تبیین یک روح جاری - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 86647
  پرینتخانه » فرهنگی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 08 خرداد 1402 - 6:54 |
جهاد تبیین یک رویکرد زیربنایی و ضمنی است که باید در تمام فعالیت کشور جاری و ساری باشد

تبیین یک روح جاری

جهاد تبیین رویکرد عامی است که به دنبال حمله همه‌جانبه رسانه‌ای دشمن از یک سو و ضعف همه‌جانبه رسانه‌ای جبهه ما از سویی دیگر، از سوی رهبر انقلاب اعلام شد. ضرورت این رویکرد زمانی احساس شد که حتی بسیاری از دوست‌داران و دلبستگان ایران اسلامی و انقلاب و نظام، تصویر درستی از جایگاه ایران و میزان پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در زمینه‌های مختلف نداشتند.
تبیین یک روح جاری

گروه فرهنگی
جهاد تبیین رویکرد عامی است که به دنبال حمله همه‌جانبه رسانه‌ای دشمن از یک سو و ضعف همه‌جانبه رسانه‌ای جبهه ما از سویی دیگر، از سوی رهبر انقلاب اعلام شد. ضرورت این رویکرد زمانی احساس شد که حتی بسیاری از دوست‌داران و دلبستگان ایران اسلامی و انقلاب و نظام، تصویر درستی از جایگاه ایران و میزان پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در زمینه‌های مختلف نداشتند. همچنین غالب مردم، تحت تأثیر القائات رسانه‌های غربی، کشور خود را دوست نداشتند. در اینجا لازم بود به مسائلی که مورد توجه قرار نمی‌گیرد توجه شود؛ مثل پیشرفت‌ها و دستاوردهای جوانان ایرانی. لازم بود به مسائلی که به دروغ بیان می‌شوند و به بیان دیگر شبهه به حساب می‌آیند، به درستی پاسخ گفته شود. در سطح دیگر لازم بود واقعیات جهان غرب که در ذهن خیلی از مردمان شرق، بهشت موعود است بیان می‌شود تا بختک غرب‌زدگی از سینه مردم برداشته شود. این رویکرد عظیم و عام، نیاز دارد در عرصه‌های مختلفی پیگیری شود. یک عرصه، روابط عمومی‌ها و سازمان‌ها هستند که باید اقدامات رو به جلو و دستاورهایشان را گزارش کنند. عرصه دیگر رسانه‌ها هستند که باید هم به شبهه‌ها پاسخ بدهند و هم جواب حمله محتوایی دشمن را با حمله مناسب بدهند. عرصه دیگر، تعامل چهره به چهره است. در دانشگاه، در محل کار، در مترو و اتوبوس و تاکسی، در جمع‌های خانوادگی و خصوصا در فضای مجازی، مردم باید با یکدیگر صحبت کنند و آن‌هایی که از پاره‌ای واقعیات اطلاع دارند، آگاهی خود را با دیگران نیز در میان بگذارند. جهاد تبیین کار یک نهاد و یک رسانه نیست بلکه مانند یک پیرنگ، تمام فعالیت‌ها را در بر می‌گیرد. جهاد تبیین در اصل یک پیوست است، نباید به آن نگاه رفع تکلیفی داشت و با چند دستور و بخشنامه و اقدام و افتتاح، کلک آن را کند. این مسئله زودگذر نیست و باید همواره در پس ذهن ضابطین امر و کلیه دغدغه‌مندان ایران اسلامی جا خوش کند. حال آیا راه‌اندازی «رادیو تبیین» با این بایسته‌ها هماهنگ است؟ باید منتظر بود و دید. از نوع نام‌گذاری این کانال نمی‌توان چندان امیدوار شد؛ چراکه جهاد تبیین از اساس نباید این‌قدر رو و نمایان پی گرفته بشود. باید به عنوان یک زیربنا، باعث شود کلیه اقدامات پیوست رسانه‌ای و فرهنگی داشته باشند. باید امیدوار بود راه‌اندازی چنین شبکه‌ای، منجر به اتفاقی که با شبکه قرآن رخ داد نشود. شبکه قرآن، باعث محرومیت دیگر شبکه‌ها از محتوای قرآنی شد؛ چراکه تصور می‌شود قرآن خودش یک شبکه دارد و دیگر شبکه‌ها تکلیفی در این باره بر دوش خود نمی‌دیدند.
