صهیونیستها در آفریقا چه میخواهند؟
قاره آفریقا بهدلیل برخورداری از منابع طبیعی ارزشمند همچون الماس و طلا همواره موردتوجه رژیم صهیونیستی قرار داشته و این رژیم علاوه بر غارت ثروتهای طبیعی آفریقاییها در تلاش برای تثبیت پروژه اشغالگری خود از طریق این قاره است. قاره آفریقا بهدلیل برخورداری از منابع طبیعی و انسانی قابلتوجه، واقعیتی کامل متفاوت ازآنچه جهان از این قاره میبینند، دارد و کشورهای آفریقایی میتوانستند با توجه به ثروت طبیعی عظیمی که دارند، جایگاه بسیار بهتری در دنیا داشته باشند. درحالیکه قاره آفریقا بیش از ۶۵ درصد الماس جهان را تأمین میکند اما بهدلیل تاریخ استعماری غرب در این قاره، آسیبهای زیادی دیده است و کشورهای آفریقایی در زمره فقیرترین کشورهای جهان طبقهبندیشدهاند.
۷ دهه طمع به خاک آفریقا
اغلب کسانی که با تاریخ آفریقا آشنایی دارند زمانی که به بحث فقر در این قاره میرسند به یاد غارتگریها و استعمارگری غربیها میافتند اما واقعیت آن است که بحران آفریقا صرفابه غرب محدود نمیشود، رژیم اشغالگر صهیونیستی که نهاد جعلی و ساختگی خود را ۷ دهه قبل در اراضی اشغالی فلسطین بنا کرد، طی دهههای گذشته در قالب یک برنامه سیستماتیک برای نفوذ به آفریقا و استفاده از این قاره در سطوح مختلف نقشه کشیده بود.بزرگترین الماس جهان بهوزن ۳۱۰۶ قیراط در سال ۱۹۰۵ در «کولینان» در شمال آفریقای جنوبی کشف شد و بعدازآن ۹ سنگ بزرگ از این الماس ساخته شد که از آنها برای تزئین تاج انگلیسیها نیز استفاده میشد. گزارش ارائهشده توسط «عملیات کیمبرلی» (یک طرح بینالمللی برای تأیید اصل بودن الماسهای خام) مشخص کرد که از ۱۰ کشور بزرگ تولیدکننده الماس، ۷ کشور متعلق به قاره آفریقا هستند و شامل بوتسوانا، آفریقای جنوبی، آنگولا، جمهوری دموکراتیک کنگو، نامیبیا، لسوتو و تانزانیا میشوند.
پروژه اشغالگری صهیونیستها در آفریقا
دوره اشغالگری صهیونیستها در قاره آفریقا به سالها قبل از اشغال فلسطین برمیگردد و تاریخ نشان میدهد که اولین پروژه اشغالگری آنها در این قاره آغاز شد. صهیونیستها با هدف تشکیل رژیم جعلی خود بهشکل رسمی، از سال ۱۸۹۷ تا ۱۹۷۲ شروع به برگزاری کنفرانسهای صهیونیستی کردند که یکی از مهمترین آنها در سال ۱۹۰۳ بود که ششمین کنفرانس صهیونیسم محسوب میشد و در آن حامیان این جنبش از پروژه موسوم به «پروژه اوگاندا» رونمایی کردند که درواقع پروژه اشغالگری در قلب آفریقا و اسکان یهودیان در آنجا بود.
بر اساس گزارش تسنیم، در سال ۱۹۵۵ کنفرانس «باندونگ» یا کنفرانس «آسیایی- آفریقایی برای کشورهای غیرمتعهد» (کشورهایی که در دوره جنگ سرد نه وابسته به بلوک شرق بودند و نه غرب) برگزار شد که ۲۹ کشور آفریقایی در جاکارتا (پایتخت اندونزی) در آن شرکت کردند و در این کنفرانس بیانیهای در حمایت از مسئله فلسطین که در سال ۱۹۴۸ توسط صهیونیستها اشغال شده بود، صادر گشت. در اواسط ۱۹۵۰ و در طول دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ کشورهای آفریقایی بهتدریج موفق به استقلال و رهایی از استعمار اروپاییها شدند، اما باوجوداینکه ملتهای کشورهای آفریقایی بعد از سالها درد و رنج و تحمل مشکلات توانسته بودند از استعمار غرب خارج گردند، مقامات و حاکمان این کشورها همچنان وابسته به استعمارگران غربی بودند و همین مسئله نفوذ صهیونیستها به این قاره را تسهیل میکرد.
