قراردادهای کوتاه مدت امنیت شغلی کارگران را سلب کرده است
گروه اقتصادی
فرامرز توفیقی، نماینده کارگران در شورای عالی کار درتشریح قراردادهای کوتاه مدت کارگران به خبرنگار «رسالت» اظهارکرد: مطابق بررسیها حدود ۹۶ درصد از کارگران جامعه با قراردادهای موقت کاری مشغول فعالیت هستند و از این جمعیت حدود ۳۵ درصد از مزایای شغلی نیز بهره مند نیستند. وی افزود: به طورحتم قراردادهای کاری کوتاه مدت، امنیت شغلی کارگران را سلب کرده است چراکه فرصتی برای اعتراض و شکایت خود به ادارات کار ندارند. هنگامی که یک کارگر قرارداد یک ماهه، سه ماهه و حتی ۶ ماهه دارد، چطور میتواند از کار و مزایای خود به ادارات کار شکایت کند و پس از آن نیز به کار خود بازگردد؟
توفیقی تصریح کرد: بیشک با قرارداد کوتاه مدت، کارگر فرصت شکایت و پیگیری مطالبات خود را نخواهد داشت چراکه دیگر کارفرما قرارداد آن را تمدید نخواهد کرد و به او اجازه کار نخواهد داد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار همچنین خاطرنشان کرد: ترس از بیکاری و نداشتن امنیت شغلی کار ونبود نسخه قرارداد در اداره کار موجب شده تا کارگر نتواند مطالبات خود را پیگیری کند. به طورحتم باید درباره چنین مسئلهای راهبرد مناسب را اتخاذ و رویه را تغییر داد.او متذکر شد که برخی از کارفرمایان واحدهای متوسط و کوچک و واحدهای صنفی قانون وزارت کار را رعایت نمیکنند. نباید فراموش کنیم که تمام
مولفه های وزارت کار، برای تمام مشمولان قانون کار لازم الاجرا است. رئیس کمیته دستمزد کانون شوراهای اسلامی کار در پایان این گفتوگو بیان کرد: از الزامات قانون کار پرداخت تمام و کمال مزایای شغلی است. متاسفانه در برخی موارد مشاهده می شود که حدود ۳۵ درصد از کارگران قرارداد موقت، حقشان پایمال میشود و از مزایای شغلی با بی قانونی کارفرمایان محروم هستند. چنین روندی میبایست با نظارت و پیگیریهای قانونی همراه شود تا کارگر نیز از مزایای خود به عنوان رکن ابتدایی کار بهرهمند شود.
فرامرز توفیقی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.