ورود خودروهای کارکرده در انتظار ارز - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 92722
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 22 مهر 1402 - 6:54 |
لزوم تصویب آیین نامه واردات خودروهای کارکر‌ده از سوی دولت بررسی شد:

ورود خودروهای کارکرده در انتظار ارز

ثبت‌نام خودروهای وارداتی از اسفند ۱۴۰۱ آغاز شد و از روز ۱۹ مهر ۱۴۰۲ با عرضه ۶ مدل خودرو در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی، بار دیگر فرصت خرید برای متقاضیان خودروهای وارداتی مهیا شد. بر اساس اعلام مدیر طرح واردات خودرو اکنون ۳۰ هزار نفر در نوبت تحویل خودروهای وارداتی قرار دارند.
ورود خودروهای کارکرده در انتظار ارز

ثبت‌نام خودروهای وارداتی از اسفند ۱۴۰۱ آغاز شد و از روز ۱۹ مهر ۱۴۰۲ با عرضه ۶ مدل خودرو در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی، بار دیگر فرصت خرید برای متقاضیان خودروهای وارداتی مهیا شد. بر اساس اعلام مدیر طرح واردات خودرو اکنون ۳۰ هزار نفر در نوبت تحویل خودروهای وارداتی قرار دارند. زمزمه‌های ثبت نام ۳۰ هزارنفری موجب شد تا رشد قیمتی رقم بخورد و زمزمه افزایش قیمت برخی از خودروها به ویژه خودروهای وارداتی و مونتاژی به گوش مردم برسد. 

به بیان دیگر روند صعودی قیمت‌ها با عرضه خودروهای وارداتی و ثبت نام قابل توجه متقاضیان برای دریافت خودروهای وارداتی همزمان شده است. به باور وکلای ملت عدم تصویب آیین نامه واردات محصولات کارکرده توام با عرضه ۶ مدل خودرو صفر کیلومتر جدید در سامانه یکپارچه فروش خودرو، موتور افزایش قیمت در بازار را روشن کرده است و حال ضرورت دار‌د تا‌ دولت این روند را تسریع کند و به تاخیر خود پایان بخشد. به تازگی یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه دولت باید سریع‌تر آیین‌نامه واردات خودرو کارکرده را تصویب کند، اظهارکرده است: مدیریت عرضه و تقاضا از مهم‌ترین خلاهای فعلی بازار خودرو است.

تا زمانی‌که بازار انحصاری است هم فساد و هم رانت وجود دارد؛ بازار باید رقابتی شود و این مهم زمانی محقق می‌شود که عرضه بیشتر از تقاضا باشد که با واردات خودروی کارکرده این اتفاق می‌افتد. سیاهکلی با بیان اینکه واردات خودروهای کارکرده خواسته دولت بود بنابراین دولت باید اهتمام ویژه‌ای به تصویب این آیین نامه داشته باشد، ادامه داد: زمانی که خود دولت پیگیر واردات خودروی کارکرده برای مدیریت بازار خودرو بوده است، انتظار می‌رود که مطابق اراده‌اش نیز عمل کند.

مطالبه فعلی نمایندگان ملت، کارشناسان صنعت خودرو و مردم اراده جدی دولت برای روشن کردن تکلیف آیین نامه واردات خودرو‌ست چراکه این مولفه از سوی دولت تدوین شده و حال انتظار‌می‌رود با تسریع روند اجرایی آن شرایط ورود خودروهای اقتصادی را مهیا سازد و از بازار انحصاری خودروو  رشد صعودی قیمت‌ها جلوگیری کند. در بررسی بیش‌تر این موضوع با‌ حجت‌الاسلام سید جواد حسینی‌کیا و سید احمد رسولی نژاد، اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

حجت‌الاسلام سید جواد حسینی‌کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی:
دولت برای تأمین ارز موردنیاز واردات خودرو چاره اندیشی کند 

