بریکس و شانگهای از دریچه بخش خصوصی
بخش خصوصی بخشی از اقتصاد کشور میباشد که علیرغم بهکارگیری نیروهای کار و فعالیت تولیدی اما در اختیار دولت نیست. بهبیاندیگر بخش خصوصی متشکل از کلیه مشاغل انتفاعی با مالکیت خصوصی در اقتصاد میباشد. به طورکل سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشورهای مختلف متفاوت است و شکل یکسانی ندارد اما نقطه مشترک تمامی فعالیتهای مرتبط با بخش خصوصی، خدمات تولیدی و مالی است. عموم فعالان این عرصه از تجربه اقتصادی خوبی برخوردار میباشند و در برخی مواقع نیز با بخشهای عمومی (بخشهای مرتبط و تحت نظر دولت) همکاری دارند. مشارکت بخش خصوصی و دولتی میتواند منافع مشترکی را ایجاد سازد و موجب بهرهگیری بیشتر از فرصتهای موجود شود.
به همین خاطر است که فعالان عرصه اقتصادی همواره از اهمیت نقشآفرینی بخش خصوصی سخن میگویند و در عرصههای بزرگ اقتصادی خواستار حضور بخش خصوصی برای کسب نتیجه بهتر و موفقیت بزرگتر میشوند. در شرایط فعلی که کشور با دو موفقیت اقتصادی و تجاری بزرگ همچون سازمان همکاری شانگهای و بریکس روبهرو است، بسیاری از مسئولان و مدیران اذعان میدارند که باید از ظرفیت بخش خصوصی در این پیمانها بهره گرفت تا گسترش مناسبات اقتصادی با اقتصادهای قوی اعضای این گروهها رقم بخورد. این مطالبه تنها از سوی فعالان اقتصادی و مسئولان بخش خصوصی عنوان نمیگردد بلکه مسئولان اقتصادی کشور و وکلای ملت در بهارستان نیز بر آن تأکیددارند. بهتازگی مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه دراینباره عنوان کرده است: معاونت اقتصادی وزارت خارجه، از فعالیتهای بخش خصوصی در توسعه مناسبات اقتصادی و تجارت خارجی در قالب بریکس حمایت خواهد کرد. بنابراین فعالان اقتصادی بخش خصوصی توجه بیشتری به استفاده از ظرفیتهای ناشی از عضویت ایران در گروه بریکس کنند و به دنبال بهرهگیری از آن باشند. افزون براین عزتالله اکبری تالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نیز ضمن اعلام حمایت مجلس از بخش خصوصی و لزوم استفاده از ظرفیتهای آن، عنوان داشته است که وزارت خارجه در اقتصادی کردن چهره سفارتخانههای خود موفق بوده است.
جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس بابیان اینکه باید زمینه همکاری بخش خصوصی در سازمان شانگهای و بریکس فراهم شود، بهتازگی عنوان کرده است: باید از بخش خصوصی و غیردولتی حمایت کنیم و راه را برای حضور فعال آنها در این تعاملات و ارتباطات با کشورهای حوزه بریکس و پیمان شانگهای فراهم کنیم.اگر به دنبال استفاده از ظرفیتهای این پیمانها هستیم بیشک بخش خصوصی میتواند بهخوبی آنها را به خدمت بگیرد و مسائل و مشکلات خود را نیز حل کند. امروز باور آگاهان عرصه اقتصادی این است که بخش خصوصی میتواند از ظرفیتهای عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و بریکس بهخوبی استفاده کند و فرصتهای تجاری و اقتصادی قابلتوجهی را رقم بزند. در بررسی بیشتر این موضوع و اهمیت نقشآفرینی بخش خصوصی در این نوع پیمانها به گفتوگو با حجتالاسلام احد آزادیخواه، نماینده مردم ملایر و اصغر سلیمی، نماینده مردم سمیرم پرداختیم که در ادامه میخوانید.
حجتالاسلام احد آزادیخواه، نماینده مردم ملایر در مجلس مطرح کرد:
لزوم فعالسازی بخش خصوصی و برونسپاری اقتصادی
حجتالاسلام احد آزادیخواه، عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست و نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح اهمیت نقش آفرینی بخش خصوصی در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس پرداخت و دراینباره عنوان کرد: پروژه انزوای جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکا به سبب عضویت دائمی ایران در سازمان همکاری شانگهای و پیمان بریکس خنثیشده است. بهعبارتدیگر میتوان بیان کرد که طی ادوار مختلف راهبرد اصلی آمریکا در حوزه سیاست خارجی، انزوای جمهوری اسلامی ایران و فشار تحریمی بوده و حال این راهبرد شکستخورده است.
وی بابیان اینکه دنیا پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در عرصههای مختلف را پذیرفته است، افزود: عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای یک عضویت اثرگذار تلقی میگردد. افزون بر سازمان همکاری شانگهای، عضویت در گروه اقتصادمحور بریکس نیز اتفاقی مبارک است و حاکی از پذیرفتن رشد و تعالی جمهوری اسلامی ایران در سطح بینالملل میباشد.
