سیاست ایران در «اجلاس تغییر اقلیم امارات » چه خواهد بود؟ - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 93526
  پرینتخانه » مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 09 آبان 1402 - 22:47 |

سیاست ایران در «اجلاس تغییر اقلیم امارات » چه خواهد بود؟

رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت از محیط‌زیست با اشاره به حضور ایران در اجلاس تغییر اقلیم در امارات اظهار داشت: ما در این نشست بر اساس منافع و وضعیت خاص کشور از لحاظ تحریم‌های بین‌المللی تصمیم‌گیری خواهیم کرد چون در غیر این صورت منافع مردم کشورمان تأمین نخواهد شد.
سیاست ایران در «اجلاس تغییر اقلیم امارات » چه خواهد بود؟

رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت از محیط‌زیست با اشاره به حضور ایران در اجلاس تغییر اقلیم در امارات اظهار داشت: ما در این نشست بر اساس منافع و وضعیت خاص کشور از لحاظ تحریم‌های بین‌المللی تصمیم‌گیری خواهیم کرد چون در غیر این صورت منافع مردم کشورمان تأمین نخواهد شد.

سید حسین موسوی‌فر در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در خصوص هدف از برگزاری نشست «کاپ ۲۸» در کشور امارات گفت: اجلاس تغییر اقلیم یا کاپ ۲۸ در ارتباط با اجلاس‌هایی است که هر سال در راستای کنوانسیون‌ها و پروتکل‌های مربوط به تغییرات آب‌وهوایی برگزار می‌شود. وی افزود: یکی از اهداف مهم برگزاری این نشست، بحث ایجاد صندوق ضرر و زیان برای انجام اقدامات کشور‌های درحال‌توسعه برای وظایف خود در راستای بهبود شرایط اقلیمی جهان است.

این صندوق برای کمک به کشورهای در حال توسعه‌ای که قرار است نسبت به کاهش اثرات فعالیت‌هایی که باعث تغییر اقلیم می‌شود تلاش کنند؛ ایجاد شده است. رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: قرار است کشورهای توسعه‌ یافته در این صندوق سرمایه‌گذاری وسیعی انجام دهند تا در طی آن کشورهایی که آلایندگی زیادی دارند، اما توسعه‌ یافته نیستند را کمک کنند تا در زمینه  توسعه تجهیزات و افزایش دانش و مسائل مالی به اهداف موردنظر دست پیدا کنند. موسوی فر اظهار داشت: اما در طی سال‌های گذشته هیچ دستاوردی را شاهد نبوده‌ایم و کشورهای توسعه‌یافته عملکردشان نزدیک به صفر بوده و ابداً به هیچ‌یک از این تعهدات عمل نکرده‌اند. سایر مسائل نیز مانند تجارت کربن و…. منوط به همین توافقاتی است که هنوز نتیجه نداده است. از طرفی در این زمینه بیشترین انفعال از سوی کشورهای توسعه‌یافته است.

وی ضمن اشاره به اقدامات ناعادلانه کشورهای توسعه‌یافته در این زمینه بیان کرد: قرار بود کشورهای توسعه‌یافته بدون تبعیض و سیاسی‌کاری، اقداماتی را انجام دهند تا دیگر کشورها نیز ترغیب شوند تا به آیین‌های تغییر اقلیم بپیوندند که یکی از این اقدامات توافقات پاریس است تا همه کشورها باهم به آن عمل کنند و از فواید آن بهره‌مند شوند. موسوی‌فر ادامه داد: اگر توافقات مدنظر در کاپ ۲۸ صرفاً بر اساس خواسته‌های کشورهای توسعه‌یافته باشد، قطعاً دچار مشکل خواهیم شد. چرا که این کشورها از قله‌های مربوط به رشد اقتصادی عبور کرده‌اند؛ اما در حال حاضر به این فکر افتاده‌اند که مسائل مربوط به انتشار آلاینده‌ها و مسائل مربوط به تغییر اقلیم را کنترل کنند. وی توضیح داد: در واقع این کشورهای توسعه‌یافته به وضعیت پایداری دست پیدا کرده و رشد اقتصادی قابل‌ قبولی را تجربه می‌کنند؛ اما فارغ از بحث‌های تحریمی، کشوری مثل ایران را که به رشد اقتصادی مطلوبی نرسیده‌ است را مجبور به اجرای تعهدات مربوط به تغییر اقلیم می‌کنند. رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت از محیط‌زیست در رابطه‌ با کیفیت حضور ایران در این اجلاس، اظهار داشت: کشور ما سعی دارد تا در بالاترین سطح در این اجلاس حضور پیدا کند، ولی سطح قطعی هنوز مشخص نشده است؛ همچنین تلاش بر این است در جلسات فرعی مختلف کارشناسی نیز از دستگاه‌های مسئول زیر نظر سازمان حفاظت از محیط‌زیست شرکت ‌کنند تا به امید خدا مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را در آنجا اعلام کنیم.

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای سیاست ایران در «اجلاس تغییر اقلیم امارات » چه خواهد بود؟ بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.