بی‌پاسخ‌ترین سؤال در آمریکا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 91392
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۶:۲۵ |
آیا حادثه 11 سپتامبر 2001 خودساخته بود؟

بی‌پاسخ‌ترین سؤال در آمریکا

 با گذشت ۲۲ سال از حادثه ۱۱ سپتامبر معماها پیرامون این حادثه هنوز ادامه دارد و محققان در تلاش هستند به این پرسش پاسخ دهند که در این روز واقعاً چه اتفاقاتی رخ داد.برخورد پرواز شماره 175 شرکت «یونایتد ایرلاینز» به برج شمالی ساختمان‌های تجارت جهانی در ساعت 9:03، اصابت یک شیء پرنده (که دولت آمریکا می‌گفت هواپیمای مسافربری بوده است).
بی‌پاسخ‌ترین سؤال در آمریکا

 با گذشت ۲۲ سال از حادثه ۱۱ سپتامبر معماها پیرامون این حادثه هنوز ادامه دارد و محققان در تلاش هستند به این پرسش پاسخ دهند که در این روز واقعاً چه اتفاقاتی رخ داد.برخورد پرواز شماره ۱۷۵ شرکت «یونایتد ایرلاینز» به برج شمالی ساختمان‌های تجارت جهانی در ساعت ۹:۰۳، اصابت یک شیء پرنده (که دولت آمریکا می‌گفت هواپیمای مسافربری بوده است) در ساعت ۰۹:۳۷ به ساختمان پنتاگون و سقوط پرواز شماره ۹۳ شرکت «یونایتد ایرلاینز» در ساعت ۱۰:۰۳ در منطقه «شانکسویل» در ایالت «پنسیلوانیا» حوادث دیگری بودند که پس از حادثه اول رخ دادند.

روایت آمریکایی ها از ماجرای ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ 
دولت آمریکا به‌فاصله کوتاهی اعلام کرد هواپیماهای آمریکایی را ۱۹ هواپیماربا از گروه القاعده ربوده‌اند. این روایت، اگرچه در ابتدا مورد قبول واقع شد اما مدتی بعد در معرض چالش‌های سختی از جانب دانشمندان رشته‌های مختلف علوم قرار گرفت.بر اساس گزارش تسنیم، آمریکا پس از ۱۱ سپتامبر چندین جنگ از جمله افغانستان و عراق به‌راه انداخت که به‌قول دونالد ترامپ هزینه ۷ تریلیون دلاری بر دوش این کشور گذاشته است. مؤسسه واتسون دانشگاه براون درباره هزینه‌های پس از ۱۱  سپتامبر ۲۰۰۱ تا سال مالی ۲۰۲۰ تحقیقی را انجام داده است که نشان می‌دهد آمریکا دست‌کم ۶ تریلیون و ۴۰۰ میلیارد دلار هزینه کرده است.

 شبهه ای مهم در حادثه ۱۱ سپتامبر 
گزارش‌های رسمی دولت آمریکا برای سقوط برج‌های دوقلو، مدل «سقوط هدایت‌شده به‌وسیله جاذبه» برای برج‌های دوقلو را پیشنهاد می‌کند. در این توضیح تأکید شده بود که بعد از آتش‌سوزی در برج‌های دوقلو، بخش بالایی ساختمان در حکم پیستونی عمل کرده که فروریخته‌اند و طبقه‌های زیرین را پودر کرده‌اند.
درباره سقوط ساختمان ۴۷طبقه شماره ۷ در مجاورت برج‌های دوقلو هم  این توجیه عنوان شد که آتش‌سوزی ناشی از ریزش لاشه‌های ساختمان‌های مجاور باعث سقوط ساختمان شد.این روایت‌ها اما با مخالفت‌های جدی میان طیف وسیعی از دانشمندان علوم ساختمان و تخریب روبه‌رو شده است.
این فعالان، جدی‌ترین اشکال به فرضیه فروپاشی این ساختمان‌ها بر اثر آتش‌سوزی را این می‌دانند که هم برج‌های دوقلو و هم ساختمان شماره ۷ اسکلت فولادی داشته‌اند و آتش‌سوزی، آن هم تنها در چند طبقه ساختمان، آن هم در مدت زمان کوتاه قاعدتاً نباید باعث فروپاشی ساختمان‌ها می‌شد.از جمله استدلال‌هایی که این گروه می‌آورند این است که تا قبل از حادثه ۱۱ سپتامبر (و بعد از آن) هیچ ساختمان دارای سازه‌های فولادی به‌دلیل آتش‌سوزی فرونریخته بود، این در حالی بود که آتش‌سوزی‌های قبلی به‌مراتب وسیع‌تر بودند و برای مدت زمان طولانی‌تر دوام داشتند.