توافق شوم «کمپ دیوید» میان دولت وقت مصر و رژیم اشغالگر صهیونیستی در سال ۱۹۷۹ درهای آفریقا را بهروی صهیونیستها باز کرد و آغازگر برقراری روابط دیپلماتیک کشورهای آفریقایی با رژیم صهیونیستی بود. بهفاصله کوتاهی از این تحولات در دهه ۱۹۹۰ جنگ داخلی در بسیاری از کشورهای آفریقایی آغاز شد که زمینه نفوذ سرویس جاسوسی موساد اسرائیل به این کشورها را فراهم ساخت.
چنبره صهیونیستها بر ثروتهای آفریقا
نفوذ اسرائیل به قاره آفریقا توسط فردی بهنام «دیوید مورس» یک یهودی استرالیایی آغاز شد که از نزدیکان موساد محسوب میشود. او فعالیت خود را در آفریقا با ورود نیروهای بینالمللی به سومالی در سال ۱۹۹۲ آغاز کرد و تحت پوشش سازمان ملل وارد محافل سیاسی و اقتصادی آفریقا شد. دیوید مورس همچنین دروازه ورود تاجران یهودی به این قاره بود که توجه زیادی به منابع الماس و سایر منابع طبیعی کشورهای آفریقایی داشتند. «دان گتلر» یکی از تاجران معروف یهودی بود که در زمان جنگ داخلی کنگو در دهه ۱۹۹۰ وارد این کشور شد و بهازای حق بهرهبرداری از منابع معدنی، قراردادهای تسلیحاتی با مقامات این کشور منعقد کرد. او معاملات غیرقانونی زیادی برای صادرات الماس و طلا و نفت و سایر منابع معدنی باارزش و کمیاب از کنگو انجام میداد.
در سال ۲۰۱۷ وزارت خزانهداری ایالاتمتحده تحریمهایی علیه گتلر اعمال و اعلام کرد که او ثروت خود را از طریق معاملات نفتی و معدنی مبهم و فاسد جمعآوری کرده است و ارزش آنها به صدها میلیون دلار میرسد.
نقشه جدید نتانیاهو برای نفوذ به آفریقا و گسترش پروژه عادیسازی
در سپتامبر ۲۰۲۳ روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» فاش کرد که «بنیامین نتانیاهو» (نخستوزیر رژیم صهیونیستی) نقشهای برای ایجاد ائتلاف بین اسرائیل و کشورهای آفریقایی ازجمله اتیوپی، اوگاندا، کنیا و رواندا طراحی کرده است، تلآویو همچنین از سال ۱۹۹۳ با اریتره روابط و فعالیت امنیتی مخفیانه داشت، هدف ظاهری از این طرح جلب حمایت آفریقا از اسرائیل در مجامع بینالمللی بهازای بهرهمندی از فناوری تلآویو در زمینههای کشاورزی و آب بود.
اما اهدافی اعلامنشده پشت این طرح وجود دارد که توسط برخی رسانههای صهیونیستی فاش شده است. رسانههای عبری این اهداف را «فروش امنیت» و معاملات تسلیحاتی بهازای دریافت الماس و مواد خام همچون اورانیوم و کبالت از کشورهای آفریقایی میخوانند. در سال ۲۰۱۷ نتانیاهو کمپینی بهنام «اسرائیل به آفریقا و آفریقا به اسرائیل بازمیگردد» راهاندازی کرد، در آن دوره نتانیاهو تلاش داشت نشستی آفریقای-اسرائیلی در کشور توگو برگزار کند که این نشست بهدلیل مخالفت برخی کشورهای آفریقایی که مخالف نفوذ رژیم صهیونیستی به این قاره هستند لغو شد؛ اما با وجود تلاشهای زیادی که اشغالگران صهیونیست برای تثبیت پروژه عادیسازی روابط با کشورهای عربی از دروازه آفریقا انجام دادهاند، ملتهای آفریقایی و مقامات برخی از این کشورها هنوز هم مقابل این توطئه ایستادگی کردهاند، در همین چارچوب در فوریه گذشته، درنتیجه فشارهای الجزایر و آفریقای جنوبی، اتحادیه آفریقا حضور رژیم اشغالگر در این اتحادیه بهعنوان «عضو ناظر» را تعلیق کرد.در سایه تحولاتی که اخیرادر کشورهای آفریقایی شاهد آن هستیم و مخالفت گسترده مردمی در کشورهای این قاره با نفوذ و استعمارگری خارجیها، انتظار میرود که بهزودی شاهد مرحلهای از قیام علیه غارتگری صهیونیستها در آفریقا باشیم.
اشغالگری , پروژه اشغالگری صهیونیستها در آفریقا , رژیم صهیونیستی , قاره آفریقا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.