قراردادی با منفعت دوطرفه - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 88380
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 15 تیر 1402 - 6:22 |
در بررسی دستورالعمل کشت قراردادی مطرح شد

قراردادی با منفعت دوطرفه

به تازگی محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی از ابلاغ دستورالعمل اجرایی طرح کشاورزی قراردادی در هفته آتی خبر داد و در نشست طرح ملی جهش تولید در دیمزارهای کشور بابیان اینکه از توانمندی سازمان تعاون روستایی برای خرید توافقی در طرح ملی جهش تولید در دیمزارها استفاده شود، عنوان کرد: دستورالعمل اجرای طرح کشاورزی قراردادی در آینده نزدیک تصویب و به استان‌ها ابلاغ خواهد شد.
قراردادی با منفعت دوطرفه

گروه اقتصادی
به تازگی محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی از ابلاغ دستورالعمل اجرایی طرح کشاورزی قراردادی در هفته آتی خبر داد و در نشست طرح ملی جهش تولید در دیمزارهای کشور بابیان اینکه از توانمندی سازمان تعاون روستایی برای خرید توافقی در طرح ملی جهش تولید در دیمزارها استفاده شود، عنوان کرد: دستورالعمل اجرای طرح کشاورزی قراردادی در آینده نزدیک تصویب و به استان‌ها ابلاغ خواهد شد. طرح کشت قراردادی، به عنوان یک مدل کشاورزی آینده محور از ابتدای دولت سیزدهم موردتوجه قرار گرفت. به منظورعملیاتی شدن این مهم فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم از دو سال گذشته کلید خورد تا مشکل تأمین اعتبار مالی کشاورزان حل شود. به عقیده کارشناسان و فعالان حوزه اقتصادی، کشاورزی خرده مالکی‌ امکان توسعه‌پذیری کمی خواهد داشت و همواره با مشکل تأمین مالی مواجه خواهد بود. ازاین‌رو ضرورت دارد اقدامی همچون کشاورزی و کشت قراردادی دردستورکار قرار بگیرد تا توأم با افزایش توان اکولوژیک زمین، سازگاری محیط و اقلیم‌های حیاتی، فعالیت کشاورزان نیز متوازن شود و در توسعه متعادل قرار بگیرد. خوشبختانه نتیجه پژوهش و به‌کارگیری کشت قراردادی در بیش‌تر کشورهای دنیا، مثبت بوده و تبعاتی را به همراه نداشته است. ازاین‌رو می‌توان عنوان کرد که ریسک این اقدام کم و خطری را برای حیات کشاورزان به دنبال نخواهد داشت. کشت قراردادی بر مبنای تولید است و مطابق توافقی که میان کشاورز و سرمایه‌گذار تعیین می‌شود، انجام خواهد شد. به طورکل خریداران محصول درکشت قراردادی، شرکت‌ها و صنایع غذایی هستند که از سوی وزارت جهادکشاورزی به کشاورز معرفی می‌‌شوند. شایان‌ذکر است درکشت قراردادی، سرمایه‌گذار مکلف به تعیین بهترین الگوی کشت، تأمین نهاده‌های تولید با قیمت مناسب، آموزش و ترویج کشاورزان و بازاریابی است و درمقابل کشاورز نیز وظیفه دارد طی بازه زمانی مشخص برداشت محصول و مطابق برنامه‌ریزی‌های مدون، محصول باکیفیت را تحویل دهد. فعالان حوزه کشاورزی براین باورند که در این نوع کشت تمرکز کشاورزان روی برنامه‌ریزی تولید محصول باکیفیت با کمترین هزینه‌ها است و دیگر دغدغه‌ای برای فروش محصول خود نخواهد داشت که همین امر موجب عزت و اقتدار بیش از پیش کشاورزان خواهد شد.
 در بررسی بیش‌تر این موضوع و مزایای کشت قراردادی با علی‌اکبرعلیزاده برمی،عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، قاسم پیشه‌ور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی و عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای قراردادی با منفعت دوطرفه بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.