شیون صهیونیستها در مدیترانه
گروه بینالملل
دفتر ریاستجمهوری لبنان طی بیانیهای اعلام کرد که نسخه رسمی، نهایی و اصلاحشده ارائهشده از سوی «آموس هوچشتاین» میانجیگر آمریکایی درباره توافق ترسیم مرزهای دریایی در جنوب را از «الیاس بوصعب» معاون رئیس پارلمان دریافت کرده است. «نسخه نهایی این پیشنهاد، برای لبنان رضایتبخش است، خواستههای آن را برآورده و از حقوق آن در ثروت طبیعی محافظت میکند».
توافق مهم به سود لبنان
ریاست جمهوری لبنان در ادامه ابراز امیدواری کرد در «نزدیکترین زمان ممکن» توافق درباره ترسیم مرزهای دریایی اعلام شود.در این بیانیه آمده است: «میشل عون، رئیسجمهور بهمنظور آمادگی برای اعلام رسمی یک موضع واحد ملی، رایزنیهای لازم درباره این مسئله ملی را انجام خواهد داد».
«الیاس بوصعب»، مذاکرهکننده ارشد لبنان در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی اعلام کرده بود که کشورش پیشنویس نهایی توافق ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا را دریافت کرده و این پیشنویس به کلیه مطالبات لبنان پاسخ میدهد و میتواند بهزودی به یک «توافق تاریخی» منجر شود.وی در گفتوگو با رویترز، دقایقی پس از دریافت پیشنویس نهایی توافق ترسیم مرزهای آبی، تصریح کرد: «اگر همهچیز بر وفق مراد پیش برود، تلاشهای آموس هوچشتاین ممکن است به یک توافق تاریخی منتهی شود».
بوصعب تصریح کرد: «ما این پیشنویس نهایی را دریافت کردیم.لبنان احساس میکند که در آن کلیه الزامات لبنان در نظر گرفته شده و معتقدیم که طرف مقابل نیز باید چنین احساسی داشته باشد».
دیروز نیز اعلام شد که این پیشنویس به دفتر ریاستجمهوری لبنان تحویلشده تا موضع نهایی بیروت از طریق آن اعلام شود.
لبنان سهم کامل خود را میگیرد
مذاکرهکننده ارشد لبنان در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی نیز در گفتوگو با رسانهها اعلام کرد که میانجیگر آمریکایی توانست به راهحل و تفاهمی دست یابد که بیروت را راضی کند. در حال حاضر پیشنهاد این میانجیگر در دست رئیسجمهور لبنان است تا وی بررسیهای لازم را انجام دهد.وی با تأکید بر این موضوع که لبنان سهم کامل خود را از میدان نفتی قانا میگیرد، گفت: «پیشنهاد آمریکا برای تعیین مرزهای دریایی یک توافق یا معاهده با رژیم صهیونیستی نیست».مقامات لبنان و رژیم صهیونیستی از طریق میانجیگر آمریکایی طی روزهای اخیر، برای حل اختلافات موجود در خصوص این توافق، مدام در تماس بودند و رئیسجمهور لبنان نیز تأکید کرد: «این توافق به معنای هیچگونه شراکتی با اسرائیل نیست زیرا لبنان آن را بهعنوان یک کشور، به رسمیت نمیشناسد و رسما آن را دشمن میداند». انتظار میرود این توافق در صورت امضا از سوی تلآویو و بیروت، از نگرانیهای امنیتی و اقتصادی هر دو طرف متخاصم که دارای تاریخی طولانی در منازعه با یکدیگر هستند، بکاهد.از اکتبر سال ۲۰۲۰ مذاکرات فنی میان رژیم صهیونیستی و لبنان برای حل اختلافات مرزی دریایی با میانجیگری آمریکا آغاز شده است.
شکست سنگین برای صهیونیستها
یکی از ژنرالهای ذخیره رژیم صهیونیستی بهعنوان مدیر «مجمع امنیت اسرائیل» بهصف مخالفان توافق ترسیم مرزهای آبی با لبنان پیوسته و رضایت تلآویو به آن را نشانه ضعف و شکست دانسته است.طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، آویوی ضمن حمله به توافقی که بیروت و تلآویو برای ترسیم مرزهای آبی به آن دست یافتند، گفت: «حزبالله، اسرائیل را بهزانو درآورده و تحت سلطه خود گرفت».
