حوزه حکمرانی اداری نیازمند تحول است
گروه سیاسی
مجتبی یوسفی، عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «رسالت» درخصوص اولویتهای موجود کشور برای گنجاندن در برنامه مدیریتی دولت سیزدهم اظهار کرد: در نظام حکمرانی باید تغییرات ماهوی بدهیم یعنی درعیناینکه نظام جمهوری اسلامی براساس چهارجملهای که حضرت امام(ره) و بعدازآن رهبر انقلاب آن راه را ادامه دادند.وی افزود: در موضوعات امنیت ملی و کلان ایدئولوژیکی و منطقهای بسیار خوب عمل کردیم. یعنی نسبت خروجی عملکردمان به میزان هزینه کرد و موضوعات مرتبط به ابزارآلاتی که در منطقه استفاده کردیم بسیار قابلتوجه است.
ایران در حوزه امنیت ملی و منطقهای از آمریکا نیز موفقتر بوده است
یوسفی عنوان کرد: در همین شرایط آمریکا بیشتر از ۷ تریلیون دلار در منطقه هزینه کرده و با خفت و ذلت منطقه را تحویل دادند و رفتند؛ اما نفوذ راهبردی نظام جمهوری اسلامی تا خلیج عدن و یمن و تا عمق دریای مدیترانه است و این با تعامل طرفینی است.عضو هیئترئیسه مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: یعنی ما به خودمان اجازه ندادهایم در امور کشورها دخالت کنیم بلکه بر اساس درخواست آنها و احترام متقابل و دکترین برد-برد در کنار محور مقاومت قرار گرفتیم و این خروجی تفکر ایدئولوژیک جمهوری اسلامی است که در کنار مظلوم قرار میگیرد و آورد این اقدام، امنیت ایران در یک منطقه ناامن است.
فقدانهای حوزه حکمرانی اداری و اقتصادی
در این حوزه انقلاب نشده و به همان روش دیوانسالاری گذشته حرکت میکنیماو همچنین ادامه داد: در حوزه حکمرانی اداری و بروکراسی و ساختارهای اداری و اقتصادی باید بهصورت ویژه تغییرات اساسی به وجود بیاوریم. به جرئت میتوانیم بگوییم که در این حوزه انقلاب نشده و به همان روش دیوانسالاری گذشته حرکت میکنیم. وزارتخانهها بسیار فربهای که با آنها روبهرو هستیم به معنای خصوصیسازی یا اختصاصی سازی نیست بلکه ساختارها باید بهرهور شوند و فرآیندها اصلاح شوند. یوسفی میگوید: باید به ظرفیتهای درون توجه کنیم و نظام پولی-مالی و مدیریتی کشور باید تغییر کند. مقام معظم رهبری نیز بارها تأکید فرمودند که نظام بودجهریزی کشور باید تغییر کند و اکنون بودجه را در کشور یک سند مالی فرض میکنیم درصورتیکه بودجه یک سند حکمرانی است.
سند بودجه باید تغییر اساسی کند
این عضو هیئترئیسه مجلس ابراز کرد: اکنون در بودجه فقط به موضوعات ادارات دولتی توجه میکنیم، اما به نقش آن در بخش خصوصی که حدود چهارسوم اقتصاد کشورمان را تشکیل میدهد، توجهی نمیکنیم. مانند کارگران یا افرادی که درآمد ثابتی ندارند و زیرمجموعه دولت نیستند.وی گفت: هرچند کارمندان دولت نیز در شرایط فعلی اقتصاد با سختی امرارمعاش میکنند، اما متأسفانه اصلاتوجه نمیشود که اگر خلق پول بدون پشتوانه انجام دهیم و تورم ایجاد شود، چه اثری بر زندگی اقشار متوسط و ضعیف خواهد داشت؟
ظرفیتهای داخلی و منطقهای مورد بیتوجهی قرارگرفته است
یوسفی بیان میکند: در حوزه توجه به تولید داخلی و ظرفیتهای منطقهای، سرمایهگذاری و همکاری با کشورهای همسایه نیز اصلابرنامه مشخصی نداریم. کشورهایی که میتوانند به اقتصاد ما کمک کنند و بازارهای خوبی را در اختیار ما قرار خواهند داد مغفول ماندهاند. لذا ظرفیتهای داخلی و منطقهای مورد بیتوجهی قرارگرفته است. عضو هیئترئیسه مجلس در انتها ابراز کرد: در این دولت به اصلاح فرآیندها باید نگاه ویژهای وجود داشته باشد و بهجای تغییر آییننامهها، باید تغییر ماهوی صورت گیرد تا درنهایت بتوانیم در انتهای خط برخی مسائل نقطه بگذاریم و از ابتدا آغاز کنیم.
مجتبی یوسفی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.