آمریکا آبروی متحد خود را برد! - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 27968
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۰۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۷:۵۳ |
واشنگتن قصد ندارد به تایوان واکسن کرونا بدهد؛

آمریکا آبروی متحد خود را برد!

 «تایوانی‌ها منتظر تأمین واکسن کرونا از سوی آمریکا نباشند!». این خبر برای بسیاری از ساکنان تایوان تکان‌دهنده است! تایوان که طی دهه‌های متمادی، نقش مهره واشنگتن در شرق آسیا، خصوصا در مقابله با پکن را ایفا کرده است، اکنون بیش از هر زمان دیگری برخورد و نگاه ابزاری آمریکا نسبت به خود را درک می‌کند!
آمریکا آبروی متحد خود را برد!

گروه بین‌الملل
 «تایوانی‌ها منتظر تأمین واکسن کرونا از سوی آمریکا نباشند!». این خبر برای بسیاری از ساکنان تایوان تکان‌دهنده است! تایوان که طی دهه‌های متمادی، نقش مهره واشنگتن در شرق آسیا، خصوصا در مقابله با پکن را ایفا کرده است، اکنون بیش از هر زمان دیگری برخورد و نگاه ابزاری آمریکا نسبت به خود را درک می‌کند!درحالی‌که آمریکا صدها میلیون دوز واکسن کرونا را از شرکت‌های مختلف دارویی و درمانی خریداری کرده است، اما قرار نیست این واکسن‌ها را حتی در اختیار متحدان و مهره‌های خود قرار دهد! این بدترین خبر ممکن برای تایوانی‌هاست! آن‌ها در جریان سفر اخیر وزیر بهداشت آمریکا به تایپه به‌خوبی دریافتند که در خصوص دریافت واکسن کرونا در آینده ، نمی‌توانند بر روی واشنگتن حسابی باز کنند. 
 پیام آشکار کاخ سفید به تایوانی‌ها 
«الکس آزر» وزیر بهداشت دولت ترامپ، در جریان سفر به تایوان، آب پاکی را بر دستان کسانی ریخت که سال‌ها در راستای اجرای سیاست‌های ضد چینی واشنگتن در شرق آسیا، از هیچ‌گونه اقدامی به سود جمهوری‌خواهان یا دموکرات‌های آمریکا دریغ نکرده بودند! بااین‌حال تایوانی‌ها فراموش کرده بودند که مقامات کاخ سفید در همان ابتدای شیوع کرونا، «ماسک دزدی»  از کشورهای متحد خود مانند فرانسه و آلمان را در دستور کار قرار داده اند! حتی آمریکا از ارسال ماسک به کشورهای کانادا و کره جنوبی نیز در دوران شیوع کرونا سر باز زد و به تعهدات قبلی خود در این خصوص عمل نکرد. بدون شک ،«واکسن کرونا» نسبت به «ماسک » برای مقامات کاخ سفید بیشتر ارزش دارد! 
صورت‌مسئله این است که تایوانی‌ها از مقامات آمریکایی خواسته بودند تا در خصوص دریافت واکسن کرونا در آینده تضمینی به آن‌ها دهند اما وزیر بهداشت دولت ترامپ نه‌تنها چنین تضمینی به آن‌ها نداد، بلکه صراحتا این موضوع را رد کرد. رسانه‌های منطقه شرق آسیا، با اشاره به این موضع «الکس آزر» تأکید کرده‌اند که نگاه ابزاری واشنگتن به تایوان، به نقطه اوج خود رسیده و تایوانی‌ها حکم بازنده‌ای تمام‌عیار را در این معادله یک‌طرفه داشته و دارند. گلوبال تایمز در این خصوص می‌نویسد:
«ایالات‌متحده آمریکا از تایوان به‌عنوان یک گروگان استفاده می‌کند. واشنگتن می‌خواهد از ظرفیت‌های تایوان برای مقابله با چین در شرق آسیا استفاده کند. بااین‌حال آمریکا حتی حاضر نیست کمترین هزینه‌ای بابت این موضوع به تایوانی‌ها بپردازد. »
 وزیر بهداشت آمریکا امضای خود را پس گرفت!
الکس آزر  در گفت وگو با روزنامه ایندیپندنت(Independent ) مستقر در لندن  اظهار کرده بود :
 «اولویت اول ما توسعه  و تولید مقدار كافی  از واکسن‌های درمانی ایمن و مؤثر تأییدشده توسط  FDA برای استفاده در ایالات‌متحده است. پس از برآورده شدن نیازهای ایالات‌متحده ، واکسن‌های تولیدشده توسط ایالات‌متحده در جامعه جهانی در دسترس خواهد بود.»
