مدافع قرآن
گروه فرهنگی
رهبر انقلاب در آخرین دیدار خود که با طلاب و روحانیون برگزار شد از دروغین بودن ادعای لیبرالدموکراسی گفتند. این تذکر در راستای تأکید ایشان بر تهاجم تبلیغی به مبنای فلسفی غرب بود. اما هوشمندی ایشان آنجا بود که نگفتند لیبرالدموکراسی به این دلیل و آن برهان غلط است. بلکه روش جدال احسن را اتخاذ کردند و گفتند لیبرالدموکراسی هرچه که باشد، شما لیبرالدموکرات نیستید. آنچه ایشان به عنوان دلیل این ادعا ذکر کردند، مسائلی چون استعمار و ظلم و ستمهای غربی بود.
اما دولت سوئد اخیرا جلوه دیگری از دموکراسی غربی را هم به نمایش گذاشت. دولتی که حساسیت جوامع اسلامی بر آن را دید و عامدانه برای جریحهدار کردن بیشتر احساسات مسلمین، برای بار دوم جواز توهین قانونی به اسلام را صادر کرد.
کار این دولت رسما و علنا اسلامستیزی است و آزادی بیان حتی یک پوشش هم برای این کار به حساب نمیآید. اروپای مسیحی امروز به تهاجم تبلیغی سوئد به اسلام هیچ واکنشی نشان نمیدهد و این نقض صریح لیبرالدموکراسی است. لیبرالیسم از آزادی میآید و دموکراسی از مردم. قرآنسوزی مزاحمت عاطفی و اعتقادی به انسانهاست و ناقض آزادی. همچنین توهین به اعتقاد دو میلیارد انسان، توهین آشکار به دموکراسی است. سوئد به زیبایی هر چه تمامتر دروغ بودن ادعای لیبرالدموکراسی غرب را به نمایش گذاشته است.
در واکنش به تکرار شنیع هتک حرمت به قرآن با همدستی آشکار دولت سوئد، دبیرکل جنبش حزب الله لبنان در سخنرانی شب سوم ماه محرم الحرام از همه کشورهای عربی اسلامی خواست با اخراج فوری سفیر سوئد و فراخوانی سفرای خود با این کشور هتاک، قطع رابطه دیپلماتیک کنند.وبگاه «المنار» شامگاه پنجشنبه گزارش داد که سید حسن
نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان در سومین شب ماه محرم الحرام در ضاحیه جنوبی با محکوم کردن هتک حرمت قرآن کریم گفت: ما متأسف و ناراحت هستیم از آنچه امروز رخ داد، یک عمل زشت جدید که حرمت قرآن ما را نقض کرد.
به گزارش مهر، دبیرکل حزب الله لبنان با محکوم کردن سناریوی از پیش برنامهریزی شده دولت سوئد و صهیونیسم در هتک حرمت به قرآن کریم از مردم لبنان خواست پس از برگزاری نماز جمعه با برگزاری تجمع اعتراضی، عاملان هتاک به مقدسات مسلمین را محکوم کنند.سید حسن نصرالله اعلام کرد که ملتهای مسلمان باید از دولتهای خود بخواهند که سفرای سوئد در این کشورها را اخراج کرده و خودشان نیز پس از نماز جمعه، تحصن کنند.نصرالله با خطاب قراردادن مقامات سیاسی لبنان گفت: دولت لبنان باید سفیر خود را از سوئد در اعتراض به هتک حرمت به مقدسات مسلمانان خارج کند.دبیرکل مقاومت لبنان تصریح کرد: دنیا خواهد دید که ما از این قرآن، با قلب، خون و جگر گوشههای خود دفاع خواهیم کرد و چگونه کسانی را که حرمت آن را شکستهاند، رسوا خواهیم کرد.دبیرکل حزب الله لبنان با اشاره به اینکه هر مسلمانی باید به مسئولیت خود در قبال امت اسلامی عمل کند، تصریح کرد: به نظر میرسد که موساد در پس این فتنه قرار دارد. اگر کشورهای اسلامی، سوئد را تحریم کنند، مسئله اهانت به قرآن کریم و مقدسات اسلامی هم حل خواهد شد.در واکنش به این اقدام موهن و هتک حرمت مجدد به ساحت مقدس قرآن کریم در کشور سوئد، شامگاه ۲۰ ژوئیه (پنجشنبه) سفیر سوئد در تهران توسط ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به این اقدام موهن به وی ابلاغ شد.سخنگوی وزارت امور خارجه خطاب به سفیر سوئد گفت: تکرار بیحرمتی به قرآن کریم و مقدسات اسلامی در سوئد را به شدت محکوم میکنیم و مسئولیت کامل پیامدهای تحریک احساسات مسلمانان جهان را متوجه دولت سوئد میدانیم.سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: کشوری که مدعی حقوق بشر و حقوق شهروندی است، چگونه اجازه میدهد که این گونه حقوق بیش از دو میلیارد مسلمانان جهان و حدود یک میلیون شهروند مسلمان سوئدی نقض و مورد بیحرمتی قرار گیرد؟ پنجشنبه سلوان مومیکا به همراه یک شخص دیگر با مجوز دولت و پلیس سوئد دربرابر سفارت عراق در استکهلم به پاره کردن یک نسخه قرآن و تصاویر شخصیتهای مهم مذهبی از جمله «آیت الله خامنه ای»، مقام معظم رهبری و «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر و اهانت به پرچم عراق اقدام کرد.
