ارتقاء نقش ایران در کریدورهای فرامنطقهای
گروه اقتصادی
به تازگی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه زنجیره کریدوری شمال جنوب در دولت سیزدهم تکمیل میشود عنوان کرد: تکمیل کریدور شمال جنوب با تکمیل راهآهن رشت_آستارا منابع قابل توجهی را عاید کشور خواهد کرد. وی همچنین در یک برنامه تلویزیونی به تشریح ویژگیهای پروژه تکمیل راهآهن رشت_ آستارا پرداخت و با بیان اینکه توافقنامه ایران و روسیه برای تکمیل راهآهن رشت_ آستارا اتفاق مهمی در تکمیل زنجیره کریدوری کشور به شمار میرود گفت: راه گذر شمال به جنوب که راه گذر راهبردی و مهمی برای کشورهای در مسیر این کریدور یعنی کشورهای روسیه، ایران، آذربایجان و هند و همچنین کشورهای حاشیه این راهگذر به شمار میرود میتواند در بهرهمندی کشورها از اثرات مثبت این کریدور نقش ایفا کند. توافقنامه احداث خط آهن رشت_آستارا میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه طی مراسمی با حضور رؤسای جمهور دو کشور در روز چهارشنبه به صورت ویدئو کنفرانس به امضا رسید. آیت الله رئیسی، رئیس جمهور این توافق را گامی مهم و راهبردی در جهت همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه دانست و این خط ریلی را برای همه کشورهای منطقه مفید خواند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز مسیر خط آهن
رشت_ آستارا را سبب سیاست رقابتی برای تقویت ظرفیت بخش ترانزیت دانست و این مسیر را فرصتی برای تحول مسیر حمل و نقلی خطاب کرد.
کارشناسان و فعالان مسائل اروسیا این اتفاق را گامی مؤثر در ارتقای نقش ایران در کریدورهای ترانزیتی میدانند و عنوان میکنند که عملیاتی شدن کریدور شمال_جنوب دیگر کریدورها همچون کریدور شرق به غرب را نیز ارتقا خواهد بخشید. برخی نیز بر این باورند که افزایش تعاملات میان ایران و روسیه و مشارکت در کریدور شمال_جنوب به نفع هردو کشور ایران و روسیه خواهد بود و منافع متوازن برای دو کشور ایجاد خواهد کرد چراکه این دو کشور در بسیاری از حوزهها مکمل یکدیگرند.
راهآهن رشت - آستارا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.