درصدد توسعه کاربردهای صلحآمیز انرژی هستهای هستیم
مورخ روز یکشنبه، اول مردادماه سال جاری اعضای کمیسیون انرژی به بازدید از رآکتور تحقیقاتی تهران و نیز نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای پرداختند و مدیران ارشد صنعت هستهای کشور نیز دستاوردهای صنعت هستهای در ۶ بخش و چگونگی دستیابی به آنها را شرح دادند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در جریان این نشست به تشریح چگونگی حمایت مجلس از صنعت هستهای پرداخت و از طرح جامع صنعت هستهای کشور خبرداد. حسنوند دراینباره بیان داشت: طرح جامع صنعت هستهای کشور در نوبت طرح در صحن علنی است؛ این قانون میتواند پس از ۴۰ سال هویت جدید و پشتوانه در حوزه تقنینی و اجرایی را برای سازمان انرژی اتمی ایران به مرحله اجرا درآورد. وی همچنین عنوان داشت که بر اساس این قانون، یک چشمانداز در حوزه تولید انرژی، تأمین منابع مالی و تنوع آن مدنظر قرار دادهشده است. «رسالت» در بررسی بیشتر طرح جامع صنعت هستهای کشور به گفتوگو با هادی بیگینژاد، نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی پرداخت که در ادامهمیخوانید.
هادی بیگی نژاد، نماینده مردم ملایر و نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» تصریح کرد: طی سالهای گذشته صنعت هستهای کشور در ابعاد نظری مقبول آحاد جامعه واقعشده است؛ براین اساس مردم و مسئولان نیز پذیرفتهاند که میبایست صنعت هستهای در کشور جاری و ساری باشد.
به سبب این امر کشور تا سطح غنیسازی پیش رفت اما کاربرد صلحآمیز انرژی هستهای در ابعاد و عرصههای مختلف که نیاز کشور هم میباشد، به درستی تبیین نشد و ضرورت دارد تا در شرایط حال حاضر اقدامی اساسی به منظور توسعه و تبیین کاربرد صلحآمیز هستهای صورت بگیرد. بدین منظور سازمان انرژی اتمی اقداماتی را در دستورکار قرار داده اما قانونی دراینباره مصوب و مقرر نشده است.
وی بابیان اینکه این قانون پس از گذشت ۴۰ سال درحوزه تقنینی و اجرایی تغییر پیدا خواهد کرد، افزود: به لحاظ ساختاری میبایست جدیت در دستورکار قرار بگیرد چراکه قانون فعلی مصوب سال ۱۳۵۳ میباشد و میبایست با تغییرات همراه شود. شایانذکر است تا بگوییم که ثروت آفرینی از موضوع انرژی هستهای میبایست اتفاق بیفتد چراکه امروز دنیا درحال ثروت آفرینی از این دانش میباشد.
بیگینژاد با تأکید بر ضرورت تبيین چشمانداز آتی برای دانش هستهای و کاربردهای صلحآمیز تصریح کرد: سازمان انرژی اتمی یک نهاد است اما سایر بخشها همچون علوم پزشکی، وزارت جهادکشاورزی، صنعت و وزارت نیرو درحال استفاده از انرژی اتمی میباشند. بنابراین ضرورت دارد تا وظایف سایر نهادها را تعریف و برایشان تعلق ایجاد کنیم؛ کلیه نهادها و سازمانهایی که درحال استفاده از دانش هستهای میباشند، باید تعلقخاطر داشته باشند و چشماندازی برای انرژی اتمی تبیین کنند.
وی با اشاره نسبت به تأمین مالی این حوزه بیان داشت: تمامی موضوعات مذکور در قالب طرح توسعه کاربردهای صلحآمیز انرژی هستهای در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی مصوب شده است و در نوبت صحن علنی قرارگرفته است.
وی درخصوص دوفوریت این طرح همچنین ادامه داد: موافقتهایی برای دوفوریت شدن این طرح مطرحشده است. حال منتظریم تا هیئترئیسه این طرح را در نوبت بررسی صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار دهند.
نماینده مردم ملایر در مجلس یازدهم در پایان این گفتوگو بیان داشت: تلاشمان این است که طرح جامع صنعت هستهای تا پایان مجلس یازدهم مصوب و نهایی شود.
هادی بیگی نژاد
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.