تکیه بر توان علمی داخل و ارتباط سازنده با هم پیمانان
نظم جدید جهانی مهمترین رکن افول اقتصادی آمریکا و قدرتهای سلطهگر میباشد. افولی که حال خود از آن خبر دارند و میکوشند تا با پروژههای جدید هربار به شیوهای آن را به تاخیر بیندازند. امروز آمریکا و هم پیمانانشان در نظام سلطه میکوشند تا انزوای قدرتهای نوظهور را رقم بزنند و چندصباحی برای خود فرصت تنفس مهیا سازند. این خیال اگرچه برایشان خیالی خوش است اما دور از دسترس و غیرقابل تحقق میباشد چراکه ائتلافها و پیمانهای فرامنطقهای و منطقهای قدرت های نوظهور روز بهروز در حال افزایش است و دیواری بلند در مقابل یک جانبه گرایی نظام سلطه ایجاد کرده است.
امروز شکلگیری پیمان بریکس و شانگهای و همچنین حضور جمهوری اسلامی ایران در میان اعضای این دو پیمان، بزرگترین مانع جریان استکبار است و زمینه شکست سلطهگران را فراهم ساخته چراکه موجب عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس موجب خنثیسازی تحریمها می شود و پروژه انزوای جمهوری اسلامی بار دیگر به شکست میانجامد. از طرف دیگر حضور دیگر قدرتهای نوظهور همچون چین و روسیه میتواند دلارزدایی را قوت ببخشد و نقش دلار از تعاملات جهانی را برای همیشه از بین ببرد. آیتالله سید ابراهیم رئیسی، ظهر پنج شنبه در نشست سراسری با علما و نخبگان اهل تسنن کشور با گرامی داشت ایثار و جانفشانی شهدای اهل سنت، شیعه و مدافعان حرم و خدمت با اشاره به نظم جدید جهانی عنوان داشت: امت اسلامی در هر گوشه از جهان باید بداند که پیشرفت اسلام در گرو انسجام بوده و هرکس با قلم و بیان خود در جهت ایجاد وحدت تلاش کند، در راستای این نیاز حرکت کرده که راهبرد جمهوری اسلامی این است.
هرکس هم دانسته و ندانسته و خواسته و ناخواسته اختلاف افکنی کند در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است. آیتالله رئیسی با تاکید براینکه شرایط به نفع مقاومت درحال رقم خوردن است، گفت: شرایط امروز فلسطین با دیروز قابل مقایسه نیست، پیش از این در سازمانهای آزادیبخش برای این کشور تصمیم گرفته میشد اما امروز مجاهدان در صحنه فلسطین ابتکار عمل را به دست دارند. جریان مقاومت جریان پیروز این میدان است و آنانی که تا دیروز سخن از سازش میکردند دیگر آن را مطرح نمیکنند و در ادبیات فلسطین سخن از سازش و تسلیم وجود ندارد. رئیس جمهور با بیان اینکه نظم جدید جهانی با افول قدرت آمریکا و قدرتهای سلطهگر رقم میخورد، گفت: ائتلافها و پیمانهای فرامنطقهای و منطقهای قدرت های نوظهور چون بریکس و شانگهای مقابل یک جانبهگرایی نظام سلطه است. در بررسی بیشتر این موضوع و تبیین نقش ائتلافها و پیمانهای فرامنطقهای و منطقهای قدرت های نوظهور در مقابله با یک جانبه گرایی نظام سلطه از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به گفتوگو با علیرضا نظری، نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی و رحمتالله فیروزی پوربادی، نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در ادامه میخوانید.
علیرضا نظری، نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی:
بهرهگیری از توان نخبگان موجب افزایش قدرت اقتصادی خواهد شد
علیرضا نظری، سخنگوی کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح نقش ائتلافها و پیمانهای فرامنطقهای و منطقهای قدرت های نوظهور در مقابله با یک جانبه گرایی نظام سلطه پرداخت و دراین باره اظهار کرد: روش عملی نظام سلطه و در رأس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی، انزوای رقبا و مخالفانشان در عرصه بین المللی است. یکی از ابزارهای پروژه انزوای قدرتهای نوظهور از سوی آمریکا، تحریمهای نظامی بوده است و این امر به سبب ظرفیت جمهوری اسلامی ایران شکست خورده است. پروژه انزوای جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکائیان بارها شکست خورد و آنان کوشیدند تا از ابزارهای دیگر علیه ایران بهره بگیرند و محدودیتهای اقتصادی رقم بزنند. افزون براین تلاش کردند تا ائتلافی علیه جمهوری اسلامی ایران رقم بزنند و بستن درهای تنفس در حوزههای اقتصادی و سیاسی را عملیاتی سازند.
وی با اشاره به نقش ائتلافهای منطقهای و فرامنطقهای افزود: هرگونه ائتلاف و تعامل با کشورهای خارج از محدوده روابط آمریکائیان، مفید خواهد بود و موجب تقویت قدرت و توسعه روابط در منطقه خواهد شد و خنثی سازی نقشه دشمنان را عملیاتی خواهد ساخت. نظری با اشاره به رویکرد گسترش دیپلماسی سیاسی و اقتصادی دولت سیزدهم تصریح کرد: مطابق آنچه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود بارها اشاره داشتند؛ دنیا تنها غرب نیست. خوشبختانه دولت سیزدهم این رویکرد را به قوت در دستورکار قرار داده و نگاه دیپلماسی را تنها به غرب گره نزده است. نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم در عرصه روابط بین الملل تلاشهای خوبی داشته و تعامل با همسایگان را به شکلی مطلوب عملیاتی ساخته که هریک موجب گسترش روابط و بهبود شرایط اقتصادی شدند. او با اشاره به عضویت در سازمان همکاری شانگهای و پیمان بریکس متذکر شد: پیمان بریکس، عضویت در سازمان همکاری شانگهای و سایر اتئلافها و تعاملات منطقهای و فرامنطقهای مقابل نقشه دشمنان و یک جانبهگرایی نظام سلطه میباشد.
