با یاد غدیر در مسیر ولیعصر
گروه فرهنگی
وقتی پای صحبت قدیمیها مینشینی اگر رشته سخن را به سمت اعیاد ببری، نمیتوانند از شور و حال و هیجان اعیاد خصوصا نیمه شعبان حرفی به میان نیاورند. نیمههای شعبانی که در طی چند قرن گذشته همواره به معنای عوض شدن چهره محلهها و ریسهبندی و دفکوبی و اطعام و مولودیخوانی آن هم در چند شبانه روز بوده است. اعیاد اما در سالهای اخیر از کوچه و خیابان، به مجالس و محافل آمد و در آنها محدود شد. در این روزگار ما تنها مراسم عاشورا را به کوی و برزن راه میدهیم و دیگر مناسبتهای را در خانه یا تکایا و حسینیهها و مساجد گرامی میداریم. اگر باز به گذشتههای دورتر سفر میکنیم میبینیم غدیر در کنار عاشورا، یکی از روزهایی بود که شیعیان در آن بیرون میآمدند و دستههای راهپیمایی به راه میانداختند. چنانکه در منابع تاریخی گفته شده شیعه دو روز از خانهاش بیرون میآمد؛ یکی عاشورا با پرچمهای عزا و یکی غدیر با پرچمهای شادی. پس دسته راه انداختن در غدیر یک رسم کهن شیعی است.
مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر میتواند هر دوی این رسوم را زنده کند. یعنی جشنهای محلهای تاریخ معاصرتر را و راهپیماییهای عظیم تاریخ کهن شیعه را. مهمانی ۱۰ کیلومتری ایدهای است که به وضوح برگرفته از راهپیمایی باعظمت اربعین است و میتواند آغازی باشد بر احیای جشنهای باشکوه شیعه. غدیر، نوروز اسلام است و مهمترین بهانه شیعیان برای شاد بودن و تفریح. برگزاری جشن و اقامه شادی با آنکه در مناسک شیعه خصوصا در غدیر و نیمه شعبان به شدت پررنگ است، در عصر امروز نیاز به احیا دارد و البته که غدیر باید بسیار پررنگتر از اینها باشد.
مهمانی ۱۰ کیلومتری علامت دیگری است بر پویایی مناسک شیعه که قبلا آن را در راهپیمایی اربعین و تجمعات سرود سلام فرمانده دیده بودیم. این مراسم هم نوعی راهپیمایی است که با محوریت پذیرایی و غرفههای فرهنگی شکل یک نمایشگاه را هم به خود گرفته است. پویایی مناسک نشانهای است از تازگی احساس و اعتقاد پیروان یک آیین و باعث میشود چهره دین و مذهب، حالت فرسوده و کلیشهزده به خود نپذیرد. در این مهمانی ۶۰۰ موکب مردمی به مردم در قالبهای مختلف خدمترسانی کردند. دومیلیون پرس غذا و میانوعده برای پذیرایی از مردم تهران در این مهمانی تدارک دیده شد و ۱۱۰ هزار اسباب بازی میان کودکان توزیع شد. همچنین ۴۰ مجموعه شهربازی در این مسیر برای کودکان تدارک دیده شده است تا در این عید بزرگ مسلمانان ساعاتی خوش را برای آنان رقم بزند. ۱۵۰ گروه سرود نیز در قالب ۷۰ استیج امروز اجرای برنامه داشتند. همچنین عوامل برنامه عصر جدید، خندوانه، میدون،
مل مل، منم بچه مسلمان، رنگین کمان، خاله شادونه، عمو مهربان و سایر شخصیتهای محبوب در این مراسم بزرگ حضور داشتند.
برخی در مواجهه با این حرکت بزرگ مردمی، سخن از تبعیض مطرح کردند. این انتقاد شایسته پاسخ گفتن نیست اما نظر این گروه در رابطه با خیابانهای کربلا و نجف در ایام اربعین چیست؟
عید غدیر
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.