حمایت‌ از کارآفرینان باید در عمل تحقق پیدا کند - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 89480
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 10 مرداد 1402 - 5:18 |
پرویز جاوید عضو انجمن اقتصاددانان کشور:

حمایت‌ از کارآفرینان باید در عمل تحقق پیدا کند

تحقق چشم‌انداز اقتصاد موفق و پویا مستلزم برخورداری از نیروی کار ماهر است و نیروی کار ماهر مادامی در حوزه تولید به کار گرفته خواهد شد که اشتغال پایدار در کشور ایجاد شود و گره کور‌مشکلات اشتغال بازگردد.
حمایت‌ از کارآفرینان باید در عمل تحقق پیدا کند

تحقق چشم‌انداز اقتصاد موفق و پویا مستلزم برخورداری از نیروی کار ماهر است و نیروی کار ماهر مادامی در حوزه تولید به کار گرفته خواهد شد که اشتغال پایدار در کشور ایجاد شود و گره کور‌مشکلات اشتغال بازگردد. باور فعالان اقتصادی این است که لازمه ایجاد اشتغال پایدار در کشور، توجه به کارآفرینان و تولیدکنندگان می‌باشد؛ امری‌که در شرایط فعلی و علی‌رغم ضرورت بسیار اما مغفول مانده و به فراموشی سپرده‌شده است.

توجه به ظرفیت‌های اشتغال و به‌کارگیری نیروی ماهر، امری است همراه با قوانین کشور چراکه مطابق قانون برنامه پنجم توسعه، نقشه جامع علمی کشور، سیاست‌های کلی اشتغال و سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، مهارت‌آموزی و توسعه آموزش فنی‌وحرفه‌ای بسیار مورداهمیت قرار دارد و می‌بایست نیروی ماهر و خلاق تربیت شود تا صنایع کشور فعال  شود. به تازگی حمیدرضا غزنوی، دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران درباره نقش آموزش‌های مربوط به مهارت‌آموزی و کارآفرینی در صنعت اظهار کرده است:همان‌طور که می‌دانید در کشورهای ثروتمند و صنعتی، عمده مردم در حوزه‌های سازمانی فعال هستند، اما در کشورهای ضعیف و فقیر اغلب افراد برای خودشان کار می‌کنند؛ یعنی وابسته به یک سازمان و شرکت بزرگ نیستند.

از سویی اشتغال پایدار در صنایع پیشران یا شرکت‌هایی که در زنجیره ارزش صنایع پیشران فعالیت می‌کنند، اتفاق می‌افتد؛ بنابراین آموزش باید بیشترین ارتباط را با صنایع پیشران داشته باشد. وی همچنین تأکید داشت: آموزش فنی‌وحرفه‌ای برای افرادی که به‌دنبال ایجاد کسب‌وکار هستند مفید است، اما عمده فعالیت سازمان‌های فنی‌وحرفه‌ای در بحث مهارت‌آموزی و کارآفرینی باید در ارتباط با شرکت‌های پیشران باشد.

کارشناسان اقتصادی نیز براین باورند که مهارت‌آموزی، محرک بازار کار است و نیاز است تا درکنار توجه به تولید، مهارت‌آموزی و تربیت نیروی کار‌ ماهر در دستورکار قرار گیرد؛ امری که امروز روشی معقول و معمول در تمام دنیاست. به‌بیان‌دیگر می‌توان اظهار داشت که در تمام اقتصادهای توسعه‌یافته، کارآفرینی محور و محرک توسعه اشتغال است. درواقع از مسیر کارآفرینی است که هم مشارکت مردم و بخش خصوصی در بازار کار توسعه پیدا می‌کند و هم امکان ظرفیت‌سازی در بازار کار افزایش می‌یابد. در بررسی بیش‌تر این موضوع و لزوم توجه به کارآفرینان به گفت‌وگو با پرویز جاوید، کارشناس مسائل اقتصادی و عضو انجمن اقتصا‌ددانان کشور پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

