بیمه محصولات اساسی پیرو برنامه هفتم اجباری میشود
علیاکبر علیزاده برمی، نماینده مردم دامغان و عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» اظهارکرد: طی سه سال اخیر کوششهای بسیاری در راستای فعالسازی و افزایش پتانسیلهای بخش کشاورزی صورت گرفت.
خوشبختانه اثرات این روند به خوبی مبرهن شده و قابل ارزیابی میباشد. به سبب فعالسازیدیپلماسی بخش کشاورزی، مشکلات مطرح با کشوری همچون روسیه برطرف شد و بازار هدف شکل گرفت. افزون براین موانعی با کشورهایی همچون پاکستان و هند وجود داشت که خوشبختانه برطرف شده است. وی افزود: اقدامات خوبی در بخش کشاورزی صورت گرفته است؛ یکی از اقدامات قابل توجه این است که تولیدکنندگان مشتریمداری را سرلوحه کار خود قرار دادهاند و درصدد حفظ بازار هدف هستند. پیشتر در حوزه بستهبندی و تعداد فروش محصول با مشکل رو به رو بودیم و اغلب محصولات به صورت فلهای ارسال میشد.
خوشبختانه در شرایط فعلی شاهد حضور کارخانههای سورتینگ قوی میباشیم که محصولات را مطابق با نیاز کشور هدف بسته بندی و آماده ارسال میکنند. علیزاده برمی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم برای حفظ بازارهدف، شناسنامه محصولات است. ضرورت دارد تا مشتری از مکان و زمان تولید محصول و ویژگیهای آن با خبر باشد؛ خوشبختانه این مهم طی دوسال گذشته بسیار تقویت شده و اینک بیشتر محصولات دارای شناسنامه میباشند. نماینده مردم دامغان همچنین خاطرنشان کرد: حرکت به سوی محصولات ارگانیک اقدامی جدی در راستای حفظ بازارهدف و افزایش پتانسیل بخش کشاورزی میباشد. این مؤلفه مهم طی چندین سال اخیر در دستورکار قرار گرفته و استفاده از کودهای شیمیایی به حداقل رسیده است. تولید محصولات ارگانیک موجب شده تا تعداد مشتریها افزایش یابد و بازارهای هدف بیش از پیش شود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی متذکر شد: بازار محصولات ایران در کشور روسیه پررنگ میباشد و همچنان قابلیت تقویت دارد. افزون براین در کشورهای شمال غربی، شمال شرقی ایران و جنوب خلیج فارس بازار هدف رو به گسترشی داریم. آنچه که امروز میبایست در دستورکار قراردهیم، موضوعات مرتبط با نیاز مرزی است؛ به طورمثال در گمرک آستارا برای صادرات به روسیه بامشکلاتی همچون عدم سردخانه مناسب، نبود کامیونهای صادراتی و شبکه حملو نقل داخلی (ریلی و کامیونها) مواجه هستیم. شایان ذکر است تا بگوییم دولت برای حل این مشکلات اقداماتی را مدنظر قرارداده و درصدد مرتفع کردن کلیه موانع مذکور است. او یادآور شد: تلاش دولت این است که گمركات را به مرکز تولید هدایت کند و در راستای تحقق این مهم، اقداماتی را در دستورکار قرارداده است. توجه ویژه به کشتهای گلخانهای یکی دیگر از موضوعات مهم و قابل توجه برای حفظ بازارهای هدف و افزایش پتانسیل بخش کشاورزی میباشد چراکه این نوعکشت در مصرف آب صرفه جویی میکند و راندمان تولید را بالا میبرد.
علیزاده با بیان اینکه محصولات کشاورزی باید برای تولیدکنندگان سودآور باشد، گفت: گذشته مشکلات متعددی برای تولیدکنندگان وجود داشت؛ به طورمثال پیاز جیرفت انبار میشد و به فروشنمیرسید یا هندوانه بندرعباس و خیار شهر دزفول به فروشنمیرسيد و موجب زیان تولیدکنندگان میشد. خوشبختانه در شرایط فعلی موضوعات این چنینی کم رنگ شده و زیان تولیدکنندگان نیز به حداقل رسیده است اماهمچنان مواردی از این دست مطرح میباشد و نیازمندبه بکارگیری برنامهریزی و مشوقهای حمایتی است چراکه عدم حمایت موجب سلب انگیزه تولیدکنندگان و کاهش تولید محصول میگردد.او همچنین ادامه داد: فراگیری بیمه محصولات امری اساسی است و تولیدکنندگان را از حوادثی همچون سرمازدگی، بارانهای تند و.. .
مصون میدارد.مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه هفتم به منظور اجباری شدن بیمه محصولات اساسی برنامهریزیهای قابل توجهی انجام داد. ضرورت دارد تا این مهم مصوب و تا حوزه تولیدات محصولات باغی نیز فرا گیرشود. وی در تشریح بیمه محصولات اساسی کشاورزی عنوان کرد: تمامیمحصولات اساسی همچون گندم از ابتدای کاشت بیمه خواهند بود. این روند تا زمان فروش ادامه خواهد داشت و مادامی که کشاورز محصول خود را به فروش برساند، از مبلغ فروش سهم بیمه را پرداخت خواهد کرد. به موجب این روند کشاورز هراسی برای حوادث نخواهد داشت و باخیال آسوده تولید را در دستورکارقرارخواهد کرد. وی در پایان این گفتوگو با اشاره به مشکلات بیمهای باغداران گفت: متأسفانه باغداران مکلفاند تا پیش از محصول، سهم بیمه راپرداخت کنند. باید روندی شکلگیرد تا مشکلات باغداران رفع گردد؛ این امر میتواند از مسیر ارسال لایحه از سوی دولت به مجلس قابل پیگیری باشد. شرایط باید به گونهای باشد که محصولات باغداران بیمه باشد تا چنانچه آسیبی به محصول وارد شد، نگرانی برای باغدار وجود نداشته باشد. در مقابل باغدارمیبایست پساز فروش محصول، سهم بیمه خود را پرداخت کند. به موجباین امر سود دو طرفه شکل خواهد گرفت و صادرات نیزتقویت خواهد شد.
علیاکبر علیزاده برمی , مجلس شورای اسلامی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.