میراث ۳۳ ماه جهاد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 101612
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۶:۵۹ |
مروری بر دستاوردهای دولت شهید رئیسی در بخش کشاورزی به مناسبت هفته جهاد کشاورزی؛

میراث ۳۳ ماه جهاد

 این روزها که کشور در فقدان رئیس جمهور به سوگ نشسته است باید یادی کنیم از دستاورد های مهم دولت سیزدهم در صنعت کشاورزی که به دلیل اهمیت امنیت غذایی، بسیار حائز اهمیت است. 
میراث ۳۳ ماه جهاد

 این روزها که کشور در فقدان رئیس جمهور به سوگ نشسته است باید یادی کنیم از دستاورد های مهم دولت سیزدهم در صنعت کشاورزی که به دلیل اهمیت امنیت غذایی، بسیار حائز اهمیت است. 
 براساس عملکرد دولت سیزدهم دربخش کشاورزی می توان اذعان کرد که این دولت با دغدغه تامین امنیت غذایی کار خود را آغاز کرد و یکی از مهمترین دستاوردهای این دولت افزایش ۱۲۹ درصدی خرید تضمینی گندم در طول ۳۳ ماه خدمتش بود. 
 دولت سیزدهم با اقداماتی که در بخش کشاورزی در زمینه جهش تولید خصوصا محصول مهم و استراتژیک گندم انجام داد توانست تحریم های ظالمانه در خصوص کشاورزی و صنایع غذایی را خنثی سازی کند. 
درآخرین سال خدمت دولت دوازدهم، تولید گندم در شرایط خوبی قرار نداشت و گندمکاران کشور فقط ۸ میلیون تن گندم توانستند تولید کنند و دولت از این میزان گندم تولید شده ۴.۵ میلیون تن آن را خریداری کرد و مابقی نیاز کشور را از طریق واردات برطرف کرد. 
  با روی کار آمدن دولت سیزدهم و دغدغه‌مندی این دولت نسبت به خودکفایی و خوداتکایی در زمینه غذایی کشور، تولید گندم را با اعلام بهنگام نرخ خرید تضمینی گندم قبل از فصل کاشت موجب جهش تولید گندم در کشور شد و ایران اسلامی را از واردات این محصول بی نیاز کرد. 
 براساس گزارش فائو، سال ۲۰۲۲ تولید گندم در ایران با رشد ۲۸ درصدی همراه بوده است. گفتنی است که تولید گندم در سال ۱۴۰۲ به  حدود ۱۳.۵میلیون تن رسید که نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش داشته است. 
تولید گندم به عنوان یک محصول راهبردی کشور از برنامه های موفق دولت شهید رئیسی در بخش کشاورزی به حساب می آید. 
  افزایش ۹.۳درصدی ارزآوری صنعت کشاورزی  
یکی از اتفاقات مهمی که در دولت شهید رئیسی رقم خورد، رونق تجارت و افزایش مقاصد صادرات در بخش کشاورزی و صنعت غذایی کشور به ۸۰ مقصد بود.و این مسئله منجر شد تا صادرات محصولات کشاورزی و غذایی کشور از ۵.۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ رسید. 
 گفتنی است که سهم محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای از کل صادرات محصولات کشاورزی در سال۱۴۰۲، ۶۱.۰۹درصد  است. همچنین محصولات شیلاتی ، دامی و لبنی سهم۱۹.۵ درصدی ومحصولات فراوری شده سهم ۱۸.۵ درصدی در صادرات ۱۴۰۲ داشته است. 

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.