پرویز جاوید، عضو انجمن اقتصاددانان کشور در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح لزوم توجه به کارآفرینان پرداخت و با اشاره به مزایای تسهیل این فرآیند در ایجاد اشتغال پایدار عنوان کرد: متأسفانه در شرایط حال توجهی به کارآفرینان نمی‌شود؛ چنانچه شرایط مهیا باشد و توجه به کارآفرینان در دستورکار قرار بگیرد، نرخ بیکاری کاهش پیدا می‌کند و نرخ تورم نیز نزولی می‌گردد. وی با اشاره به اهمیت ورود بخش خصوصی در اقتصاد و حوزه تولید افزود: ورود بخش خصوصی و حمایت از کارآفرینان می‌تواند دو معضل بزرگ جامعه را که تورم و بیکاری می‌باشد، کاهش دهد و اثرات منفی آن از زندگی مردم را بکاهد.

جاوید با اشاره به تأثیر عرضه بر نرخ تورم تصریح کرد: تورم در اثر عرضه و تقاضا پدید می‌آید؛ مادامی که عرضه کاهش پیدا کند و تقاضا افزایش یابد، تورم در سطح جامعه حاکم می‌گردد. بنابراین اگر عرضه از مسیر حمایت از تولید و کارآفرینان افزایش پیدا کند، تورم کاهش پیدا خواهد کرد و تقاضا به تعادل خواهد رسید. عضو انجمن اقتصاددانان همچنین خاطرنشان کرد: ایجاد اشتغال از سوی دولت ممکن نخواهد بود همان‌طور که ساخت یک‌میلیون واحد مسکن در سال تنها از سوی دولت محقق نشد. نرخ تورم مادامی کاهش پیدا می‌کند که کارآفرین به اقتصاد کشور ورود پیدا کند و با تولید خود عرضه را افزایش دهد.

او با اشاره به بازدید میدانی از کارخانه‌های تولیدی تصفیه روغن‌های خوراکی متذکر شد: در شرایط فعلی کارآفرینان جامعه در وضعیت بحرانی به سر می‌برند و کارخانه‌هایشان یکی پس از دیگری تعطیل می‌گردد. طی چند وقت گذشته در جریان بازدید از کارخانه‌های تصفیه روغن‌های خوراکی که نیاز اساسی جامعه می‌باشد، بررسی‌های میدانی انجام دادیم و وضعیت کارآفرینان جامعه را واکاوی کردیم؛ حدود ۶۰ کارخانه مورد بازدید و بررسی قرار گرفت که دراین میان ۲۵ کارخانه تعطیل و مابقی با ۳۰ درصد ظرفیت مشغول به کاربودند.

هنگامی‌که علت تعطیلی و کاهش ظرفیت را جویا شدیم، عنوان شد که روغن کالای وارداتی است و ارز مناسب برای واردات آن وجود ندارد. وی با اشاره به معضلات تخصیص ارز برای تولیدکنندگان یادآور شد: بسیاری از کارآفرینان در صف تخصیص ارز ایستاده‌اند و ارز کافی برای واردات محصولات خود را دریافت نکرده‌اند. به طورحتم در چنین شرایطی ضرورت دارد تا بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی ورود کنند و توجه به تولیدکننده و کارآفرین را در دستورکار قرار دهند. وی گفت: توجه به کارآفرینان امری است که مورد غفلت قرارگرفته و نسبت به آن  توجهی نمی‌شود. فراموش نکنیم که عدم توجه به کارآفرینان به منزله افزایش نرخ تورم و بیکاری در آینده‌ای نه‌چندان دور می‌باشد.

باید بپذیریم که دولت به‌تنهایی قادر به ایجاد اشتغال پایدار و کاهش نرخ تورم نیست و نیازمند بخش‌هایی همچون بخش خصوصی و کارآفرینان جامعه می‌باشد. جاوید با اشاره به ضرورت حمایت دولت از جامعه کارآفرینان عنوان داشت: طی بررسی‌های میدانی صورت گرفته مبرهن گشت که ۷۰ درصد از جامعه کارآفرینان، مستأجر می‌باشند و در بحران حال حاضر مسکن اجاره‌نشینی دارند. بی‌شک چنین وضعیتی بسیار دشوار‌می‌باشد و دولت خود باید با صیانت از تولید و حقوق این افراد ورود پیدا کند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای حمایت‌ از کارآفرینان باید در عمل تحقق پیدا کند بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.