رسالتمان صیانت از امور بازرگانی و حفظ منافع تولیدکننده داخلی است
حجتالاسلام احد آزادیخواه، عضو هیئترئیسه کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی درخصوص تشکیل وزارت بازرگانی به خبرنگار «رسالت» بیان داشت: تشکیل وزارت بازرگانی برابر با گزارش دولت در صحن علنی مجلس امری حائز اهمیت خواهد بود. به طورکل در دنیا دو مؤلفه مرسوم است؛ نخست استقلال وزارت بازرگانی و تفکیک امر بازرگانی از صنعت میباشد و عامل دیگر ادغام این دو مؤلفه با یکدیگر میباشد. برخی از کشورها به تفکیک پرداخته و برخی دیگر دو امر بازرگانی و صنعت را با یکدیگر ادغام کردهاند. مرسوم بودن هر دو روش به معنای آن است که هریک از این مؤلفهها، مخالفان و موافقانی خواهد داشت. بنابراین وجود مخالفتها و موافقتها در این حوزه امری طبیعی است و آنچه که اکنون بیش از هرچیز دیگر پذیرش تفاوت امر تولید و توزیع است.
وی ادامه داد: پیشتر کوشیدیم تا از مزرعه تا سفره در دست یک وزارتخانه باشد اما مشاهده شد که چنین روندی قابلیت اجرایی ندارد و بسیار دشوار خواهد بود. اینکه وزارت بازرگانی در وزارت صمت یا جهاد کشاورزی باشد، از دشواری امر تولید کم نخواهد کرد. امر تولید قوانین و الزاماتی را داراست که قابلیت تشکیل یک وزارتخانه منحصر را دارد.
وی افزود: با وجود مخالفت و موافقتها درنهایت امر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست صحن به این موضوع رأی داده و موافقت خود را با تشکیل وزارت بازرگانی اعلام داشتهاند. براساس رأی نمایندگان اکنون تشکیل وزارت بازرگانی الزام پیداکرده و میبایست درآینده یک وزارتخانه مستقل تحت عنوان وزارت بازرگانی داشته باشیم. نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نظرات مخالفان این مصوبه تصریح کرد: یکی از چالشها و نگرانیهای مخالفان این امر این است که این وزارتخانه به وزارت واردات تبدیل نشود. وزارت بازرگانی اعم از واردات خواهد بود. بنابراین قابلیت تمرکز بر امر صادرات را نیز خواهد داشت. این وزارتخانه میبایست وزارت بازرگانی باشد و تنظیمگری بازار را رقم بزند.
حجتالاسلام آزادیخواه با تأکید بر کوتاه کردن دست دلالان و مافیای واردات همچنین خاطرنشان کرد: باید بازار را به این وزارتخانه بسپاریم و این به معنای توجه تمام و کمال نسبت به واردات نخواهد بود. نباید اجازه دهیم مافیای واردات که متأسفانه طی ادوار مختلف درصدد واردات بیرویه محصولات بودهاند به تولیدکننده آسیب برسانند.
عضو هیئترئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین متذکر شد: رسالتمان صیانت از وزارت بازرگانی است تا واردکنندگان به تولیدکنندگان داخلی آسیب نرسانند و عامل مسمومیت وارداتی درکشور نشوند.
وی در پایان این گفتوگو بیان داشت: باید شرایطی را رقم بزنیم که به موجب آن وزارت بازرگانی نقشی تنظیمگر ایفا کند و توزیع نهادهها و کالاهای اساسی برای مردم را رقم بزند. این روند میتواند به قرارداد با سایر وزارتخانه همچون وزارت جهادکشاورزی باشد؛ به طورمثال میتوان به سبب رویکرد تنظیمبازار برنج را از وزارت جهادکشاورزی تهیه کرد. بیشک خرید محصول داخلی و مدیریت توزیع آن موجب تنظیم و بهبود بازار خواهد شد. هدف از تشکیل وزارت بازرگانی جبران بخشی از مخارج، تأمین نیازهای داخلی و صادرات محصولات مازاد کشور است که امکان تهاتر دارند. به طورحتم نظارت بر این روند و اتخاذ سیاستگذاریهای مناسب برای عملیاتی شدن عوامل مذکور، نگرانی مخالفان را نیز برطرف خواهد کرد و موجب اخذ رضایتشان خواهد شد.
احد آزادیخواه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.