دولت باید خریدار برنج کشاورزان باشد
جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم رشت و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» ضمن انتقاد از واردات برنج به کشور به تشریح سیاست گذاری دستگاه های متولی در حوزه مدیریت بازار برنج پرداخت و بیان کرد: متاسفیم که علیرغم تولید برنج در داخل کشور و در دست داشتن اطلاعات کافی نسبت به میزان تولیدات، همچنان برنج وارد کشور میشود.
وی با بیان اینکه اکنون برنج سالگذشته در انبارها موجود است و توزیع نشده، افزود: واردات نیاز کشور است و در زمینه برنج اگر به صورت سالیانه ۴۰۰ هزار تن برنج وارد کنیم، به تعادل خواهیم رسید. زمان مناسب واردات همزمان با فصل اتمام برنج است و ضرورت دارد تا واردات در آن زمان صورت بگیرد. متاسفانه در شرایط حال حاضر بیش از یک میلیون تن برنج با ارز تخصیصی ۲۸ هزار تومانی و درست در فصل برداشت محصول وارد کشور شده که بیشک به کشاورزان آسیب خواهد رساند. در شرایط فعلی برنج روی دست کشاورز مانده و در کارنجات نیز برنج بسیاری وجود دارد. به طورتقریبی هم اکنون ۱۲۰ هزارتن برنج در گیلان وجود دارد. در مازندران نیز آمار به شکل مشابه گیلان میباشد.
کوچکی نژاد با اشاره به هزینه بسیار بالای تولید برنج تصریح کرد: اکنون فصل برداشت برنج است و بیشک به میزان برنج روی دست مانده کشاورزان افزوده خواهد شد. به سبب واردات برنج نیز این میزان موجب عدم تعادل در حوزه عرضه برنج از سوی کشاورزان خواهد شد. شایان ذکر است تا بگوییم که هزینه کاشت، داشت و برداشت برنج بسیار میباشد و علیرغم مکانیزاسیون همچنان گرانی تولید مطرح است.
نماینده مردم رشت با تاکید بر ضرورت مدیریت هرچه بیشتر و جلوگیری از نوسان قیمت بازار کالاهای اساسی همچنین خاطرنشان کرد: به تازگی واردکنندگان برنج طی نامهای به معاون اول رئیس جمهور خواستار صدور مجوز برای واردات برنج شدند؛ مهمترین عامل برای تقاضای واردات برنج از زبان واردکنندگان، فرارسیدن ماه محرم و ماه صفر و افزایش مصرف و تقاضا برای برنج بود. معاون اول رئیس جمهور نیز درخواست اقدام و بررسی نسبت به این موضوع را داشت. به طورحتم چنین روندی نشان از عدم توجه به بازار برنج داخلی دارد. باید به بازارمحصولات ضروری همچون برنج، مرغ، گوشت و… توجه ویژه داشته باشیم. درشرایط حال حاضر مشاهده میگردد که قیمت مرغ فاقد تعادل میباشد و به یکباره دچار نوسان قیمت میشود. متاسفانه سیستم مدیریتی کالاهای اساسی و موردنیاز کشور برهم خورده و مردم نسبت به این موضوع گلایه دارند.
او با اشاره به واردات اضافه ۱/۷ میلیون تن برنج به کشور متذکر شد: میزان تولید برنج، مرغ، گوشت و گندم مشخص است و میزان نیازهای مردم مبرهن میباشد. متاسفانه علیرغم آنکه در قانون به صراحت عنوان شده که سه ماه پیش از تولید و سه ماه پس از تولید حق توزیع برنج خارجی وجود ندارد اما دولت نسبت به واردات اقدام کرده و برای کشاورزان مشکل ایجاد کرده است. وی با اشاره به لزوم صادرات و خرید محصول از کشاورز یادآور شد: تاکیدمان این است کهبه منظور توسعه و تقویت تولید، صادرات در دستورکار قرار گیرد. برنج شمال ایران برای کشورهای دیگر بسیار ارزشمند است و بیشک با رونق صادرات، ماحصل چشمگیری حاصل خواهد شد. گفتنی است که صادرات میتواند بازار را به تعادل برساند.
وی در پایان این گفتوگو ضمن بیان اینکه باید از کشاورزان حمایت کرد، همچنین بیان داشت: دولت میتواند با استفاده از تعاونیها برنج کشاورزان را خریداری کند و همزمان با آزادسازی صادرات برنج، بازار را به تعادل برساند و حمایت از کشاورزان را عملیاتی سازد.
برنج , جبار کوچکی نژاد , مجلس شورای اسلامی , مدیریت بازار برنج
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.