حجتالاسلام آزادیخواه با تأکید بر بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی در افزایش تراز تجاری کشور و تقویت صادرات تصریح کرد: اکنون تحریمهای یکجانبه اثر مفید و مؤثر خود را ازدستداده است و ضرورت دارد تا به این موفقیت بزرگ فراملی همچون یک سرمایه ملی نگاه شود. در این راستا ضرورت دارد تا دولت از بستر ظرفیت بخش خصوصی درحوزه افزایش تراز تجاری با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس بهره بگیرد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم گسترش تولید محصولات صادرات محور همچنین خاطرنشان کرد: باید بکوشیم تا تراز تجاریمان افزایش پیدا کند و تجارت و تولید کشور صادرات محور شود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست بابیان اینکه باید از ظرفیتها در فرصتهای اقتصادی و تجاری بهره گرفت، همچنین متذکر شد: جمهوری اسلامی ایران ظرفیتهای پیدا و پنهان بسیاری را در حوزه کشاورزی، صنعت، معادن و پتروشیمیها داراست که هریک میتوانند موجب تأمین نیاز سایر کشورها شوند.
او یادآور شد: بهموجب ظرفیتهای بیبدیل کشور، نیازهای ضروری کشورهای طرف تجاری تأمین خواهد شد. شایانذکر است تا بگوییم که این مهم از مسیر فعالسازی بخش خصوصی و برونسپاری اقتصاد قابلیت اجرایی خواهد داشت.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در پایان این گفتوگو با اشاره به لزوم بهرهگیری از فرصتها برای نقشآفرینی در سطح بینالمللی بیان کرد: شرایط جدید اقتصادی ایجادشده که نیازمند رویکرد نوین اقتصادی و تجاری میباشد. چنانچه فعالسازی بخش خصوصی با تقویت بیشتری همراه گردد و ظرفیتهای تجاری و صادرات محور گسترش یابد، رخداد توصیفناپذیر اقتصادی تجاری در سطح منطقه و بینالملل ایجاد خواهد شد.
اصغر سلیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
سطح مبادلات اقتصادی را به کمک بخش خصوصی افزایش دهیم
اصغر سلیمی، نماینده مردم سمیرم و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه عضویت ایران در پیمانهای بریکس و شانگهای راهبردی منطبق با منافع ملی است، به اهمیت نقشآفرینی بخش خصوصی در این پیمانها پرداخت و دراینباره به خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: با توجه به معادلاتی که در سطح بینالمللی حاکم شده، بیشتر کشورها میکوشند تا تعداد شرکای تجاری خود را افزایش داده و فضای یکجانبه تجاری با آمریکا و همپیمانانش را کمرنگ کنند و به گروههای اقتصادی قدرتمند بپیوندند. وی افزود: سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس بیانگر آن است که مسیر معاملات و معادلات کشورهای دنیا تغییریافته است و بیشک این امر اقدامی مثمرثمر در ابعاد تجاری و اقتصادی خواهد بود. سلیمی با اشاره به نقش کمرنگ دولتها در مبادلات اقتصادی و تجاری تصریح کرد: حضور جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس اگرچه بسیار حائز اهمیت اما کافی نیست. باید بتوانیم از این ظرفیتهای شکلگرفته بهدرستی بهره بگیریم. گفتنی است که دولتها در بحث مبادلات اقتصادی وتجاری حضوری کمرنگ دارند و این مهم را در بیشتر موارد به بخش خصوصی و سایر سیاستگذاران واگذار میکنند.
نماینده مردم سمیرم در مجلس یازدهم همچنین خاطرنشان کرد: باید نقش بخش خصوصی را در همکاری با سازمان شانگهای و گروه بریکس تقویت کرد. بیشک حضور بخش خصوصی در مبادلات تجاری، اقتصادی و فعالیتهای سرمایهگذاری گامی روبهجلو خواهد بود و نتایج مثبتی را رقم خواهد زد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر حضور بخش خصوصی در عرصه مبادلات بینالمللی متذکر شد: ورود بخش خصوصی در عرصه مبادلات تجاری و اقتصادی موجب بهرهگیری درست از ظرفیتهای موجود خواهد شد. فراموش نکنیم که امروز دنیا بدین سمت حرکت کرده و اتحادی در حوزه ارزی رقم خورده که بسیار قابلتوجه است. او بابیان اینکه اعضای سازمان همکاری شانگهای و بریکس فرصتهای خوبی را برای همپیمانانشان رقم خواهند زد، یادآور شد: آمریکا و همپیمانانشان به سبب تغییر مسیر مبادلات جهانی و همچنین جنگ روسیه و اوکراین آسیب بسیاری دیدهاند و همواره نتوانستهاند فشارهای وارده را خنثی سازند. امروز کشورهایی همچون چین، هند و روسیه میتوانند همپیمانان بسیار خوبی باشند و فرصتهای خوبی را برای کشورهای عضو در سازمان همکاری شانگهای و پیمان بریکس رقم بزنند. سلیمی در پایان این گفتوگو با تأکید بر بهرهگیری از فرصتهای ایجادشده به سبب حضور در سازمان همکاری شانگهای و پیمان بریکس همچنین اظهارکرد: باید از ظرفیت حضور در پیمانها بهره بگیریم و تنها به حضور در این سطح بسنده نکنیم. عضویت جمهوری اسلامی ایران در پیمان بریکس و سازمان همکاری شانگهای منافع اقتصادی و سیاسی بسیاری خواهد داشت و ضرورت دارد تا از این مسیر منافع موردنظر را تأمین کنیم. عدم تأمین منافع حضور مؤثر را خنثی خواهد کرد. بنابراین نیاز است تا از ظرفیت ایجادشده حداکثر استفاده برای تأمین منافع ملی و افزایش سطح مبادلات اقتصادی را رقم بزنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.