ژنرال اسرائیلی در ادامه افزود: «ما در اینجا شاهد یک رخداد تاریخی خطرناک هستیم که در آن حزبالله ما را تهدید میکند و از سوی دیگر ما خیلی سریع مواضعی را که قبل از انتخابات لبنان اعلام میکردیم، پس گرفتیم».
علیرغم استقبال تلآویو و موضع رضایتبخش بیروت از پیشنویس توافق مرزهای دریایی، آویوی معتقد است که «دستیابی به توافق، یک آرامش موقت است که هیچ معنایی در مورد استراتژیهای بلندمدت [تلآویو] ندارد».
دیروز «یائیر لاپید» نخستوزیر رژیم صهیونیستی از پذیرش طرح نهایی آمریکا برای ترسیم مرزهای دریایی با لبنان خبر داد. لاپید ضمن اطلاع این موضوع که کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی برای تصویب توافق ترسیم مرزهای آبی با لبنان جلسه خواهد داشت، مدعی شد که خواستههای اقتصادی و امنیتی تلآویو در این توافق برآورده خواهد شد. بااینحال، بسیاری از تحلیلگران، ژنرالها و سیاستمداران صهیونیستی چنین ادعایی را رد کرده و از شکست تمامعیار این رژیم در مذاکرات غیرمستقیم با بیروت خبر میدهند.
ریشههای بحران میدان کاریش به سال ۲۰۱۱ بازمیگردد، زمانی که لبنان مختصات مرزهای دریایی جنوبی خود را به سازمان ملل سپرد.در سال ۲۰۱۲، «فردریک هوف»، میانجیگر آمریکایی، پیشنهاد تقسیم منطقه مورد مناقشه و اعطای ۴۹۰ کیلومترمربع به لبنان و ۳۷۰ کیلومترمربع به رژیم صهیونیستی را داد اما لبنان آن را رد کرد.در اکتبر ۲۰۲۰، مذاکرات فنی غیرمستقیم بین دو طرف آغاز شد، و لبنان در طول این مذاکرات خواستههای خود را برای ترسیم مرزهای دریایی طبق خط ۲۹ که از میدان کاریش میگذرد، اصلاح کرد.قرار بود مذاکرات براساس نقشهای که لبنان در سال ۲۰۱۱ به سازمان ملل ارسال کرده بود، منتهی شود. نقشهای که منطقه دریایی لبنان را ۸۶۰ کیلومترمربع تخمین زده است.اما لبنان بعدا اعلام کرد که نقشه فوقالذکر بر اساس برآوردهای اشتباه ترسیم شده و خواستار الحاق ۱۴۳۰ کیلومترمربع اضافی که شامل بخشهایی از میدان کاریش است، شد. به عبارتی، منطقه مورد مناقشه ازنظر بیروت
۲ هزار و ۲۹۰ کیلومترمربع است که توسط رژیم صهیونیستی رد و منجر به تعلیق مذاکرات شد.در نوامبر ۲۰۲۰، رژیم صهیونیستی مخالفت خود با موضع لبنان را اعلام و تأکید کرد که خارج از محدوده مشخص شده در سال ۲۰۱۱، مذاکره نخواهد کرد.به هر ترتیب، کارشناسان و ناظران سیاسی بر این باورند که رژیم صهیونیستی با توسعهطلبی و تمامیتخواهی، عامل اصلی تشدید تنشها بر سر میدان کاریش است. حزبالله لبنان نیز به تلآویو هشدار داده است که در صورت مبادرت ورزیدن به استخراج نفت از کاریش، بهشدت به این اقدام واکنش نشان خواهد داد. صهیونیستها اعلام کردهاند که باید تهدیدات حزبالله در این زمینه را جدی گرفت.امروز مشخص شده است که اصرار جریان مقاومت بر حفظ منافع ملت لبنان در مواجهه با مداخلهگرایی و توسعهطلبی صهیونیستها، نتیجهبخش بوده است.
رژیم صهیونستی , لبنان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.