شکاف جدید در قاره سبز
فخرالدین اسدی
این روزها تقابل میان اعضای اتحادیه اروپا بر سرحدود و ثغور حمایتهای نظامی از جنگ اوکراین به نقطه اوج خود رسیده است. یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو که منتقد سیاستهای اعضای ارشد پیمان آتلانتیک شمالی در قبال جنگ اوکراین می باشد، مجارستان است. بوداپست میگوید تا زمانی که کییف یک بانک مجارستانی را از فهرست «حامیان جنگ بینالمللی» حذف نکند، هیچ کدام از حمایتهای اتحادیه اروپا از اوکراین که مستلزم اتفاق آرا باشد از جمله تحریمها علیه روسیه را تأیید نخواهد کرد.مجارستان تأیید کرد که از پرداخت ۵۰۰ میلیون یورو صندوق صلح اروپا به اوکراین جلوگیری میکند، زیرا این کشور جنگ زده یک بانک مجارستانی را در فهرست «حامیان بین المللی جنگ» قرار داده است. مقامات اوکراینی در تاریخ ۵ می، بانک «او.تی.پی» را در فهرست «حامیان بینالمللی جنگ» خود قرار دادند. استدلال آنها این بود که این موسسه مالی علیرغم تحریمها به دلیل «به رسمیت شناختن جمهوریهای مردمی دونتسک و لوهانسک به فعالیت خود در روسیه ادامه داده است.»
اولتیماتوم مجارها به دولت زلنسکی
پیتر سیجارتو، وزیر امورخارجه مجارستان پس از دیدار با همتای اتریشی خود در وین تأکید کرده است که این اقدام «جنجال برانگیز و غیرقابل قبول» است و آخرین نمونه از موضع «خصمانه فزاینده» دولت اوکراین در قبال مجارستان را نشان میدهد. او بار دیگر به تهدید اوکراین مبنی بر بستن مدارس اقلیت مجارستان در استان زاکارپاتیا اشاره کرد. مورد دیگر ادعایی وزیر امور خارجه مجارستان، تهدید ولودیمیر زلسنکی، رئیس جمهوری اوکراین برای بمباران خط لوله دروژبا بود که روسیه را از طریق اوکراین به مجارستان وصل میکند. او ادامه داد: «مجارستان نمیتواند با تصمیمهایی موافقت کند که اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن را ملزم به فداکاری اقتصادی و مالی بیشتر میکند، آن هم تا زمانی که بانک این کشور در فهرست ممنوعیت مقامات اوکراینی قرار گرفته باشد.»
مجارستان از حق وتوی خود استفاده می کند
وزیر امورخارجه مجارستان همچنین تأکید کرد که بوداپست یازدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه را که در حال حاضر در بروکسل در حال مذاکره است، وتو خواهد کرد. انتظار میرود که وزرای خارجه و دفاع اتحادیه اروپا پرداخت قسمت بعدی تسهیلات صندوق صلح اروپا به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو را در نشستهای دوشنبه و سه شنبه در بروکسل تصویب کنند. صندوق صلح اروپا سال ۲۰۲۱ تأسیس شد و یک صندوق خارج از بودجه است که اتحادیه اروپا ظاهرا از طریق آن تجهیزات و زیرساختهای نیروی مسلح شرکای خود را به منظور جلوگیری از درگیریها، ایجاد صلح و تقویت امنیت بینالمللی فراهم میکند. اما در حقیقت، این صندوق با هدف حمایت از سیاستهای توسعه طلبانه اروپای واحد در نظام بین الملل تأسیس شده و کار ویژه اش در جریان جنگ اوکراین نیز تشدید نبرد و جلوگیری از چینش میزمذاکره بوده است.
