اخبار ویژه »
شناسه خبر : 93586
پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه
تاریخ انتشار : 11 آبان 1402 - 6:50 |
ملک فاضلی،نماینده مردم سراوان و مهرستان در مجلس:
تجارت با کشورهای همسایه میتواند موجب بهبود اقتصاد شهرهای مرزی شود
ملک فاضلی، نماینده مردم سراوان و مهرستان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» با تأکید بر لزوم تجارت پایدار بیان کرد: در همسایگی ۱۵ کشور میباشیم که هریک میتوانند ظرفیت و مقصد خوبی برای صادرات باشد.
ملک فاضلی، نماینده مردم سراوان و مهرستان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» با تأکید بر لزوم تجارت پایدار بیان کرد: در همسایگی ۱۵ کشور میباشیم که هریک میتوانند ظرفیت و مقصد خوبی برای صادرات باشد. تاکنون دولت تمهیداتی دراین حوزه داشته و روند ارتباط با کشورهای همسایه را مبرهن کرده است. گفتنی است که لازمه ارتباط با هرکشور، تجارت پایدار است. بنابراین بهمنظور حفظ تجارت و روابط اقتصادی با کشورهای همسایه میبایست تجارتی پایدار رقم بزنیم. وی با اشاره نسبت به ظرفیتهای مرزی ایران و پاکستان افزود: بیشترین مرزمان با کشور پاکستان است؛ براین اساس ۹۲۰ کیلومتر مرز قابل تجارت را دارا میباشیم که میتواند فرصت خوبی برای توسعه روابط تجاری اقتصادی باشد.
افزون بر این کشور پاکستان حدود۲۵۰ میلیون نفر جمعیت دارد؛ این جمعیت میتواند متقاضی دانش و کالای ایرانی باشد و توان مبادلات اقتصادی را افزایش دهد. بهمنظور شکلگیری تجارت بهویژه با کشور پاکستان نیازمند ۶ بازارچه مرزی میباشیم که در شرایط فعلی ۳ مورد از آن احیاشده است.
اگر تاریخ گذشته را بررسی کنیم، خواهیم دید که پدرانمان ارتباط گستردهای با کشور پاکستان داشتند و از ظرفیت مرزی بهخوبی بهره میبردند. فاضلی تصریح کرد: مجاورت مرزها در کنار یکدیگر موجب میشد تا نیاکان از ظرفیتهای تجاری و اقتصادی بهرهمند شوند. حجم تجارت ایران و پاکستان درگذشته بسیار قابلتوجه بوده است؛ این روند بیانگر آن است که اکنون نیز ظرفیت بسیاری وجود دارد و پتانسیل ارتباطی خوبی موجود است. نماینده مردم سراوان و مهرستان در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: تجارت با کشورهای همسایه میتواند موجب بهبود شرایط اقتصادی شهرهای مرزی شود. متأسفانه طی سالیان گذشته به سبب عدم احیای بازارچههای مرزی، تجارت قابلتوجهی رقم نخورده است. او بابیان اینکه مهمترین معضل شهرهای مرزی اشتغال است، متذکر شد: شهرهای مرزی با معضل بیکاری مواجهاند و اشتغال به سبب دو عامل ایجاد میگردد؛ نخست تجارت و دیگری تولید است.
چنانچه تولید، بهینه و برمبنای صادرات باشد، اتفاقات بسیار خوبی ایجاد خواهد شد و اشتغال قوت بسیاری پیدا خواهد کرد. وی در پایان این گفتوگو با تأکید برلزوم توسعه بازارچههای مرزی یادآور شد: یکی از راهکارهای تسهیل اشتغال بهویژه در مناطق محروم و مرزی، بازارچههای مرزی و گمرکات است. در شهر سیستان و بلوچستان میتوان از ظرفیت بازارچههای مرزی بهخوبی بهره گرفت و بهبود شرایط اقتصادی را رقم زد. متأسفانه سرعت احیای بازارچههای مرزی کند است و ضرورت دارد تا با تسهیلگری بیشتری همراه شود. اگر بتوانیم در سال جاری ظرفیت این بازارچهها را احیا کنیم، توسعه تجارت را رقم خواهیم زد.
برچسب ها
اقتصاد شهرهای مرزی , ملک فاضلی
به اشتراک بگذارید
https://resalat-news.com/?p=93586
تعداد دیدگاه : دیدگاهها برای تجارت با کشورهای همسایه میتواند موجب بهبود اقتصاد شهرهای مرزی شود بسته هستند
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.