ارزآوری ۲۹۵ میلیون دلاری صادرات خرما برای کشور - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 98636
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 24 اسفند 1402 - 7:00 |
آمار گمرک در طی یازده ماه اخیر نشان می دهد:

ارزآوری ۲۹۵ میلیون دلاری صادرات خرما برای کشور

براساس آمار گمرک صادرات خرما از ابتدای سال‌جاری تا آخر بهمن ماه، 331هزار و 586 تن به ارزش 295 میلیون دلار بوده است.
ارزآوری ۲۹۵ میلیون دلاری صادرات خرما برای کشور

براساس آمار گمرک صادرات خرما از ابتدای سال‌جاری تا آخر بهمن ماه، ۳۳۱هزار و ۵۸۶ تن به ارزش ۲۹۵ میلیون دلار بوده است.  به گزارش مرکز پژوهش های مجلس ، ایران با تولید سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن محصول خرما به عنوان سومین تولید کننده خرما در جهان شناخته می شود و در سال های اخیر به جایگاه دومین صادر کننده جهان رسیده است اما به دلیل پایین بودن متوسط قیمت خرمای صادراتی ایران به کشور ها در مقایسه با قیمت صادراتی کشورهای دیگر مانند تونس، عربستان و سایر کشور ها ارزآوری کمتری دارد.
همچنین طبق آمار منتشر شده از گمرک جمهوری اسلامی، صادرات خرما تا سال ۱۴۰۱ روند افزایشی داشته است و حاکی از آن است که ارزآوری خرما در سال ۱۳۹۸، ۲۱۳ میلیون دلار بوده است و در سال ۱۳۹۹ با رشد ۳۹ درصدی نسبت به سال گذشته  خود ۲۹۷ میلیون دلار بوده است همچنین در سال ۱۴۰۰ ارزش صادراتی خرما با رشد
۳ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ به ۳۰۶ میلیون دلار رسیده است و در سال گذشته (۱۴۰۱) صادرات این محصول با رشد ۱۸ درصدی ارزآوری ۳۶۳ میلیون دلار ی داشته است.

طبق آخرین گزارش فائو، میزان تولید خرما در جهان  افزایشی بوده است و در سال ۲۰۲۳ به بیش از ۱۰ میلیون تن رسیده است و این افزایش روند تولید حاکی از افزایش تقاضای جهانی به سوی استفاده از تنقلات سالم است.

 ایران جایگاه سوم تولید خرما در جهان
طبق آمار فائو در سال ۲۰۲۳ کشور مصر با یک میلیون و ۷۴۸ هزار تن در رتبه اول تولید خرمای جهان قرار دارد و بعد از آن کشور عربستان با یک میلیون و ۵۶۶ هزار تن و ایران با یک میلیون و ۳۰۴ هزار تن در جایگاه دوم و سوم قرار دارند که این مسئله نشان دهنده ظرفیت بالای خرمای ایرانی برای ارزآوری می باشد.
 ۶۳ درصد تولید خرمای کشور در چهار استان
خرما مجموعا در ۱۴ استان کشور تولید می شود که به ترتیب استان های سیستان و بلوچستان با سهم ۱۸٫۱ درصدی، استان فارس با سهم ۱۵٫۲ درصدی، جنوب استان کرمان با سهم ۱۵٫۱ درصدی و خوزستان با سهم ۱۴٫۹ درصدی در رتبه اول تا چهارم تولیدکنندگان خرمای کشور قرار دارند و ۶۳٫۳ درصد از کل خرمای کشور را این چهار استان تولید می کنند.
​​​​​​​
بنا بر گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، وزارت جهاد کشاورزی  با توجه به اهمیت نخیلات کشور برنامه های متعددی، شامل کشت ارقام مقاوم، استفاده از روش‌های نوین آبیاری، مدیریت منابع آبی، حفظ رطوبت خاک با مالچ و میانه کاری، افزایش ماده آلی خاک در شرایط مناسب، تغذیه بهینه، مدیریت میزان تبخیر و تعریق، مدیریت فتوسنتز، هرس و تربیت مناسب درختان، حذف باغات درجه سوم و غیر اقتصادی در دست اقدام دارد.
همچنین برآورد ها نشان می دهد که حدود ۳۰ درصد نخیلات کشور نیازمند اصلاح و بازسازی ست در همین راستا نیز وزارت جهاد کشاورزی با هدف افزایش کمی و کیفی عملکرد و ارتقای بهره وری آب و سایر نهاده ها برنامه اصلاح ساختار نخیلات کشور را در سطح ۶۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آماده کرده است.
 بازار در ایام ماه مبارک رمضان کمبودی در عرضه خرما نخواهد داشت 
مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی استان تهران در خصوص تامین خرما در ایام ماه مبارک رمضان در گفت و گو با خبرنگار« رسالت» متذکر شد: مردم این اطمینان خاطر را داشته باشند که هیچ کمبودی در زمینه خرما در ایام ماه مبارک وجود ندارد. مسعود حیدری افزود: از ۶ماه گذشته قراردادهایی میان سازمان تعاون روستایی و تشکل ها امضا شد تا در زمینه خرما در ایام ماه مبارک و همچنین در زمینه میوه شب عید کمبودی در بازار وجود نداشته باشد.وی در خصوص میزان ذخیره سازی خرما اظهار کرد : هم اکنون بیش از ۱۰۰ تن خرما در انبار های تعاون روستایی تهران و شهرستان ها موجود است و به محض کمبود به بازار باقیمت تنظیم بازاری ارائه خواهد شد.

نویسنده : زهرا برمکی |
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای ارزآوری ۲۹۵ میلیون دلاری صادرات خرما برای کشور بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.