این اظهارات پس‌ازآنکه آمریكا و جزیره تایوان یادداشت تفاهم  را در مورد همکاری‌های بهداشتی امضا كردند بیان شد. طی جلسه‌ای قبل از امضاء ، رهبر تایوان ، تای اینگ ون ابراز امیدواری کرد که دو طرف در زمینه مبارزه با ویروس کرونا  ازجمله پیشرفت در تحقیقات و تولید واکسن و دارو  همکاری  کنند! به عبارت بهتر، درحالی‌که  جوهر امضای وزیر بهداشت آمریکا خشک نشده بود، وی صراحتا مهم‌ترین تعهد خود به تایوانی‌ها در خصوص تأمین واکسن کرونا را زیر پا گذاشت! نکته مهم‌تر اینکه مقامات آمریکایی تأکید کرده‌اند واکسن کرونا، پس از تأمین نیاز شهروندان آمریکایی می‌تواند در اختیار متحدان این کشور قرار گیرد! این ادعا بسیار مضحکانه است زیرا مقامات آمریکایی معتقدند با توجه به عدم مشخص بودن دفعات ابتلای افراد به ویروس کرونا و میزان باقی ماندن آنتی‌بادی تولیدشده در بدن، نمی‌توان با تزریق یک دوز واکسن کرونا به افراد  در خصوص ایجاد ایمنی فراگیر و مادام‌العمر در آن‌ها ایجاد اطمینان کرد!
همین مسئله سبب می‌شود تا آمریکا به بهانه نامشخص بودن ابعاد و گستردگی شیوع کرونا، واکسن‌های پیش‌خرید شده خود از شرکت‌های دارویی را در آینده ، در اختیار شرکای خود نیز قرار ندهد.«حزب دموکرات پیشرو» در تایوان ، پس از امضای قرارداد کذایی خود با وزیر بهداشت آمریکا، از این قرارداد به‌عنوان یک سند مهم و افتخارآمیز یاد کرد اما اظهارات «الکس آزر»، خشم ساکنان تایوان را برانگیخته است! مردمی که تصور می‌کردند معامله با آمریکا بهترین راه برای استمرار حیات اقتصادی و سیاسی  آن‌ها محسوب می‌شود، هم‌اکنون نتیجه بدی از این بازی گرفته‌اند! در این بازی، قرار است تایوان به‌عنوان یک‌مهره بدون هزینه و بی‌اراده، مجری سیاست‌های واشنگتن در شرق آسیا باشد، بدون آنکه هزینه‌ای از سوی کاخ سفید دریافت کند!
 بازی تایوان در زمین آمریکا بیهوده بود 
«سول- ایل جون» دانشمند و متخصص بیماری‌های عفونی و مدیر سابق مرکز کنترل بیماری‌های تایوان در این خصوص می‌گوید:« سخن گفتن از همکاری‌های بهداشتی و درمانی آمریکا و تایوان، بدون دستیابی به واکسن کرونا معنایی ندارد. سخنان وزیر بهداشت آمریکا نشان می‌دهد که این دیدارها و ملاقات‌ها ( که منجر به انعقاد توافق همکاری‌های بهداشتی طرفین در خصوص کرونا شد)،جملگی بی‌معنای بوده است.»
چن آی هسین استاد  دانشگاه«تاک کانگ»  تایوان نیز در این خصوص اظهار کرده است :« حالا دیگر معلوم شده است که همکاری تمام‌عیار مقامات تایوانی با آمریکا تا چه اندازه‌ای بی‌فایده و مضر بوده است. باید بپذیریم که این کار برای تایوان بیهوده بود…»
مواضع وزیر بهداشت آمریکا به‌وضوح نشان داد که  کاخ سفید  از جزیره تایوان برای تحریک چین و همچنین كمك به انتخاب مجدد دونالد ترامپ به‌عنوان  رئیس‌جمهور آمریكا استفاده می‌کند. آمریکا هیچ تمایلی  برای کمک به جزیره تایوان برای حل مشکلات این جزیره ندارد. ایالات‌متحده در اوایل ماه ژوئیه اعلام کرد که تقریبا تمام تولید پیش‌بینی شده سه‌ماهه بعدی داروی  رمدسیویر برای  درمان کووید۱۹ را از شرکت  تولیدکننده«  گیلیاد »
 خریداری کرده است .این در حالی است که مطابق قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد ، قرار بود توزیع واکسن و داروهای تولیدشده برای تسهیل درمان یا درمان کرونا، به‌صورت متوازن و عادلانه میان همه کشورهای دنیا توزیع شود. 

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.