حمله ۳۹ درصدی به اف بی آی
در سومین سالگرد واقعه بیسابقه حمله طرفداران دونالد ترامپ و گروههای راست افراطی به کنگره آمریکا، جو بایدن که عملا تبلیغات خود را برای شرکت در انتخابات آینده ریاست جمهوری آغاز کرده گفت که رأیدهندگان آمریکایی در برابر یک انتخاب بزرگ قرار دارند: حفظ نظام دموکراتیک یا هرجومرج سیاسی.اما به نظر میرسد تعداد زیادی از شهروندان آمریکایی روایتگری کاخ سفید و نهادهای امنیتی و رسمی ایالاتمتحده در خصوص حادثه ششم ژانویه ۲۰۲۱ را قبول ندارند! همین مسئله میتواند در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ برای دموکراتها دردسرساز شود. در این میان، ۳۹ درصد از شهروندان آمریکایی معتقدند ترامپ پیروز انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ بوده و حمله ششم ژانویه ۲۰۲۱ به کنگره نیز ساخته و پرداخته دست پلیس فدرال بوده است!
روز ششم ژانویه سال ۲٠۲۱، درحالیکه قرار بود کنگرۀ آمریکا نتیجۀ نهایی انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی جو بایدن در برابر دونالد ترامپ را به تأیید برساند، گروههایی که خود را «میهنپرست و مدافع آمریکا» معرفی میکردند به زور وارد ساختمان کنگره شدند.درگیریهای آن روز که به مرگ پنج نفر انجامید، نهتنها برای آمریکاییها که برای افکار عمومی جهانی واقعهای تکاندهنده و باورنکردنی بود. جو بایدن با یادآوری آن واقعه، درعینحال ورود خود به کارزار جدید انتخاباتی را رسمیت بخشید. او صریحا گفت که انتخابات آینده که در پایان سال ۲٠۲۴ برگزار خواهد شد، «آزمایشی برای بقای دموکراسی آمریکایی است.»
بایدن هشدار داد که این دموکراسی نمیتواند در برابر هجوم دوبارۀ دونالد ترامپ مقاومت کند و افزود: «همه میدانیم دونالد ترامپ کیست، اما پرسش این است: ما که هستیم؟»
این در حالی است که طبق برخی نظرسنجیها، محبوبیت ترامپ بیش از بایدن است. ولی حضور ترامپ در انتخابات آینده هنوز قطعی نیست. بعدازآن که دو ایالت کلرادو و مین صلاحیت دونالد ترامپ را برای شرکت در انتخابات رد کردند، حال دیوان عالی کشور باید در این مورد نظر دهد. قرار است که دیوان عالی در تاریخ هشتم فوریه/۱۹ بهمن ۱۴۰۲ به بررسی این مسئله بپردازد.روزنامۀ فرانسوی لوموند معتقد است که اگر دیوان عالی با اکثریتی ضعیف صلاحیت ترامپ را رد کند، بازهم خطر شورش طرفداران وی و گروههای خشن راست افراطی وجود خواهد داشت. از ٩ قاضی عضو دیوان عالی، سه نفر مستقیما توسط دونالد ترامپ منصوب شدهاند.
ایالتهای کلرادو و مین صلاحیت ترامپ را با اتکا به بخش سوم از متمم چهاردهم قانون اساسی ایالاتمتحده رد کردهاند که میگوید کسی که در شورش علیه کشور شرکت کرده باشد حق دارا بودن هیچ سمت دولتی را ندارد.بحث اینجاست که دونالد ترامپ تا چه حد در شوراندن مردم و حمله به کنگره نقش داشته است. اگرچه او علنا از طرفدارانش خواسته بود که «بهسوی کنگره راهپیمایی کنند»، اما به ادعای وکلای وی، ترامپ در ایجاد خشونت و تجاوز به حریم کنگره هیچ نقشی نداشته است.در این وضعیت، پلیس فدرال آمریکا همچنان در تعقیب افرادی است که سه سال قبل به کنگره هجوم بردند. روز شنبه ۱۶ دی، افبیآی اعلام کرد که سه نفر دیگر از این افراد در فلوریدا بازداشت شدهاند. تاکنون بیش از ۱۲٠٠ نفر در این پرونده بازخواست شده و بیش از نیمی از آنها تحت پیگرد قضائی قرارگرفتهاند.بهرغم همۀ پیگیریها و اتهامات، دونالد ترامپ همچنان شکست خود را در انتخابات سال ۲٠۲٠ انکار میکند. بر اساس یک نظرسنجی که به سفارش مشترک دانشگاه مریلند و روزنامۀ واشنگتنپست انجام گرفته، ۳٩درصد از آمریکاییها معتقدند که حمله به کنگرۀ آمریکا توطئۀ افبیآی بوده است. اکثر این افراد باور دارند که برندۀ واقعی انتخابات گذشته ترامپ بوده و جو بایدن با تقلب قدرت را غصب کرده است.
واشنگتنپست
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.