بازگشت سیاستمدار جنجالی به اروپا
گروه بینالملل
نخست وزیر سابق ایتالیا سودای تکیه زدن بر مسند ریاست جمهوری را دارد و به حمایت احزاب دستراستی دلخوش کرده است. رهبران سه حزب راستگرای ایتالیا از نامزدی برلوسکونی حمایت کردهاند اما شانس او زیاد به نظر نمیرسد.پروسه پرپیچوخم انتخاب رئیسجمهور جدید ایتالیا حدود یک هفته دیگر آغاز میشود. سیلویو برلوسکونی امیدوار است بتواند با استفاده از این فرصت بار دیگر به صحنه سیاسی ایتالیا بازگردد.
به گزارش دویچه وله، سیاستمدار جنجالی ایتالیا که ۸۵ سالگی را پشت سر گذاشته پیشازاین سه دوره بهعنوان نخستوزیر در قدرت بود که دوره اول آن یک سال بیشتر طول نکشید.رهبران سه حزب راستگرای ایتالیا روز جمعه، ۱۴ ژانویه پس از دیدار با برلوسکونی در بیانیهای از نامزدی او برای پست ریاست جمهوری پشتیبانی کردند.به نوشته «اشپیگل آنلاین» در این بیانیه تأکید شده که رهبران این سه حزب اتفاقنظر دارند که سیلویو برلوسکونی برای تکیه زدن بر مسند ریاست جمهوری در این «شرایط دشوار» فرد مناسبی است.
امضاکنندگان بیانیه میگویند رئیسجمهوری ایتالیا نماد وحدت ملی است و برای اجرای شایسته وظایفش باید از اقتدار، تعادل و وجههای بینالمللی برخوردار باشد.رهبران سه حزب راستگرا اعتقاددارند برلوسکونی که خود رهبری حزب «بهپیش ایتالیا» را بر عهده دارد، میتواند اقتدار و تجربه لازم را که ایتالیا شایسته آن است به ارمغان بیاورد.اما بسیاری از شهروندان ایتالیایی چنین نظری ندارند!
سوم فوریه، دوره ریاست جمهوری سرجیو ماتارلا، پس از هفت سال به پایان میرسد. ریاست جمهوری ایتالیا بیشتر یک مقام تشریفاتی است، اما در دوران بحران در دولت و تشکیل کابینه، نقشی محوری بر عهده دارد.با اینکه نامزدی برلوسکونی برای جانشینی ماتارلا از سوی حزب«بهپیش ایتالیا» انجام شد و با استقبال دیگر احزاب راستگرا روبهرو شده، اغلب ناظران پیروزی او را محتمل ارزیابی نمیکنند.
محکومیت قضائی و پروندههای جدید
نخستوزیر سابق ایتالیا سال ۲۰۱۳ به اتهام ارتکاب تخلفهای مالیاتی محاکمه و به چهار سال زندان محکوم شد و در حال حاضر نیز درگیر چندین پرونده قضائی است.حکم زندان برلوسکونی که آن زمان ۷۷ ساله بود به دلیل نوع جرم و کهولت به بازداشت خانگی یا کار در خدمات اجتماعی تنزل یافت، اما درعینحال باعث از دست رفتن کرسی او در سنای ایتالیا شد.
«اشپیگل آنلاین» به نقل از رسانههایی ایتالیایی از چند نامزد دیگر برای جانشینی سرجیو ماتارلا نام برده که ظاهرا به نسبت برلوسکونی شانس بیشتری برای پیروزی دارند.ماریو دراگی، رئيس سابق بانک مرکزی اروپا که حدود یک سال پیش به درخواست ماتارلا مأمور تشکیل کابینه شد، یکی از سیاستمدارانی است که نامش بهعنوان نامزد ریاست جمهوری ایتالیا مطرح میشود.
دراگی فوریه سال پیش با تشکیل ائتلافی گسترده که در آن احزاب گوناگون، از تشکلهای چپگرا تا حزب راستگرای برلوسکونی حضور دارند، ریاست دولت ایتالیا را بر عهده گرفت.حزب برلوسکونی تهدید کرده که اگر نخستوزیر بهعنوان رئیسجمهوری آینده ایتالیا انتخاب شود دولت ائتلافی کنونی را ترک خواهد کرد.
فرآیند پیچیده انتخابات رئیسجمهور ایتالیا
فرآیند انتخاب رئیسجمهوری در ایتالیا به نسبت اغلب کشورهای اروپایی تا حدودی پیچیده است؛ این کار توسط نمایندگان مجلس، سناتورها و نمایندگانی از ۲۰ منطقه انجام میشود که تعدادشان درمجموع به حدود هزار نفر میرسد.رئیسجمهور آینده ایتالیا فردی است که یکی از سه دور رأیگیری اولیه دوسوم آرا را به دست آورد. اگر این اتفاق نیفتد از دور چهارم به بعد کسب اکثریت ساده آرا کافی خواهد بود. بااینحال انتظار میرود این فرآیند طی ۱۰ روز بین آغاز رأیگیری تا خاتمه دوره ریاست جمهوری کنونی به سرانجام برسد.
دویچه وله
ایتالیا , دویچه وله , سیلویو برلوسکونی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.