تحول بزرگ در اقتصاد کشاورزی
گروه اقتصادی
الگوی کشت یکی از موارد بسیار پراهمیت در بخش اقتصاد کلان کشور است، این مسئله می تواند بر مسائل محیط زیستی، فرونشست و حتی مسائلی مانند ریزگرد نیز در آینده موثر باشد، الگوی کشت مناسب مانع از فرسایش خاک شده و خاک را غنی می کند و از جهت های مختلف نیز مهم بوده که مهمترین آن کاهش مصرف آب و رفع این دغدغه بزرگ برای مردم کشور است در این باره با قاسم پیشه ور، رئیس نظام صنفی اقتصادی کشور به گفت وگو نشسته ایم تا ابلاغ قانون اخیر الگوی کشت را بررسی کنیم؛ وی اظهارکرد: اجرای نادرست یک قانون، بهتر از نبود آن قانون است. این امر به صراحت اهمیت اجرای الگوی کشت را مبرهن میسازد.
وی افزود: طی ۵۰ سال گذشته بارها درباره اجرای الگوی کشت سخن گفته شد اما عملی نشد و به مرحله اجرا نرسید. اجرای الگوی کشت تنها در ارتباط با دولت نیست و ضرورت دارد تا کلیه متولیان مربوطه دست به دست یکدیگر دهند.
پیشه ور با بیان اینکه مجری اجرای الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: مدیریت آب، صرفهجویی در تولید محصولات کشاورزی، قیمتگذاری محصولات کشاورزی، تکرار اتفاقات سنوات گذشته همچون جشن پیاز یا جشن سیبزمینی از جمله مزایای اجرای الگوی کشت است. بیشک اجرای الگوی کشت کلیه مسائل مربوط به حوزه کشاورزی را ساماندهی خواهد کرد. رئیس نظام صنفی کشاورزی همچنین خاطرنشان کرد: اجرای الگوی کشت موجب مدیریت تولید از لحاظ کمی و کیفی خواهد شد. در حوزه صادرات و واردات نیز این روند مثمرثمر خواهد بود.
او با بیان اینکه مدیریت منابع آبی و انرژی از جمله مزایای اجرای الگوی کشت است، گفت: به موجب اجرای الگوی کشت، شرایط کشاورز نیز بهبود مییابد چراکه دیگر دغدغه فروش ندارد و پس از تولید چنانچه مازاد محصول وجود داشته باشد، صادر خواهد شد.
وی متذکر شد: اگر امروز کشورهای مختلف در دنیا در حوزه تولید و صادرات موفق شدهاند، به سبب آن است که الگوی کشت دقیقی داشتهاند. الگوی کشت به افزایش تولید و مدیریت محصول کمک شایانی خواهد داشت.
پیشه ور ابراز کرد: به منظور اجرای دقیق الگوی کشت میبایست وزارت نیرو، وزارت نفت برای انرژی سوخت، وزارت راه برای
حمل و نقل غذایی به صورت ریلی، زمینی و هوایی پای کار بیایند و موضوعات را به جد دنبال کنند.
اجرای الگوی کشت راه برون رفت از شرایط فعلی است
رئیس نظام صنفی با بیان اینکه ممکن است در سال نخست موفق عمل نکنیم، بیان کرد: ممکن است نتایج مطلوب و مورد نظر در سال نخست ابلاغ اجرای الگوی کشت رخ ندهد اما راه برون رفت از شرایط کنونی را مبنا قرار دادهایم.
او گفت: داشتن یک الگوی کشت معین، تولید سالهای آینده را مدیریت میکند و نتایج مطلوب را رقم خواهد زد. مدیریت کشاورزی یک اصل اساسی است و میبایست همواره در دستور کار باشد.
پیشه ور اظهارکرد: بیشترین مواد غذایی کشور در ارتباط با زراعت است. دراین راستا اجرای دقیق الگوی کشت اهمیت دارد. امیدواریم طی سالهای آتی محصولات دامی و باغی نیز با الگوی کشت دقیق همراه شوند تا منابع و تولید آنها نیز مدیریت و ساماندهی گردد.وی ادامه داد: نبود برنامه دقیق به کشاورزان آسیب میرساند و به همین منظور تببین یک برنامه و الگوی دقیق بسیار ضرورت دارد. اجرای الگوی کشت با امنیت غذایی نیز در ارتباط است و موجب تقویت این روند خواهد شد.
پیشه ور در پایان این گفتوگو تاکید کرد که اجرای دقیق الگوی کشت همکاری دستگاههای متولی را میطلبد و نیاز است تا درکنار دولت و وزارت جهاد که متولی این بخش است، سایر ارکانها نیز به وظیفه خود عمل کنند.
اقتصاد کشاورزی
یکی از عوامل مهمی که در موضوع الگوی کشت باید با نگاه ویژه ای بررسی شود بحث اقتصاد کشاورزی است، این موضوع در آمریکا با توجه ویژه ای بررسی شده و باعث شده بخش کشاورزی آمریکا فراتر از تجارت مزرعه یابد و طیف وسیعی از صنایع مرتبط با مزرعه را شامل شود. بزرگترین آنها خدمات غذایی و تولید مواد غذایی است. مخارج آمریکایی ها برای غذا به طور متوسط ۱۲ درصد از بودجه خانوارها است. در میان هزینههای دولت فدرال در برنامههای کشاورزی و غذایی، کمکهای تغذیه به مراتب بیشتر از سایر برنامهها است.
کشاورزی، مواد غذایی و صنایع وابسته ۱٫۰۵۵ تریلیون دلار به تولید ناخالص داخلی ایالات متحده (GDP) در سال ۲۰۲۰ کمک کرد، سهمی ۵ درصدی. تولید مزارع آمریکا ۱۳۴٫۷ میلیارد دلار از این مبلغ را تشکیل می دهد . جالب است بدانید با ۱۳۴ میلیارد دلار در سال می توان فعالیت های زیر ساختی بسیاری را در اقتصاد ایران به وجود آورد، اگر وسعت سرزمینی ایران را ۶ برابر کمتر از آمریکا معرفی کنیم به این نتیجه می رسیم که می توان سالانه ۲۰ میلیارد دلار تنها از پایه اول کشاورزی یعنی مزارع به دست آورد که می تواند باعث تحول در وضعیت اشتغال کشور نیز شده و صادرات غیر نفتی را به شدت افزایش یابد.
جالب است بدانید در کشور آمریکا، در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۹٫۷ میلیون شغل تمام وقت و پاره وقت مربوط به بخش کشاورزی و غذا بود که ۱۰٫۳ درصد از کل اشتغال ایالات متحده است. اشتغال مستقیم در مزرعه حدود ۲٫۶ میلیون از این مشاغل یا ۱٫۴ درصد از اشتغال ایالات متحده را تشکیل می دهد. اشتغال در صنایع مرتبط با کشاورزی و مواد غذایی از ۱۷٫۱ میلیون شغل دیگر حمایت کرد.
ایجاد الگوی کشت مناسب هر اقلیم علاوه بر فواید عظیم محیط زیستی و مسئله مهم آب می تواند باعث اشتغال های انبوهی در کشور شده «جی دی پی» کشور را افزایش داده و رشد اقتصادی را به بالای ۸ درصد برساند.
الگوی کاشت , کشاورزی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.