وی با اشاره به کاهش کسری تراز بازرگانی یادآور شد: امروز به راحتی درحال فروش نفت میباشیم و قادر به تامین منابع ارزی کشور هستیم. خوشبختانه کسری تراز بازرگانی در مقایسه با گذشته کاهش پیدا کرده و بهبود یافته است. امیدواریم مسیر شکل گرفته همواره با موفقیت طی شود تا میزان واردات به صورت چشمگیر کاهش یابد و صادرات محصولات داخلی افزایش پیدا کند. سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم با تاکید بر ضرورت افزایش تجاری سازی ادامه داد: کوششمان این است که رشد اقتصادی و کاهش نقدینگی محقق شود تا افزایش بهرهوری ملموس شود و قدرت تعاملات بیشتر در عرصه بین الملل رقم بخورد. وی در تشریح نقش نخبگان در بهبود شرایط اقتصادی کشور گفت: خوشبختانه نخبگان کشور به ویژه در زمینه علوم دانش بنیان مشهود میباشند و اقدامات خوبی را نیز به ثمر رساندهاند. آنچه که اکنون ضرورت دارد بهرهگیری دولت از ظرفیت نخبگان در عرصه بین الملل میباشد. باید بکوشیم تا ظرفیت عملی نخبگان صرف میدان تجاری سازی و اقتصاد شود.
او در پایان این گفتوگو با بیان اینکه بهرهگیری از توان نخبگان موجب افزایش قدرت اقتصادی در سطح بین المللی خواهد شد، عنوان داشت: اگرچه بخش قابل توجهی از ظرفیت نخبگان به بار نشسته و ثمر داده است اما بخش چشمگیری مورد غفلت قرار گرفته و به تجاری سازی و تولید ثروت منتهی نشده است. دولت به هرمیزان که بتواند ظرفیتها را از قوه به فعلیت برساند، به همان میزان قدرت اقتصادی در عرصه جهانی را افزایش خواهد داد.
رحمتالله فیروزی پوربادی نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی:
ضرورت تداوم حضور فعال دیپلماسی سیاسی و اقتصادی
رحمتالله فیروزی پوربادی، عضو کمیسیون عمران و نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی در تشریح ائتلاف قدرت های نوظهور برای مقابله با یک جانبه گرایی نظام سلطه به خبرنگار «رسالت» اظهار کرد: به منظور بهبود دیپلماسی خارجی و ارتباطات سیاسی و اقتصادی نیازمند تعامل با کشورهای مختلف میباشیم و تاکنون سیاستهای دولت همسو با این جریان بوده است. پیمان بریکس و عضویت در سازمان همکاری شانگهای از جمله پیمانهای مهم در حوزه دیپلماسی میباشند و بیشک دستاوردهای اقتصادی خوبی را برای کشور رقم خواهند زد.
وی با تاکید بر لزوم افزایش صادرات ارزشهای ملی کشور افزود: جهت صدور پیام انقلاب اسلامی و مردم نیازمند ارتباط توام با آرامش هستیم تا افزون بر گسترش تعاملات با کشورهای مختلف دنیا، فضای کسبوکارمان نیز بهبود یابد و توان صادرات ارزشهای ملی کشور افزایش پیدا کند.
فیروزی پوربادی با اشاره به ضرورت تداوم حضور فعال دیپلماسی سیاسی و اقتصادی در صحنه بین الملل تصریح کرد: ائتلافهای منطقهای و فرامنطقهای اقدامی قابل توجه و مثمر ثمر میباشند و امیدواریم با تداوم حضور فعال دیپلماسی سیاسی و اقتصادی در دنیا این نوع پیمانها گسترش پیداکنند و موجب بهبود اقتصادی و افزایش سطح تعاملات شوند.
نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی در تشریح نقش نخبگان در افزایش سطح تعاملات اقتصادی و بهبود شرایط اقتصادی همچنین خاطرنشان کرد: نخبگان جامعه و کلیه افرادی که اهل قلم و علم میباشند، میتوانند وارد صحنه شوند و دیدگاههای خود را ارائه دهند.
وی با بیان اینکه نخبگان میتوانند مسیر تعامل با دنیا را روشنگری کنند، متذکر شد: امروز نیازمند ارتباط توام با آرامش هستیم و میبایست زمینه این مهم را رقم بزنیم. بیشک تحقق این مسیر از سوی فرزانگان جامعه با سهولت بیشتری همراه خواهد شد چراکه این افراد میتوانند برای مردم روشنگری کنند و پیام کشور به منظور تعامل با دنیا را منتقل سازند.
او در پایان این گفتوگو با تاکید بر ارتباط سازنده و توام با آرامش بیان کرد: بهرهگیری از ظرفیت نخبگان امری اساسی و ثمربخش خواهد بود. آنان میتوانند به گوش دنیا برسانند که جمهوری اسلامی ایران و مردم با تمامی کشورهای دنیا به جز نظام سلطه و دشمنان کشور، آماده همکاری و ارتباط سازنده خواهد بود.
آمریکا , افول اقتصادی آمریکا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.