سید حسن نصر الله، دبیر کل حزب الله لبنان در اعتراض به رویداد پیش آمده، از کشورهای اسلامی خواست سفرای سوئد را از این کشورها اخراج کنند. از آنجایی که بیشتر روابط خارجی سوئد با کشورهای غیر اروپایی در جهان، به دلیل اعتبار قدرت نرم سوئد ایجاد شده، این رویداد خسارت سنگینی برای این کشور محسوب میشود. اما چنین اتفاقی، چه معنایی برای ایران دارد؟برای هیچ مسلمانی در بعد فردی تردیدی نیست که چرا باید اقدام اخیر سوئد مورد محکومیت قرار بگیرد. با این حال صرف نظر از احساسات مربوط به غیرت دینی، مسئله اخیر از نظر روابط بین المللی ایران هم از جنبههایی حائز اهمیت است. در درجه اول دفاع از قرآن به صورتی که شامل برخوردی جدی با سوئد باشد عین تأمین منافع ملی ایران است.به گزارش تسنیم، بر خلاف برخی اظهار نظرهای نه چندان دقیق در مورد جدایی ایدئولوژی از منافع ملی، باید توضیح داد که ایدئولوژی بخشی از منافع ملی کشورها را تشکیل میدهد. منافع ملی چهار نوع دارد که در کنار منافع امنیتی، منافع رفاهی و منافع معطوف به نظم، منافع ایدئولوژیک را هم در بر میگیرد. منافع ایدئولوژیک شامل ارزشهای یک ملت است که باید در سطح بین المللی پیگیری شود. برای مردم ایران احترام به قرآن مهم است. بنابراین چطور میتوان مدعی تأمین منافع ملی ایران بود و اهمیتی برای دفاع از قرآن قائل نشد؟
از این گذشته، جدی گرفتن این مسئله حتی به نفع دیگر منافع ملی ایران هم هست. تحرک دیپلماتیک در مورد ماجرای اخیر، بخشی از ظرفیت ایران را فعال میکند که مزیت نسبی اصلی سیاست خارجی کشور محسوب میشود. وجه هویتی سیاست خارجی ایران، همان هویت دینی و اسلامی است. در نتیجه ایران با تحرک دیپلماتیک در سازمان همکاری کشورهای اسلامی
می تواند برای خودش اعتبار ایجاد کند.
ایران همواره به دنبال دفاع از هویت اسلامی در سراسر جهان بوده است. چرا از این مسئله به نحوی استفاده نکند که موجب پیشبرد اهداف اسلامی باشد؟ چرا در میان ملتهای اسلامی و به تبع آنها، دولتهای کشورهای اسلامی، ایران به عنوان پرچمدار دفاع از حقوق امت اسلام شناخته نشود؟ کسب این اعتبار با افزایش قدرت نرم کشور، حتی به نفع وجوه مربوط به منافع رفاهی هم هست. چرا که با پیوند بیشتر منافع کشورهای اسلامی به ایران، برای کشور مزایای مادی هم به دنبال دارد.البته که این افزایش قدرت نرم ایران در کشورهای اسلامی منحصر نیست؛ بسیاری از کشورهای غیر مسلمان در جنوب جهانی که ارزشهایشان مکررا توسط اروپاییها مورد اهانت قرار گرفته، حامی کنشگری ایران خواهند بود. در نتیجه ایران میتواند با همکاری دیگر کشورها این مسئله را به سازمانهای جهانی از جمله سازمان ملل هم بکشاند.ممکن است برخی این مسئله را مطرح کنند که منافع اقتصادی کشورها با قطع ارتباط با سوئد به مشکل میخورد. اولا لازم به توضیح است در میان کشورهای اسلامی، نفع اقتصادی غیر قابل جایگزین با کشورهای دیگر وجود ندارد که قطع ارتباط با سوئد آنرا زیر سؤال ببرد. به خصوص در مورد ایران. قابل توجه است ضربه اقتصادیای که سوئد از این ماجرا متحمل میشود بسیار بیشتر است.
در ثانی، آیا هتاکی به قرآن یک پدیده عادی است؟ در سلسله مراتب منافع ملی، هتاکی به اصلیترین نماد امت اسلامی، اتفاقا در ردیف منافع حیاتی قرار میگیرد. منافع حیاتی مانند حفظ تمامیت ارضی، منافعی هستند که همه کشورها آن را به درآمد اقتصادی ترجیح میدهند.در واقع، زیر سؤال رفتن منافع حیاتی، ارزش هزینه اقتصادی را هم دارد.کدام منفعت در ایران و در میان دیگر کشورهای اسلامی، حیاتیتر از هویت اسلامی است؟ این مسئله به حدی حائز اهمیت است که برای واکنش به آن، اخراج سفیر کافی نیست. چنانچه گفته شد لازم است تحرکاتی در سازمانهای بین المللی هم انجام شده و کار به تحریم کالاهای سوئدی هم برسد. دولت سوئد، اگرچه درک درستی از احترام به مقدسات شرعی ندارد، اما برای کسب سرمایه و اعتبار سیاسی ارزش زیادی قائل است. در نتیجه اقدام مشترک کشورهای اسلامی هزینهای برای این کشور ایجاد میکند که رویه آنرا در قبال احترام مقدسات تغییر دهد.
سید حسن نصرالله , قرآن کریم
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.