دروغ های خطرناک زلنسکی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 76827
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۶:۴۹ |
سیاستمداری که صحنه جنگ را با تئاتر کمدی اشتباه گرفته است

دروغ های خطرناک زلنسکی

 رئیس جمهور اوکراین طی هفته های اخیر بازی ناشیانه و پرهزینه قبلی خود در خصوص عضویت کشورش در ناتو را با دروغ‌هایی خطرناک تکمیل کرده است. زلنسکی از حمایت تهران از روسیه در جنگ اوکراین یا اصابت موشک‌های روسی به لهستان سخن می گوید تا بلکه بتواند وسعت و جغرافیای میدان نبرد را گسترش دهد! با این حال حتی اربابان غربی رئیس جمهور کمدین اوکراین نیز قصد همراهی با شانتاژهای وی را ندارند. این بدترین خبر ممکن برای زلنسکی محسوب می شود.
دروغ های خطرناک زلنسکی

گروه  بین الملل 
 رئیس جمهور اوکراین طی هفته های اخیر بازی ناشیانه و پرهزینه قبلی خود در خصوص عضویت کشورش در ناتو را با دروغ‌هایی خطرناک تکمیل کرده است. زلنسکی از حمایت تهران از روسیه در جنگ اوکراین یا اصابت موشک‌های روسی به لهستان سخن می گوید تا بلکه بتواند وسعت و جغرافیای میدان نبرد را گسترش دهد! با این حال حتی اربابان غربی رئیس جمهور کمدین اوکراین نیز قصد همراهی با شانتاژهای وی را ندارند. این بدترین خبر ممکن برای زلنسکی محسوب می شود.
روز سه شنبه هفته گذشته  (۱۵ نوامبر) موشکی در خاک لهستان در نزدیکی مرز اوکراین سقوط کرد و طی این سقوط، دو شهروند لهستانی کشته شدند. زلنسکی درباره این حادثه گفته بود که این موشک  روسی بوده و این رویداد، نشان از افزایش تنشی خطرناک از سوی مسکو است. در حالی که وزارت دفاع روسیه در گزارش‌هایی رسمی تأکید کردند که نیروهای مسکو هیچ هدفی در مرزهای اوکراین با لهستان را مورد حمله قرار نداده‌اند.با این حال، حتی متحدان غربی و ناتویی کی‌یف نیز در پذیرش ادعاهای رئیس‌جمهور اوکراین تردید دارند. «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در اظهارنظرش در این باره گفته است که این اظهارات زلنسکی نمی‌تواند به عنوان مدرکی دال بر عدم دخالت اوکراین در این حادثه باشد.کوریبکو در گزارش خود و درخصوص اهداف زلنسکی از این ادعاها، خاطرنشان می‌کند که مقامات اوکراینی نگرانند پس از گزارش‌های قبلی مبنی بر اینکه وزارت خارجه ایالات متحده مخفیانه زمینه را برای مذاکرات احتمالی صلح بین اوکراین و روسیه آماده می‌کند، کی یف تحت فشار غیرقابل تحملی برای رسیدن به سازش با مسکو قرار گیرد.
 بازی خطرناک دولت اوکراین 
بسیاری از تحلیلگران اروپایی و آمریکایی، به دولت‌های خود هشدار داده اند  که زلنسکی به دنبال آغاز جنگ جهانی سوم است.در یکی از این موارد،  «اندرو کوریبکو» در وبگاه مؤسسه مطالعاتی «رون پل برای صلح و پیشرفت» در آمریکا طی مطلبی می‌نویسد که حکومت اوکراین به ریاست «ولودیمیر زلنسکی» تلاش کرد تا با فریب‌کاری و دروغ، جنگ جهانی سوم را آغاز کند. این روزنامه نگار گفته است: «این واقعیت که مقامات بلندپایه در کی‌يف به معنای واقعی کلمه برای اجرای این سناریوی آخرالزمانی توطئه کردند، نشان می‌دهد که جبهه آن‌ها به قدرت خود اطمینان ندارد».
وی در ادامه تأکید می‌کند که زلنسکی به تمام جهان دروغ گفته است و بمباران لهستان توسط نیروهای اوکراینی را «حمله موشکی روسیه به امنیت جمعی» خوانده و به ناتو گفته است که این ائتلاف نظامی «باید اقدام کند».
