برگزیت؛ نقطه آسیب انگلیس و اروپا
بخش بین الملل
بحران در روابط انگلیس و اتحادیه اروپا به نقطه اوج خود رسیده است. شواهد موجود نشان دهنده تشدید بحرانها و معضلات جاری میان لندن و اروپا بر سر نحوه خروج انگلیس از این مجموعه است. چنانچه شبکه یورونیوز گزارش داده است، دیوید فراست، مذاکرهکننده ارشد انگلیس گفت کشورش در گفت وگوهای تجاری برگزیت با اتحادیه اروپا زودتر بازی را نمیبازد و از این که تا پایان سال جاری میلادی توافقی برای برگزیت به دست نیاید، هراسی ندارد.
فراست در مصاحبهای که در روزنامه دیلیمیل منتشر شد، گفت: «ما زمانی برای مذاکره رسیدیم که دولت پیش از ما و گروه مذاکرهکنندگانش در بازی«هر که دیرتر پلک زد» در برابر نمایندگان اتحادیه زودتر پلک زدند، در آن شرایط سخت، بلوف هم زدند اما اروپاییها دستشان را خواندند. اتحادیه اروپا عادت کرده که حرف ما را جدی نگیرد.»
وی افزود: «بنابراین مهمترین کاری که ما امسال میخواهیم بکنیم این است به آنها (اتحادیه اروپا) بفهمانیم که منظور ما همان چیزی است که میگوییم و آنها باید موضع ما را جدی بگیرند.»انگلیس در روز ۳۱ ژانویه۲۰۲۰ میلادی (۱۱ بهمن ۹۸) رسما از اتحادیه اروپا خارج شده اما دوران گذار روابط تجاری لندن و بروکسل آخر سال جاری میلادی پایان مییابد و مذاکرات برای دستیابی به توافق تجاری در دوران پسابرگزیت هنوز در جریان است.
قرار است مذاکرات دو طرف این هفته در لندن از سر گرفته شود اما اصرار لندن بر استقلالش در کمکهای دولتی و خواستههایش در زمینه ماهیگیری فعلا باعث توقف این مذاکرات شده است.انگلیس میگوید این اتحادیه اروپاست که مذاکرات را به تأخیر میاندازد زیرا هنوز نپذیرفته که طرف مذاکرهاش یک کشور مستقل است. دیوید فراست در مصاحبهاش گفت: «ما نمیخواهیم بدل به یک کشور مشتری اروپا بشویم. ما بر سر بنیانها و داشتن کنترل قوانین خودمان مذاکره نمیکنیم. ما این را نمیپذیریم که در سطحی با اتحادیه اروپا معامله کنیم که همه کارها را آنها بکنند. این یعنی استقلال یک کشور، این چیزی است که مردم انگلیس به آن رأی دادهاند».
آنچه مسلم است اینکه انگلیس در حال حاضر انگشت خود را روی یکی از مهمترین حساسیتهای اتحادیه اروپا گذاشته است. اتحادیه اروپا از آن میترسد که انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا بدل به کشوری با تحرک بیشتر شود و در غیاب تعهد به مقررات اقتصادی اروپا و نیز با حمایت دولتی گزینشی، به رقیبی اقتصادی برای اروپا بدل گردد.
تحلیلی بر گزارش یورونیوز
بدون شک «برگزیت» کلید واژه ای اساسی برای توصیف بحران های جاری در اتحادیه اروپا و انگلیس محسوب می شود.بدون شک هر دو طرف در این معادله متضرر خواهند شد. برخی تحلیلگران معتقدند که بوریس جانسون در آینده ای نه چندان دور، می تواند به سومین قربانی برگزیت ( پس از دیوید کامرون و ترزا می ) تبدیل شود. بدون شک در آینده ای نزدیک، این منازعه به نقطه اوج خود خواهد رسید، خصوصا اینکه دولت ترامپ نیز در آمریکا، سعی دارد به هر نحو ممکن مانع از توافق انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر برگزیت شود. اروپای واحد و لندن، هر دو در آینده ای نه چندان دور، با بحران های مزمن و دامنه داری دست و پنجه نرم خواهند کرد که غلبه بر آنها ساده نخواهد بود! این بحران ها ،می تواند بنیان و شالوده اتحادیه اروپا را هدف قرار دهد و در صحنه داخلی انگلیس نیز مولد آسیب های سختی برای حزب محافظه کار، حزب کارگر و دیگر احزاب انگلیسی باشد.
یورونیوز
اتحادیه اروپا , انگلیس , برگزيت
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.