دانش فنی و مهندسی ایران صنعتیسازی مسکن را تحقق خواهد بخشید
ایرج رهبر، رئیس انجمن انبوهسازان تهران در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح تکلیف وزارت راه و شهرسازی برای صنعتی سازی پرداخت و دراینباره عنوان کرد: استفاده از فناوریهای نوین و صنعتی سازی با اولویت احداث شهرکهای مسکونی، انبوهسازی و توسعه شهرهای جدید امری موردنیاز بود که خوشبختانه در شرایط فعلی به وزارت راه و شهرسازی تکلیف شده است.
ضرورت داشت تا تحت دستورالعمل و قانون مشخص، روشهای ساختوساز تغییر پیدا کند. با توجه به نیاز کشور به مسکن و حجم بسیار بالا تقاضا، دیگر روشهای قدیمی کارساز نبود و سنتیسازی بازار را به تعادل نمیرساند. بهموجب سنتی سازی راندمان موردنیاز شکل نمیگرفت و ساخت مسکن موردنیاز به لحاظ زمانبندی دچار مشکل میشد. اکنون دنیا در نسل هفتم ساختوساز قرار دارد و میبایست خود را به این نسل برسانیم. متأسفانه اکنون در نسل سوم ساختوساز مسکن قرار داریم؛ بیشک جبران این عقبماندگی از مسیر تکلیف مجلس به وزارت راه و شهرسازی و صنعتی سازی محقق خواهد شد.
وی افزود: اگر قانون مشخص شکل نمیگرفت، سلیقههای مختلف به حوزه ساختوساز وارد میشد. پیشتر چنین روندی را تجربه کردیم و مشخص شد که ورود سلیقهها، مانع از پیشبرد یک روش مشخص است و از تبیین چشمانداز بلندمدت جلوگیری خواهد کرد. رهبر تصریح کرد: بهموجب مصوبه قانونی مجلس و مکلف شدن وزارت راه و شهرسازی، صنعتی سازی و استفاده از فناوریهای نوین در ساختوساز بهعنوان یک راهبرد جدی تلقی خواهد شد و گرایشی مثبت ایجاد خواهد کرد. گفتنی است که به سبب این امر قانونمند شدن نیز مطرح میگردد و موفقیتها بیشتر خواهد شد.
رئیس انجمن انبوهسازان تهران همچنین خاطرنشان کرد: میتوانیم در بخش تولید مسکن مطابق بازمان و نیاز خود پیشرفت کنیم و موفقیتهای قابلتوجه رقم بزنیم. دسترسی به پیشرفتهای شکلگرفته در دنیا سخت نیست و به سبب ارتباطات شکلگرفته و دسترسیهای ایجادشده از مسیر اینترنت و سایر روشهای متداول عملی ممکن خواهد بود.
او یادآور شد: دسترسی به روشهای صنعتی سازی و پیشرفت در حوزه ساختوساز نیازمند مؤلفههایی همچون تجربه، سرمایهگذاری و آموزش دانشگاهی است و میبایست زیرساختهای این مؤلفهها را فراهمسازیم.
وی متذکر شد: اگر مؤلفههای موردنیاز فراهم گردد، دسترسی به پیشرفت ساختوساز دشوار نخواهد بود چراکه به لحاظ فنی قدرت بسیاری را دارا میباشیم. شایانذکر است تا بگوییم که ایران ازلحاظ دانش فنی و مهندسی در جایگاه سوم دنیا قرار دارد. بنابراین دانش فنی و مهندسیمان چیزی کم ندارد و تنها نیازمند فراهمسازی زیرساختهای موردنیاز است. بهمنظور پیشرفت روزافزون میبایست همکاری و تعامل را افزایش دهیم و امکانات ضروری را تحقق ببخشیم.
او در پایان این گفتوگو بیان داشت: دولت میتواند مشوقهای لازم را اعمال سازد و انگیزهبخش خصوصی برای مشارکت در فرآیند ساختوساز را بالا ببرد. رسیدن به روشهای نو و تکنولوژی نوین ساخت دشوار نیست و تنها به سبب موانعی که وجود دارد، کمی زمانبر است. بیشک این موانع بادانش فنی و مهندسی کشور و همچنین اعمال مشوقها برطرف خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.