اما مروری بر مواضع بازیگران غربی نشان می دهدکه علی رغم تأکید صوری آنها بر حفظ موجودیت ناتو ، بسیاری از آنها اساسا حاضر به پذیرش ادعای زلنسکی نیستند. به عبارت بهتر، حامیان آمریکایی و اروپایی رئیس جمهور اوکراین ، بیش از هر بازیگر دیگری با روحیات و دغدغه های وی در برهه کنونی آشنا هستند. دغدغه هایی که باعث می شود زلنسکی به راحتی دروغ بگوید و برای فرار از تله ای که آتلانتیکی ها وی را در آن افکنده اند میدان نبرد را بسط و گسترش دهد. 
 خبری از فعال سازی ماده ۵ ناتو نیست 
گسترش جنگ جاری در شرق اروپا به لهستان می تواند خطر شدت گرفتن نبردها میان روسیه و اوکراین را افزایش دهد و دامنه آن را به‌واسطه تعهدات صورت گرفته میان اعضای کشورهای ناتو گسترده‌تر کند.کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی بر اساس ماده ۵ این پیمان متعهد به دفاع جمعی هستند و از همین رو بررسی منشأ شلیک موشکی که روز سه‌شنبه ۲ کشته در لهستان به جای گذاشت برای متحدان غربی از اهمیت بسزایی برخوردار است.علاوه بر آمریکا، فرانسه و بریتانیا که خواستار بررسی و راستی‌آزمایی گزارش‌های مرتبط با شلیک موشک به خاک لهستان شده‌اند، دو کشور آلمان و کانادا نیز پیش‌تر اعلام کردند که اوضاع را زیر نظر دارند.اتحادیه اروپا، هلند و نروژ نیز اعلام کرده‌اند که جزئیات مربوط به این واقعه را به دقت دنبال می‌کنند. لتونی شلیک موشک به لهستان را «غیرقابل قبول» خواند و اعلام کرد که ممکن است ناتو دفاع ضد هوایی بیشتری برای لهستان و اوکراین فراهم کند.
 گزاره‌ای که به زلنسکی اثبات شد
موضع گیری سلبی آمریکا در قبال ادعای زلنسکی می تواند بیانگر دو فرضیه مهم باشد: نخست اینکه مقامات کاخ سفید اساسا نواختن هرگونه مهر تأییدی بر ادعای زلنسکی را مولد بحرانی تازه و غیر قابل کنترل در حوزه امنیتی و بین المللی خود قلمداد می کنند. دوم اینکه مقامات کاخ سفید معتقدند دروغ پردازی های رئیس جمهور و دولت اوکراین خصوصا در برهه کنونی که جنگ اوکراین حالت فرسایشی پیدا کرده، برای آنها هزینه ساز است و باید در نطفه این موضوع را خفه کرد. 
در آن سوی میدان، رئیس جمهور اوکراین هر روزه بیشتر خود را در تنگنا می بیند. حتی عقب نشینی نیروهای روسیه از خرسون نتوانسته است منجر به تقویت وی و همراهانش در صحنه نبرد شود. از سوی دیگر، زلنسکی به خوبی صاحبان غربی خودرا می شناسد
و به وضوح آگاه است که هر یک از آنها قادر هستند درلحظه ، وی را به وجه المصالحه دیپلماسی پنهان خود با روس‌ها تبدیل کنند.البته رئیس جمهور اوکراین بابت این مسئله نباید خود را بیش از حد سرزنش کند! این انتخابی بود که شخص زلنسکی و همراهانش صورت داده و اکنون درحال مشاهده آثار و تبعات آن هستند. بدون شک، حتی اگر جنگ اوکراین در همین لحظه پایان یابد، اعضای ناتوی چند تکه در کنار اوکراین، اصلی‌ترین بازندگان این نبرد خواهند بود. وقوع جنگ اوکراین و تشدید دغدغه‌های راهبردی‌-‌تاکتیکی میان اعضای پیمان آتلانتیک شمالی نشان داد خروجی جمعی رفتار بازیگران غربی تا چه اندازه مبهم است. رخدادهای اخیر در مناطق شرقی و جنوبی اوکراین را می‌توان نقطه آشکارساز ضعف تحلیلی ناتو در قبال تحولات جاری در حوزه روابط بین‌الملل دانست. وقوع این رخداد در کنار تشدید بحران انرژی در غرب، شکاف‌ها میان دو سوی آتلانتیک را طی هفته‌های آتی پررنگ‌تر و آشکار خواهد کرد. در چنین شرایطی ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو دیگر نمی‌تواند مدعی همپوشانی و هماهنگی اعضای این مجموعه در پرونده جنگ اوکراین شود. امروز اوکراین تبدیل به زمین سوخته‌ای شده است که دیگر چشم‌اندازی برای پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی و اتحادیه اروپا ندارد .

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.