخمصه جمعیتی انداختند.
اکنون رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی باید برای فرهنگ‌سازی این قانون پاشنه‌های خود را ور بکشند و کمر همت بسته در خدمت این سیاست حیاتی باشند.
این خاطره را بزرگان انقلاب از امام(ره) بسیار نقل کرده‌اند، وقتی امام را در اوایل نهضت اسلامی به تبعید می‌بردند، از او پرسیدند:« پس یاران و سربازان شما کجا هستند؟» امام (ره) در جواب فرموده بودند، «یاران من در گهواره‌های مادرانشان هستند.»
یک دهه بعد ۱۳ آبان ۵۷ روز قدرت‌نمایی یاران امام (ره) بود . بعدها که جنگ تحمیلی رخ داد میادین نبرد با استکبار جهانی عرصه قدرت‌نمایی نسلی بود که در سال ۱۳۴۲ در گهواره‌ها بودند.
دشمن با تحمیل سیاست‌های جمعیتی در دهه ۷۰ از طریق سازمان بهداشت جهانی مشغول کشتار نسلی شد که به گهواره‌ها نرسند قبل از تشکیل جنین وحتی بعد از آن به فکر نابودیش باشند!!
امروز دهه هفتادی‌ و دهه هشتادی‌ها برای جبران این غفلت تاریخی وظیفه خطیری به دوش دارند. نخبگان جامعه بیش از آنها مسئول هستند. قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» یک مسیر نورانی برای نجات از سقوط در «سیاهچاله جمعیتی» است. قوای سه گانه کشور به‌ویژه دولت در این مورد مصمم هستند این قانون را موبه‌مو اجرا کنند. این قانون امید به آینده را افزایش می‌دهد و توطئه‌های دشمن را در نسل‌کشی خاموش به باد فنا می‌دهد.
ان شاءالله

نویسنده : محمدکاظم انبارلويي |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای سیاهچاله جمعیتی! بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.