حجت‌الاسلام سید جواد حسینی‌کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن و نماینده مردم سنقروکلیایی در مجلس شورای اسلامی در گفت‌‌وگو با‌ خبرنگار «رسالت» به لزوم تسریع روند تصویب آیین نامه واردات خودروهای کارکرده از سوی دولت پرداخت و دراین باره عنوان کرد: به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین دلایل تاخیر دولت در روند تصویب آیین نامه واردات خودروهای کارکرده، مشکلات ارزی موجود است. به عبارت دیگر دولت به سبب وجود مشکلات ارزی در تصویب آیین نامه تعلل می‌کند و حال ضرورت دارد تا در پی راهکاری برای حل مشکلات فعلی و تامین ارز موردنیاز باشد. 

وی با تاکید بر لزوم تامین ارز موردنیاز واردات خودروهای نو و کارکرده از سوی دولت افزود: مادامی که ارز موردنظر تامین شود، آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده قابلیت تصویب در کوتاه مدت را خواهد داشت چراکه به لحاظ قانونی، مجوزهای موردنیاز صادر شده است. 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس مجوزهای لازم برای تصویب آیین نامه خودروهای وارداتی را صادر کرده و حال نیاز است تا دولت این آیین نامه‌ها را تدوین و به اجرا رساند تا خودروهای نو و کارکرده وارد کشور شود و ناترازی موجود در صنعت خودرو برطرف گردد. نماینده مردم سنقروکلیایی  درباره زمزمه‌های افزایش قیمت برخی خودروها به ویژه خودروهای وارداتی و مونتاژی همچنین خاطرنشان کرد: بخشی از افزایش قیمت در ارتباط با تعرفه واردات می‌باشد. دولت می‌تواند با کنترل و نظارت بر تعرفه واردات، افزایش قیمت خودروهای وارداتی و مونتاژی را کاهش دهد. 

او درخصوص اثرات تاخیر در روند تصویب آیین نامه واردات خودروهای کارکرده متذکر شد: واردکنندگان احتمال می‌دهند که ارز موردنیاز از سوی‌دولت تامین نشود و به همین خاطر شروع به اعلام خبرهایی همچون افزایش قیمت کرده‌اند. این درحالی‌ست که اگر ارز محدود شود، وار‌دات نیز محدود خواهد شد. وی با اشاره به ضرورت کاهش تعرفه واردات خودرو یادآور شد: محدودیت واردات موجب می‌شود مافیا خودرو ورود پیدا کند و قیمت خودروهای وارداتی را افزایش دهد. دراین راستا ضرورت دارد تا دولت درصدد حل مشکلات ارزی و کنترل پلکانی تعرفه باشد.

 حجت الاسلام حسینی کیا در پایان این گفت‌وگو با تاکید بر لزوم چاره اندیشی از سوی دولت بیان داشت: دولت می‌بایست به صورت پلکانی تعرفه واردات را ۲۰ الی ۳۰ درصد کاهش دهد و تامین ارز را به عنوان یک راهکار اساسی و جدی در دستورکار قرار دهد. همچنین ضرورت دارد تا دولت اجازه واردات با منشا ارزی مشخص را صادر کند چراکه افراد بسیاری دارای ارز با منشأ مشخص می‌باشند و تمایل به واردات خودرو دارند اما به سبب نبود مجوز و اجازه دولت قادر به انجام این مهم نمی‌باشند.

سید احمد رسولی نژاد، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی:
فرآیند تصویب آیین نامه واردات خودروهای کارکرده  تسریع شود

سید احمد رسولی نژاد، نماینده مردم دماوند و فیروزکوه وعضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درخصوص تاخیر دولت در روند تصویب آیین نامه واردات خودروهای کارکرده به خبرنگار «رسالت» اظهارکرد: برای نوشتن آیین نامه زمان محدودی تعیین می‌گردد. بنابراین دولت موظف است طی زمان مقرر شده، نسبت به تنظیم و تصویب آیین‌نامه اقدام کند.

