واردات خودروی کارکرده نسخه مرسوم جهانی
گروه اقتصادی
بهمنظور ساماندهی بازار خودرو حل دو چالش جدی ازجمله کیفیت خودرو و قیمت تمامشده همواره از سوی کارشناسان مطرح میگشت. آنها بر این باور بودند که ساماندهی صنعت خودرو صورت نخواهد گرفت مگر آنکه چارهای برای افزایش سطح کیفیت و کاهش قیمت تمامشده در دستورکار قراربگیرد. نمایندگان مجلس یازدهم طی سه سال گذشته همواره درصدد اتخاذ راهکار کاهش قیمت تمامشده خودرو و افزایش کیفیت در این صنعت بودند که متأسفانه با اقبال مواجه نمیشد و در هربازه زمانی با مخالفت روبهرو میگشت که مانع از عملیاتی شدن طرح ساماندهی صنعت خودرو میشد.
درواقع کوشش نمایندگان خروج بازار خودرو از روند انحصاری و ایجاد فضای رقابتی برای خودروسازان داخلی بود تا ملزم به افزایش سطح کیفیت و کاهش قیمت تمامشده شوند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بهویژه اعضای کمیسیون صنایع و معادن طی چندسال گذشته علیرغم مخالفتها و موانع پیشآمده اما از طرح ساماندهی صنعت خودرو دست نکشیدند و واردات خودروهای صفر و کارکرده را مطرح نمودند. آنها براین باورند که برای حمایت از مصرفکننده باید اقدام جدی صورت بگیرد و یکی از حمایتهای جدی، تصویب لایحه دولت واردات خودروهای ۵ سال کارکرده باکیفیت مناسب و قیمت ارزان خواهد بود. فعالان این عرصه معتقدند که واردات خودروهای ۵ سال کارکرده بر کیفیت و قیمت تولیدات داخل تأثیرگذار خواهد بود. شایانذکر است تا بگوییم که طی مدت کوتاه مطرحشدن طرح مذکور و سایر اقداماتی که باهدف ساماندهی صنعت خودرو همچون استیضاح وزیر صمت در دستورکار قرار گرفت، قیمت خودرو کاهشی شد و جان تازهای باهدف حمایت از مصرفکننده به خود گرفت بهگونهای که تعدادی از افراد که در مرحله نخست فروش خودرو در سامانه یکپارچه شرکت کردهاند با توجه به فراخوان شرکتهای خودروساز اقدام به پرداخت وجه خودرو نکردهاند و از خرید خودرو در سامانه یکپارچه انصراف دادند.
ریزش قیمت خودرو مهمترین عامل عدم واریز وجه ۲۰ درصدی خودروهای داخلی از سوی متقاضیان و عدم واریز وجه ۵۰ درصدی در میان خودروهای مونتاژی عنوان میگردد. در روز دوشنبه، مورخ ۲۲ خردادماه ۱۴۰۲ نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی و در جریان رسیدگی به کلیات لایحه دوفوریتی الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو، با ۲۱۲ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند که به نظر میرسد بار دیگر روند قیمتها را کاهشی و موجب استمرار تغییر وضعیت صنعت خودرو به نفع مردم شود.
اگرچه جزئیات این طرح به تصویب نرسیده و اعلامنشده است اما مطابق گزارشات موجود میتوان درخصوص روند واردات انواع خودروهای ۵ سال کارکرده بررسی و اظهارنظر داشت. بررسی قیمت انواع خودرو کارکرده در ۴ کشور آلمان، فرانسه، امارات و عربستان نشان از تفاوت متغیرهای قیمتی دارد. به طورمثال بخش قابلتوجهی از خودروهای کارکرده در عربستان، لوکس و ردهبالا تلقی میگردند و شاید وارداتشان دور از ذهن و دسترس عموم مردم باشد. در بازار کشورهای اروپایی شامل آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا وضعیت خودرو مشابه و از روند تقریبی و یکسان قیمتی برخوردار است.
بدیهی است که دراین میان برند و نوع خودرو خود دارای اهمیت میباشد. بررسی بازار خودروهای کارکرده در فرانسه نشان میدهد خودروی سیتروئنC1 تولید سال ۲۰۱۸ در این کشور باقیمت ۸ هزار یورو و در نظر گرفتن نرخ حال حاضر یورو، باقیمت ۴۰۸ میلیون تومان است که میتوان آن را اقتصادیترین خودروی اقتصادی مناسب دانست. بعدازاین خودرو نیز خودروی رنو کلیو ساخت سال ۲۰۲۲ باقیمت حدود ۸ هزار و ۷۰۰ یورو که معادل ۴۴۳ میلیون تومان است در رتبه دوم قرار دارد و سپس تویوتا آیگو با ۹ هزار و ۶۰۰ یورو، پژو ۲۰۸ با ۱۱ هزار و ۱۰۰ یورو و هیوندای i۲۰ ساخت سال ۲۰۱۸ با ۱۱ هزار و ۸۰۰ یورو در رتبههای بعدی قیمت خودروهای کارکرده در فرانسه قرار دارند که بهترتیب باقیمت ۴۸۹ میلیون، ۵۶۶ میلیون و ۶۰۱ میلیون در رتبههای بعدی خودروهای اقتصادی کارکرده در بازار فرانسه حضور دارند. همچنین درخصوص خودروهای متعارف با بالاترین قیمتها میتوان گفت فیات تیپو محصول سال ۲۰۲۲ با ۲۳ هزار و ۳۰۰ یورو که معادل یک میلیارد و ۸۶ میلیون تومان است دارای بیشترین قیمت بوده و پسازآن، از فولکسواگن تیگوآن با ۲۲ هزار دلار معادل یک میلیارد و ۱۲۲ میلیون تومان، سوزوکی ویتارا و فولکسواگن تی کراس با ۲۱ هزار دلار معادل یک میلیارد و ۷۱ میلیون تومان دارای قیمتهای بالا با کارکرد مناسب برای واردات خودرو تلقی میشوند.
بازار خودرو , واردات خودرو
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.