توسعه ظرفیتهای مشترک انرژی موجب خنثیسازی تحریمها خواهد شد
عبدالعلی رحیمی مظفری، نماینده مردم فارس (سروستان) و عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح توسعه همکاری ایران و ونزوئلا پرداخت و در این باره اظهارکرد: همکاری ایران و ونزوئلا به ویژه حرکت کشتیهای ایرانی به سمت ونزوئلا نخستین گام اساسی برای شکستن ابهت پوشالی تحریمها بود. براین اساس میتوان عنوان داشت که اکنون قدرت جمهوری اسلامی برای شکستن تحریمها به صورت آشکار تبیین شده است.
او بیان داشت: اگرچه جمهوری اسلامی ایران تاکنون اقدامات متعددی برای شکستن تحریمها، دور زدن تحریمها و خنثیسازیشان به سرانجام رسانده اما همکاری اخیر و فعال سازی دیپلماسی انرژی شکل دیگری از خنثیسازی تحریمها را دربرداشت و به صورت آشکار و بیهیچگونه بحث ظرفیتهای انرژی دو کشور ایران و ونزوئلا را مبرهن ساخت و موجب شناسایی ظرفیتهای مشترک شد.
وی توسعه میدانها و احیای ظرفیتهای پالایشی و پتروشیمی را گامی مهم در حوزه سیاستهای دیپلماسی انرژی دانست و در این باره افزود: حرکت کشتیهای ایرانی به سمت ونزوئلا گام نخست بود. پس از آن توسعه میدانها، ایجاد پالایشگاهها و احیای ظرفیتهای پتروشیمی و پالایشگاهها حائز اهمیت شمرده میشود در زمره مهمترین سیاستهای حوزه دیپلماسی انرژی قرار میگیرد.
رحیمی مظفری با تأکید بر تقویت جایگاه انرژی کشور تصریح کرد: توسعه ظرفیتهای مشترک ، موجب تقویت جایگاه جمهوری اسلامی ایران در حوزه هاب انرژی دنیا میشود و اثرگذاری کشور در میان کشورهای نفتی را بیش از پیش خواهد کرد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت جلوگیری ازصادرات نفت خام همچنین خاطرنشان کرد: در حوزه سرمایهگذاری و همکاریها در ونزوئلا اقدامات بسیار خوبی شکل گرفته است؛ یکی از این اقدامات جلوگیری از صادرات نفت خام و رقم زدن فضای ارسال خدمات فنی و مهندسی میباشد.
او متذکر شد: صادرات نفت خام یک مسابقه نادرست بود که تنها به سبب شرایط تحریمی در کشور رقم خورده بود. شایان ذکر است تا بگوییم که سیاست کلی نظام، جلوگیری از خامفروشی است. متأسفانه طی مقاطعی به منظور حفظ جایگاه و دیپلماسی انرژی و اقتصادی ناچار به صادرات نفت خام بوده و هستیم. همکاری با ونزوئلا موجب برداشتن گامهای رو به جلو و صدور خدمات فنی و مهندسی شد؛ بیشک این امری حائز اهمیت خواهد و نتایج بسیار مثبت را به همراه خواهد داشت.
وی همکاری ایران و ونزوئلا را اقدامی مثبت در حوزه انرژی خواند و یادآور شد: به طورحتم حضور شرکتهای ایرانی در ونزوئلا و عرضه مستقیم بسیاری از کالاهای تولید داخل به شرکتهای بزرگ تولیدی کشور کمک خواهد کرد و موجب تقویت شرکتهای دانش بنیان خواهد شد.
رحیمی مظفری با بیان اینکه دیپلماسی دولت سیزدهم فعال و چشمانداز روشنی دارد، ادامه داد: در همکاری با ونزوئلا مبرهن شد که دیدگاه جمهوری اسلامی ایران دیپلماسی منحصر به چند کشور نیست و طیف گستردهای دارد. پیش از این هجمه و تبلیغات بسیاری علیه دولت در بحث تعامل با دنیا شکل گرفته بود. خوشبختانه رویکرد دولت سیزدهم همواره تبلیغات منفی را نقض کرده و نشان داده که درصدد گسترش دیپلماسی در حوزههای مختلف از جمله حوزه اقتصادی و انرژی است. نماینده مردم سروستان در مجلس یازدهم همچنین بیان داشت: همکاری با ونزوئلا بیانگر افق و چشمانداز روشن جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشورهای دور از مرز بود. جمهوری اسلامی ایران نشان داده که تنها درصدد همکاری با کشورهای همسایه نیست و ارتباط گسترده با دنیا دارد. او خاطرنشان کرد که رویکرد دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی تقویت جایگاه کشور در یکایک عرصههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و … در سر تا سر کره خاکی است.
او در پایان این گفتوگو با تشریح ظرفیت های انرژی دو کشور ایران و ونزوئلا بیان داشت: همکاری ایران و ونزوئلا یک همکاری برد برد خواهد بود و موجب نفع هر دو کشور خواهد شد. ونزوئلا از نفت سنگین برخوردار است و درحوزه پالایشی و ترکیبی از ظرفیتهای خوبی برخوردار میباشد. جمهوری اسلامی ایران نیز درحوزه صنایع پایین دستی و صدور خدمات فنی و مهندسی دارای توان بسیار میباشد و این ظرفیت های مشترکی را رقم میزند و موجب گسترش همکاری خواهد شد.
عبدالعلی رحیمی مظفری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.