 گزارش قابل تامل آمریکایی ها! 
دولت آمریکا در گزارش‌های رسمی خود البته به این موضوع توجه کرده بود که ساختمان‌ها از استحکامات فولادی ساخته شده بودند و این‌طور عنوان کرده بود که سوخت هواپیما باعث ذوب شدن سازه‌های فولادی ساختمان شده است.
برای اینکه این فرضیه درست از آب دربیاید دمای تیرهای فولادی هر طبقه باید به ۸۰۰ درجه سلسیوس برسد، البته این دما، از دمای لازم برای ذوب فولاد که بالای ۱۵۰۰ درجه سلسیوس است بسیار کمتر است، اما، در هر صورت، روایت‌های رسمی دولت آمریکا معتقد است دمای ۸۰۰ درجه سلسیوس باعث شده است چارچوب فولادی ساختمان ۹۰ درصد از استحکامش را از دست بدهد و سپس بر اثر وزن ساختمان سقوط کند.در مقابل، مخالفان روایت‌های رسمی گفته‌اند برخورد هواپیما تنها به ۱۵ درصد از ستون‌های کناری دو برج آسیب زده بود. درباره برج جنوبی، ستون‌های مرکزی برج آسیب ندیده بود و به همین دلیل فرضیه سقوط به‌دلیل از دست رفتن استحکام نمی‌تواند صحیح باشد. درباره برج شمالی، ۳۱ تا ۳۶ تیر فولادی از بین ۲۴۰ تیر فولادی ضربه خورده بود.

علاوه بر این، دانشمندان گفته‌اند حجم آتش‌سوزی در هیچ‌کدام از سه ساختمان به‌اندازه‌ای نبوده است که بتواند سازه‌های فولادی را آب کند، ضمن آنکه، آتش‌سوزی‌های قبلی نشان می‌دهند سازه‌های فولادی، در برابر حجم وسیع‌تر آتش، آن هم برای مدت طولانی‌تر دوام می‌آورند.
 نظریه ای که ادعای رسمی آمریکا را ابطال می کند «استیون جونز»، فیزیکدان هسته‌ای، نظریه‌پرداز و استاد دانشگاه «بریگم یانگ» آمریکا که یکی از مهم‌ترین محققان ۱۱ سپتامبر محسوب می‌شود در مصاحبه‌ای به‌مناسبت سالروز ۱۱ سپتامبر در سال ۱۳۹۳ به خبرگزاری تسنیم گفت: «نکته اینجاست که طبق آنچه ما و دولت آمریکا با آن توافق داریم برج‌های تجارت جهانی باید در برابر اصابت هواپیماها مقاومت می‌کردند. روایت رسمی آمریکا در زمان حاضر این است که آتش‌سوزی ایجادشده در برج‌ها برای فروپاشی کامل آنها به‌گونه‌ای که می‌بینیم، کافی بوده است».

وی می‌افزاید: «علی‌رغم این، حتی مؤسسه ملی استاندارد و فناوری هم هماهنگ با یافته‌های تیم تحقیقاتی ما اعتراف کرده است که «قادر نیست توضیح کاملی درباره فروپاشی کامل برج‌ها ارائه دهد».
پروفسور جونز و همکاران وی اما ضمن رد این فرضیه که حرارت ناشی از سوخت هواپیما و آتش‌سوزی توانسته باشد سازه‌های فولادی را ذوب کند به اینکه دولت آمریکا بقیه سازه‌های فولادی غیر از این ۲۳۶ قطعه را به دولت چین فروخته و آنها را ذوب کرده است هم اشکال وارد و ادعا می‌کنند واشنگتن به‌عمد شواهدی را که می‌تواند پرده از انفجار در ساختمان‌ها بردارد از بین برده است.

 کشف نانوترمیت در محل حادثه! 
وجود این تناقضات، گروهی از محققان حادثه ۱۱ سپتامبر را بر این واداشته است که فرضیه احتمال «انفجار مهندسی‌شده» در ساختمان‌ها را پیش بکشند. البته، آنها برای طرح این ادعا به شواهدی غیر از ریزش ساختمان‌ها هم استناد می‌کنند.از جمله مهم‌ترین این شواهد، کشف شواهدی از یک ماده منفجره بسیار قوی به‌نام «نانوترمیت» در ۴ نمونه از خرابه‌های برج‌های دوقلو است که ادعا می‌شود از آن برای تخریب برج‌های دوقلو استفاده شده است.

ماده نانوترمیت (سوپرترمیت) نوع بسیار قدرتمندی از ماده ترمیت است (اکسید آهن و آلومینیوم) که حداقل یک عنصر با اندازه‌ای بسیار ریز، در اندازه‌های نانو یا حتی ریزتر از آن، دارد. ماده سوپرترمیت از لحاظ قدرت تخریبی به‌اندازه‌ای بالاست که هر گرم آن، از هر ماده منفجره سنّتی دیگر که در عملیات‌های تخریب از آن استفاده می‌شود، انرژی بیشتری تولید می‌کند.یکی از دلایلی که دانشمندان می‌گویند برج‌های دوقلو با ماده منفجره نانوترمیت منفجر شده است وجود جوی آهن مذاب زیر خرابه‌های برج‌های تجارت جهانی بود که گفته می‌شود هفته‌ها بعد از ریختن ساختمان‌ها همچنان داغ بودند. ادعا شده است این فلزات داغ  شاهدی بر رخ دادن واکنش‌های ترمیتی در ساختمان‌ها بوده است.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.