ماشین آلات فرسوده موجب آسیب به صنایع معدنی کشور شده است
اللهوردی دهقانی، عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: مشکلات چشمگیر موجود در حوزه صنایع و معادن کشور در ارتباط با مباحث قانونی و خلأهای موجود است. به سبب وجود خلأهای قانونی برخی معادن به افراد حقیقی، حقوقی، دولتی، تعاونی و غیردولتی فروخته شده است. از طرفی دیگر شاهد سیاستگذاریهای نادرست در این حوزه هستیم. یکی از اشتباهات موجود، عدم حمایت از صنایع پشتیبان معادن همچون عدم تأمین ماشین آلات مورد نیاز و مدرن میباشد.
وی افزود: با توجه به تحریمهای چنددهه وضعیت ماشین آلات نا بسامان شده است. از طرفی دیگر واردات صورت نگرفته و دچار ممنوعیت است. مجموع این عوامل فرسوده بودن ماشین آلات معدنی را رقم زده و کارایی را کاهش و هزینهها را افزایش داده است. متأسفانه تولیدکنندگان معدنی به سبب کاهش کارایی ماشین آلات و در برخی موارد خرابیها، با افزایش هزینه رو به رو شدهاند.
دهقانی در پاسخ به اینکه چه چیز موجبکاهش سرمایهگذاری در حوزه معادن شده است، تصریح کرد: عدم تأمین منابع موردنیاز برای سرمایهگذاری و فعالسازی صنایع پایین دستی موجب شکلگیری اوضاع رکودی و کاهش سرمایهگذاری در حوزه صنایع و معادن شده است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت بهرهگیریاز ظرفیتهای موجود معدنی همچنین خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که کشوری با ظرفیتهای بسیار صنعتی و معدنی میباشیم. در حقیقت درمیان ۱۰ کشور نخست دنیا به لحاظ ظرفیتهای معدنی قرار داریم اما از ظرفیت ها به درستی بهره نمیگیریم و شرایط نامطلوب معدنی را رقم زدهایم.
او ضمن بیان اینکه باید میدانداری کنیم و افراد توانمند را به صحنه سرمایهگذاری بکشانیم، متذکر شد: به منظور بهبود شرایط صنایع و معادن وهمچنین ایجاد جذابیت سرمایهگذاری ضرورت دارد تا قوانین موجود را بازنگری کنیم و تسهیلگریرا رقم بزنیم. افزون براین میبایست افرادی که توانمندیسرمایهگذاری دارند را وارد میدان کنیم.
وی با اشاره به ضرورت آزادسازی و واردات ماشین آلات درکشور یادآور شد: ورود ماشین آلات مدرن به کشور از جمله عوامل مؤثر در بهبود وضعیت صنایع و معادن میباشد. همچنین باید سیاستگذاریهای درست را اعمالسازیم و تأمین سرمایه موردنظر و در گردش را رقم بزنیم.دهقانی در پایان این گفتوگو همچنین بیان داشت: ظرفیت معادن در کشور بسیار اما نهفته میباشد. ضرورت دارد تا پتانسیل نهفته حوزه صنایع و معادن را شکوفا سازیم و از آنها در کنار عوامل مکملی برای گسترش و ایجاد جذابیت سرمایه گذاری بهره بگیریم.به تازگی نعمت الله حقیقی، رئیس سابق صنعت و معدن خراسان جنوبی نیز عنوان کرده بخش معدن هنوز هم جذابیت سرمایه گذاری دارد اما گرفتار مشکلات موجود شده است. به بیان دیگر مسئولان براین باورند که معدن دچار نوعی جا ماندگی اقتصادی شده و به میزان ظرفیت خود، شاهد سرمایهگذاری نبوده است. برخی نیز عنوان میکنند که کاهش سرمایهگذاری به سبب عدم وجود مکانیزمهای لازم است. دراین راستا ضرورت دارد تا مکانیزمهای جذب سرمایه تحت عنوان هلدینگهای اکتشاف و معدنی راه اندازی شود. فعالان عرصه اقتصادی براین باورند که بهبود معادن مستلزم ایجاد مکانیزمهای جذب سرمایه است. هرچند که این مؤلفه به نظر ساده میآید اما عدم ریسک پذیری بخش خصوصی و عدم بودجه اکتشافی دولت و بارمالی، این امر را کمی تا حدودی غیرقابل تحقق کرده است.
به اعتقاد کارشناسان، معادن از جمله بخشهای اقتصادیاست که مورد غفلت قرار گرفته و به سبب کاستیها از رشد مناسب برخوردار نشده است. یکیاز مشکلات موجود، معادنی میباشند که مدتها فعالیت نداشتهاند و همواره دارای مجوز میباشند. فعالان این حوزه ابطال مجوز معادنی را که بیش از ۶ ماه فعالیت نداشته مطالبه میکنند و از دولت و مجلس میخواهند تا این مهم را به سرانجام برسانند.
اللهوردی دهقانی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.