اقدام آمریکایی‌ها علیه پکن - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 89396
  پرینتخانه » مطالب روزنامه, یادداشت تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۵:۲۸ |

اقدام آمریکایی‌ها علیه پکن

مقامات ارشد واشنگتن و کانبرا پس از گفت‌وگوهای سطح بالا بین دو کشور گفتند که ایالات‌متحده به‌دنبال تقویت ذخایر تسلیحاتی خود با کمک به استرالیا برای توسعه صنعت تولید و صادرات موشک است.
اقدام آمریکایی‌ها علیه پکن

مقامات ارشد واشنگتن و کانبرا پس از گفت‌وگوهای سطح بالا بین دو کشور گفتند که ایالات‌متحده به‌دنبال تقویت ذخایر تسلیحاتی خود با کمک به استرالیا برای توسعه صنعت تولید و صادرات موشک است. ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا این پروژه را پس از دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و لوید آستین، رئیس پنتاگون اعلام کرد.مارلز با ستایش از این ابتکار به‌عنوان تقویت پایگاه دفاعی و صنعتی کشور به خبرنگاران گفت: «امیدواریم تا دو سال دیگر شاهد آغاز ساخت موشک در استرالیا باشیم.

ما واقعا از اقداماتی که در رابطه با ایجاد یک شرکت سلاح‌های هدایت‌شونده و مهمات انفجاری در کشور انجام می‌دهیم خرسندیم.»بر اساس گزارش یورونیوز، در این پروژه، استرالیا سیستم‌های موشک پرتاب چندگانه هدایت‌شونده یا GMLRS را توسعه خواهد داد.آستین گفت که این طرح به ایالات‌متحده کمک می‌کند تا «پیشینه فناوری و پایگاه صنعتی دفاعی خود را تقویت کند.»
وی افزود که ایالات‌متحده تا سال ۲۰۲۵ به استرالیا کمک خواهد کرد تا سیستم‌های موشکی هدایت‌شونده چند پرتابی تولید کند.

واشنگتن اکنون برای کمک به استرالیا برای ایجاد صنعت موشکی داخلی تقریبا از صفر شروع خواهد کرد تا بتواند یک خط تولید قابل‌اعتماد برای نیروهای مسلح خود در این مسیر ایجاد کند.جنگ در اوکراین ضعف‌های بسیاری از زنجیره‌های تأمین نظامی غرب را آشکار کرده و به‌طور پیوسته ذخایر موشک و مهمات دیگر را کاهش داده است. استرالیا در حال حاضر بازسازی نیروهای مسلح خود را آغاز کرده است و به سمت قابلیت‌های حمله دوربرد در تلاش برای دور نگه‌داشتن دشمنان احتمالی مانند چین است.دیدار دوروزه مقامات استرالیایی و آمریکایی که روز شنبه به پایان رسید، به‌شدت بر امنیت منطقه‌ای و همکاری نظامی متمرکز بود زیرا متحدان دیرینه برای مهار قدرت رو به رشد چین در منطقه اقیانوس آرام تلاش می‌کنند.دیدارهای این دو روز نشان داد که عملیات و پروژه‌های مشترک افزایش خواهند یافت.

کانبرا موافقت کرد که پایگاه‌های نظامی را در شمال کشور که ازنظر استراتژیک مهم است بازسازی کند و به واشنگتن اجازه دهد میزبان تمرین‌های آموزشی نیروهای آمریکایی باشند.واشنگتن و کانبرا همچنین درباره پیشرفت معاهده امنیتی اوکوس (AUKUS) که طبق آن استرالیا زیردریایی‌های هسته‌ای خود را توسعه می‌دهد گفت‌وگو کردند.هر دو طرف تلاش کردند تا احتمال تلاش کنگره آمریکا برای جلوگیری از انتقال دانش نظامی حساس به استرالیا را کم‌اهمیت جلوه دهند.مارلز گفت که معتقد است درنهایت یک تعهد قوی دوحزبی به توافق، میان قانون‌گذاران آمریکایی وجود دارد. در روزهای اخیر شماری از قانون‌گذاران آمریکایی سؤالاتی را درباره چرایی فروش زیردریایی‌های آمریکا به استرالیا مطرح کرده‌اند.وی تأکید کرد: «این توافق نه‌تنها منافع راهبردی آمریکا بلکه منافع استراتژیک مشترک بین دو کشور را نیز پوشش می‌دهد.»

 هجمه‌ای علیه چین
بدون شک در ماورا و فرامتن این اقدام مشترک آمریکا و استرالیا، انگیزه‌ای ضد چینی خودنمایی می‌کند! طی سال‌های اخیر تمرکز واشنگتن بر حیاط‌خلوت و محیط پیرامونی پکن دوچندان شده و استرالیا یکی از بازیگرانی است که نقش هم‌پیمان آمریکا و ناتو را در این معادله ایفا می‌کند.انعقاد پیمان جنجالی اوکاس میان سه کشور استرالیا، آمریکا و انگلیس نیز در همین راستا قابل‌تحلیل و ارزیابی می‌باشد. نباید فراموش کرد که تشدید تحرکات نظامی-امنیتی آمریکا در اقیانوسیه و دریای آرام، لزوما نمی‌تواند از سوی چینی‌ها بی‌پاسخ بماند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.