نیازمند جنبش، تخصص و انقلاب فرهنگی در حوزه میراث فرهنگی هستیم
گروه اقتصادی
مرتضی خاکسار، کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری در گفتوگو باخبرنگار «رسالت» درتشریح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه اظهارکرد: اکنون که سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه تبدیلشده، انتظار بیشتری از این وزارتخانه میرود و نیازمند جنبش، تخصص و انقلاب فرهنگی در حوزه میراث فرهنگی و مرمت این بافتها و بناها هستیم تا بتوانیم با توسعه صنعت گردشگری برای کشور ارزآوری داشته باشیم.
وی افزود: کمیته کارشناسی و تخصصی استانی ادارات کل میراث گردشگری و صنایعدستی میبایست مطابق آمارها برنامهریزی کنند و براساس میزان گردشگر، تعداد موزهها، مکانهای گردش پذیر و محلات اسکان مسافر، روادید گردشگریهای داخلی و برونمرزی را ایجاد کنند. همچنین درنظرگیری تعداد افراد متقاضی برای ایجاد هتلها، اقامتگاهها، بوم گردیها و مجتمعهای پذیرایی نیز حائزاهمیت است.
خاکسار تصریح کرد: آمار متقاضیان و مکانهای گردشگری کشور موجود است و میبایست برای به حرکت درآوردن چرخ صنعت گردشگری از آنها بهره گرفت. آماری که در سازمان وادارات کل میراث فرهنگی و گردشگری ساماندهی میشود با بزرگتر شدن سازمان بیش از پیش خواهد شد. بنابراین اکنون که سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه تبدیلشده، انتظار بیشتری از این وزارتخانه میرود و میبایست با جنبشی بیشتر همراه شود.
کارشناس گردشگری همچنین خاطرنشان کرد: ضرورت دارد تا وزارتخانه برحسب نیازهای جامعه و صنعت گردشگری برنامهریزی لازم را انجام دهد و سپس در قالب برنامه مدون به مجلس شورای اسلامی ارجاع بدهد تا بتوانند بودجه لازم برای برنامههای عمرانی و گسترش پهنه گردشگری را کسب کنند.
او متذکر شد: کارشناسان بدنه وزارت گردشگری در شهرهای مختلف کشور و کمیتههای کارشناسی باید از صاحبنظران این حوزه دعوت به عمل بیاورند تا مشکلات بررسی و برایشان راهکار مناسب درنظر گرفته شود. به طورحتم شناخت موانع و درنظرگیری راهکار برونرفت از موانع میتواند زمینه توسعه گردشگری و ارزآوری برای کشور را رقم بزند.
وی یادآور شد: با حضور وزیر و کارشناسان و صاحبنظران انتظار میرود توسعه گردشگری بیش از پیش شود و التهابات موجود در این حوزه کاهش پیدا کند. متأسفانه در زمان شیوع ویروس کرونا فعالان حوزه گردشگری آسیب بسیاری دیدند. نباید فراموش کرد که فعالان گردشگری سکانداران اهدا آرامش برای مردم هستند و بدین سبب ضرورت دارد تا آسیبهایشان را شناسایی و موانع سر راهشان را از بین ببریم.
ضرورت ایجاد بستههای حمایتی از فعالان گردشگری
خاکسار ابراز کرد: مردم در شرایط کنونی نیازمند تفریح و گردشگری هستند و بستر رونق گردشگری فراهم نمیگردد مگر آنکه وزارت گردشگری بستههای حمایتی از فعالان این حوزه داشته باشد.
او گفت: اختصاص تسهیلات بانکی، ایجاد فرصت و بستر لازم برای گسترش کار فعالان میتواند روادید حضور گردشگران را فراهم سازد. تعاملات استانی، گسترش ارتباط و همکاری فرمانداریها، تعامل وزارت راه و وزارت گردشگری و شهرداریها میتواند بستر لازم برای توسعه گردشگری را ایجاد کند و حامی صنعت سبز کشور شود.
کارشناس گردشگری در پایان این گفتوگو اظهارکرد: تعاملات سازمانی و نشستهای استانی با شهرهای مستعد توسعه گردشگری میتواند اهداف وزارتخانه را در مسیر درست هدایت کند و به نتیجه برساند. نباید فراموش کنیم ایران همچون یک قاره است و طبیعتی فراتر از یک کشور دارد. بنابراین با توسعه گردشگری و جذب گردشگر برونمرزی میتوانیم ظرفیت شناخت را افزایش دهیم و ارزآوری و اشتغال را برای کشور رقم بزنیم. افزون بر این توسعه گردشگری موجب رفاه ملی نیز خواهد شد و گشایشهای اقتصادی و بینالمللی فراوانی را رقم خواهد زد.
مرتضی خاکسار
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.