مراسم افتتاح «رادیو تبیین» روز شنبه، ۶ خردادماه با حضور انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، علی بخشی زاده، معاون صدای سازمان صداوسیما، محسن برمهانی، معاون سیمای سازمان صداوسیما، حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و محمدجواد لاریجانی، مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در استودیوی شماره یک ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
به گزارش ایرنا، معاون صدای سازمان صداوسیما در ابتدای این مراسم با تاکید بر این که رادیو امسال شعار خود را تقویت سرمایه اجتماعی قرار داده است اظهار داشت: جهاد همه جانبه تبیین در برابر شبهه‌افکنی دشمن و ایجاد سرمایه اجتماعی، شعار امسال رادیو و هدف برنامه سازان و مدیران این رسانه گرم و اثر گذار است. امروز که رسانه ملی در جهت تحول گام بر می دارد.
بخشی زاده با اعلام این خبر که ۶ محور به عنوان زیر مجموعه های سازنده سرمایه اجتماعی دستور کار معاونت صدا و شبکه های رادیویی در سال جدید است، افزود: رادیو با رویکرد جهاد تبیین در تمامی زمینه های؛ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، هنری و… سعی در افزایش مشارکت اجتماعی در راستای تقویت سرمایه اجتماعی دارد، چرا که سرمایه اجتماعی به معنای اعتماد و امید به آینده، نشاط فردی و اجتماعی، افزایش مشارکت، اعتماد اجتماعی، مقوله احساس امنیت و در عین حال احساس رضایت است.
وی افزود: باید به این ۶ محور در برنامه‌های مختلف بپردازیم و در راستای تقویت آن گام برداریم. تمامی ۱۵ شبکه رادیویی برنامه‌های مدون را برای برنامه‌سازی دارند. از سرمایه اجتماعی ۶ مولفه را انتخاب کردیم و اعتقاد داریم اگر عملیات رسانه‌ای ما در این ۶ مولفه به درستی تعریف شود، این عملیات به تقویت سرمایه‌های اجتماعی منجر خواهد شد.
وی با یادآوری این نکته که در اواخر سال با پدیده انتخابات مواجه هستیم، گفت: اگر آرایش درست رسانه ای نداشته باشیم، مثل دوره های گذشته فضا به سمتی می رود که معمولا کیفرخواست علیه جمهوری اسلامی نوشته می شود. هر مسئولی سعی می کند برای دلربایی فهرستی از نارکارآمدی‌ها را ارائه کند. ما باید در این زمینه به درستی تبیین کنیم.
بخشی زاده با بیان این که جای رادیو تبیین خالی بود، گفت: این رادیوی فصلی به موضوعات مهم کشور می‌پردازد و سوژه هایش
 می تواند متنوع و متکثر باشد. ما روش حمله را در برابر دنیای استکبار باید انتخاب کنیم که خدا را شکر برنامه‌هایی در این زمینه در حال ساخته شدن است. ایده‌ها و اتاق فکرها شکل گرفته و به زودی شاهد خواهیم بود که شبکه‌های دیگر هم در رادیو تبیین مشارکت خواهند داشت.
به گزارش ایرنا، ماموریت‌هایی از جمله تمرکز جدی بر فریضه جهاد تبیین با رویکردی پیشدستانه در روایتگری پیشرفت همه جانبه جامعه ایرانی، تبیین موقعیت ایران قوی و مستقل و معرفی شاخص‌ها و بازنمایی سبک زندگی اسلامی و ایرانی تراز انقلاب برای این رادیو تعیین شده است.

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تبیین یک روح جاری بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.