با توجه به اثرگذاری و اهمیت موضوع واردات خودرو چه در‌حوزه خودروهای نو و چه در حوزه‌ خودروهای کارکرده، ضرورت دارد تا دولت روند تصویب آیین نامه را تسریع کند و نسبت به این مهم، اهتمام ویژه بورزد. وی افزود: طی سه سال گذشته و پیش از مصوب شدن قانون واردات خودرو در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، به دلیل عدم همکاری مجمع تشخیص مصلحت نظام زمان طولانی صرف بررسی فرآیند نهایی این طرح شد و طرح با تاخیر بسیار به قانون تبدیل شد. پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در بهمن ماه ۱۴۰۰ و تاکید ایشان مبنی برکاهش نگرانی‌های به حق مردم، روند قانون واردات خودرو تسریع شد. 

رسولی نژاد تصریح کرد: واردات خودروهای کارکرده امری بود که دولت خود به آن ورود کرد و برای آن لایحه تنظیم کرد. مجلس طرح قانون واردات را به تصویب رساند و دولت لایحه واردات خودرو با کارکرد کمتر از پنج سال را ارسال کرد و حال به نظر می‌رسد خود نسبت به تحقق لایحه خود اهتمام ندارد. 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پنج ماه از تصویب‌ قانون وارد‌ات خودرو گذشته و دولت تاکنون عزمی برای تصویب‌ آیین نامه واردات نداشته است، همچنین خاطرنشان کرد: مادامی که یک لایحه تنظیم و ارسال می‌گردد یعنی آمادگی کافی برای اجرای آن وجود دارد یا پس از تنظیم زیرساخت‌ها مهیا می‌گردد. اکنون مدت زمان بسیاری از تصویب قانون واردات خودرو می‌گذرد و تاکنون دولت آیین نامه واردات خودروهای کارکرده را به تصویب نرسانده گویی که خود موافق با لایحه ارسالی خود نیست.

او با تاکید بر لزوم اراده جدی دولت برای تصویب آیین نامه واردات خودرو متذکر شد: ضرورت دارد تا پیگیر تسریع روند تصویب آیین نامه واردات خو‌درو شویم. متاسفانه درگیر برنامه پنج ساله هفتم هستیم و فرصت بسیاری را را بررسی موضوعات مرتبط با برنامه هفتم توسعه صرف می‌کنیم. از این رو چندان فرصت نطق و تذکر وجود ندارد. از طرفی دیگر مطابق با آیین نامه، اگر بخواهیم تذکر یا اخطار قانون اساسی دهیم می‌بایست مرتبط با برنامه هفتم تذکر دهیم و موادی را در زمره موضوعات بررسی شده عنوان کنیم.

به موجب این روند فرصت تذکر و نطق در خصوص تاخیر دولت سلب شده و حال تنها می‌توانیم در چارچوب برنامه تذکر خود را اعلام بداریم. با وجود تمامی این موضوعات، در نشست‌های آتی مجلس شورای اسلامی، پیگیر تاخیر دولت خواهیم شد. پیش‌تر موضوع را به رئیس مجلس عنوان کردیم و شخص ریاست مجلس بیان داشت که خود این روند را بررسی خواهد کرد. حال بار دیگر این موضوع‌را‌ یادآوری‌ خواهیم کرد با تذکر‌ جدی به دولت خواستار تسریع روند تصویب آیین نامه واردات خودروهای کارکرده خواهیم شد، اگر اراده دولت بر اجرای قانون است، می‌بایست روند اجرا تسریع گردد. 

وی در پایان این گفت‌‌وگو با اشاره به گشایش‌های ارزی صورت گرفته بیان داشت: یکی‌از‌ مباحث مطرح درخصوص دلایل تاخیر دولت در روند تصویب آیین نامه واردات خودروهای کارکرده، موضوع ارز است. خوشبختانه به تازگی و به سبب دیپلماسی فعال دولت گشایش منابع ارزی صورت گرفته است. امیدواریم با‌ تامین منابع ارزی، تصویب آیین نامه واردات خودرو در اسرع وقت انجام شود.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای ورود خودروهای کارکرده در انتظار ارز بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.