نکته قابل تأمل دیگر، نوع مواجهه اتحادیه اروپا با تهدید وتوی مجارستان می باشد! مواجهه ای که نشان می دهد وزن واقعی دموکراسی در اروپا تا چه اندازهاست! یک مقام ارشد اتحادیه اروپا گفت که این بلوک با آخرین وتوی مجارستان برخورد خواهد کرد. به گفته این منبع آگاه، بانک «او.تی.پی» تنها شرکت اروپایی نیست که توسط اوکراین به عنوان حامی جنگ معرفی شده، اما مجارستان تنها کشوری است که تاکنون شکایت کرده است. یک دیپلمات ارشد از کشورهای عضو اتحادیه اروپا این اقدام مجارستان را غیرصادقانه توصیف کرد، زیرا کییف در حال آماده شدن برای آغاز عملیات متقابل است. با این حال این اولین باری نیست که مجارستان، مانع مذاکرات درباره تحریمها علیه روسیه یا پرداخت تسهیلات توسط صندوق صلح اروپا میشود.هر بار، سران اروپایی، اوربان و دولت مجارستان را تهدید کردهاند که در صورت مخالفت با سیاستهای جنگ طلبانه اروپا در تقابل با مسکو، این کشور را از سوی بانک مرکزی اروپا تحریم خواهند کرد.
دیکتاتوری مطلق اتحادیه اروپا
طی هفته های اخیر، این دومین چالش مشترک مجارستان و سران اروپایی محسوب می شود. در جریان تصمیم پارلمان و شورای اروپا در خصوص استمرار واردات بدون تعرفه غلات و محصولات کشاورزی از اوکراین ، کشورهای رومانی، بلغارستان، لهستان و مجارستان با این تصمیم مخالفت کرده و از سران اروپایی خواستند بیش از این کشاورزی وصنایع غذایی آنها را تحت تاثیر جنگ اوکراین قرار ندهند! بدیهی است که واردات بدون تعرفه محصولات کشاورزی اوکراین به کشورهای اروپای شرقی ،
به معنای از بین رفتن محصولات کشاورزی داخلی آنها و عدم فروش محصولات آنها در بازارهای داخلی و بین المللی خواهد شد. اما گویا شنیدن صداهای مخالف از کشورهای اروپایی، چندان به مذاق سیاستمداران آلمانی و فرانسوی خوش نیامده است! همین مسئله منجر به بروز رویکردی سلبی و سخت گیرانه در قبال مجارها شده است. کمیسیون اتحادیه اروپا تأکید کرده است که حداقل تا ژوئن سال ۲۰۲۴،
واردات بدون تعرفه محصولات کشاورزی و غذایی اوکراین در سرتاسر اروپا ادامه پیدا کند اما استمرار مخالفتها با این موضوع، چشم انداز روشنی را برای این تصمیم جمعی رقم نزده است. قبلا نیز لهستان و مجارستان نشان داده اند در برابر برخی تصمیمات مشترک سران اروپایی ایستادگی می کنند. اکنون،دیکتاتوری برلین و پاریس در اتحادیه اروپا نمود بارز تری پیدا کرده است! برخی کشورهای اروپایی نیز تاکنون علیرغم متضرر شدن از انباشته شدن محصولات کشاورزی و غلات اوکراینی در انبارهایشان (که منجر به کاهش قیمت محصولات محلی در کشورهایشان و ضرر کشاورزان شده است )، در برابر این تصمیم مشترک مخالفت نکرده اند اما اکنون ترجیح می دهند روندی مشابه با ۵ کشور مخالف را در پیش بگیرند. اکنون سران اروپایی به جای پاسخدهی به مطالبات کشاورزانی که در کشورهای رومانی، مجارستان، بلغارستان، اسلواکی و دیگر نقاط اروپا بابت واردات بدون تعرفه محصولات اوکراینی متضررشده اند، آنها را بابت عدم پیروی از دستورات صادر شده تهدید می کند!ا تحادیه اروپا در حال بحث و بررسی برای طراحی مکانیسم تحریمی تازه علیه کشورهایی است که مانع از دور زدن تحریمهای اتحادیه از سوی روسیه نشده و یا بدون توجیه کافی سطح تجارت خود را با این کشور به میزان قابل توجهی افزایش دادهاند.دموکراسی ادعایی اروپائیان اکنون در خدمت جنگ اوکراین و تشدید تقابل میان مسکو و کییف قرار گرفته و حتی بازیگران اروپایی مخالف این روند نیز به سختی از سوی قوه قهریه اروپائیان که همان دولتهای فرانسه و آلمان هستند تنبیه خواهند شد! این همان ماهیت و چهره واقعی اتحادیه اروپاست که در رسانه های غربی به عناوین گوناگون توجیه یا کتمان می شود.
اتحادیه اروپا , اوکراین , مجارستان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.