دیپلماسی در مدار واقعگرایی و همسایگی
دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم به مدد نظم پساآمریکایی منطقه غرب آسیا به نقطه مطلوبی رسیده است. کاهش تنشهای منطقهای و همچنین ایجاد فرصتهای اقتصادی با وجود رقابتهای سیاسی و اختلافات ایدئولوژیک ضرورتی است که جمهوری اسلامی ایران را در مواجهه با زورگویی غرب و فتنهانگیزی رژیم غاصب صهیونیستی یاری میرساند. واقعگرایی سیاست خارجی ایران و اهمیت بخشیدن رویکرد جدید دستگاه دیپلماسی به همسایگان و از اساس جهان شرق، باعث تأمین پشتوانه امنیتی ایران و همچنین گشودن پنجرههای اقتصادی شده که با قدر نهادن به این فرصتها میتوان به ثمرات آنها در آینده امیدوار بود.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور بعد از ظهر دوشنبه در دیدار «جیحون بایراماف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، ضمن استماع گزارش مفصل وی درباره افزایش رفت و آمدها و رایزنیهای دیپلماتیک میان دو کشور و تأثیر آن بر گسترش روابط و همکاریها در عرصههای مختلف تجاری، اقتصادی و سیاسی
بر لزوم ایجاد گشایشهای جدید در روابط تهران – باکو تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه محدودیتی برای تعمیق و تقویت روابط با جمهوری آذربایجان نداریم، افزود: ارتقای روابط خوب دو جانبه میتواند به همکاریهای منطقهای مؤثر منتهی شود. رئیسی همچنین با تأکید بر لزوم افزایش رفت و آمد مردم دو کشور، افزود: تقویت روابط و تعاملات مردمی موجب تحکیم دوستی دو ملت میشود.
به گزارش فارس، رئیسجمهور اظهار امیدواری کرد: با سفر رئیس جمهور آذربایجان به تهران شاهد جهش در روابط دو کشور باشیم. «جیحون بایراماف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با اشاره به افزایش قابل توجه مراودات دیپلماتیک مقامات دو کشور و تأثیر قابل توجه آن بر سطح همکاریها و مناسبات تصریح کرد: حجم تجارت میان ایران و جمهوری آذربایجان در سال گذشته میلادی و همچنین در ۵ ماهه نخست سال جاری میلادی افزایش چشمگیری داشته است. وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان همچنین گزارش مفصلی از موضوعات مورد علاقه و مذاکره مقامات دو کشور ارائه و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان توافق دارند که مسائل منطقه باید توسط خود کشورهای منطقه و بدون دخالت بیگانگان حل و فصل شود.
همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان نیز ظهر روز دوشنبه در جریان نشست خبری مشترک با «جیحون بایراماف» وزیر امور خارجه آذربایجان گفت: سفر او به دعوت اینجانب و در چارچوب رایزنیهای مستمر دوجانبه بین تهران و باکو انجام شد و قبل از هر چیزی مایلم سالگرد تولد آقای «بایراماف» را به وی تبریک بگویم.
به گزارش مهر، وی افزود: در چارچوب مذاکرات امروز، طیف گستردهای از موضوعات دوجانبه را به طور ویژه مورد بحث و تبادل نظر قرار دادیم.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: رؤسای جمهور دو کشور طی ۱۰ ماه گذشته دو دیدار با یکدیگر داشتند و در جریان این دو دیدار به ویژه دیدار هفته گذشته جناب «الهام علیاف» و آقای رئیسی در خصوص مرحله جدید توسعه مناسبات دو کشور،
گفت وگوهای سازنده و رو به جلویی داشتیم.
امیرعبداللهیان با تاکید بر تعمیق روابط دو کشور بر اساس تفاهم و اعتماد و منافع متقابل دو کشور، اظهار داشت: در گفت وگوهای امروز بار دیگر تمامیت ارضی کشورها از جمله جمهوری آذربایجان مورد تاکید ما قرار گرفت. همچنین حمایت خود از روند حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه قرهباغ بر اساس اصول شناخته شده حقوق بینالملل را مورد تاکید قرار دادیم.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای مناقشه قرهباغ همواره آمادگی خود برای کمک به حل و فصل بحران از طریق گفت وگو را اعلام کرد. ما همچنان آماده تداوم حمایتها و مساعدت در این زمینه هستیم تا مسائل حقوقی باقی مانده بر مبنای احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت طرفین از مسیر گفت وگو سیاسی حل و فصل شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: ما معتقدیم در شرایط جدید فرمتهای منطقهای بین دو کشور و یا با دیگر کشورها وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
امیرعبداللهیان گفت: در سفر هفته گذشته به آنکارا با برادرم آقای «چاووشاوغلو» توافق کردیم نشست سه جانبه ایران، آذربایجان و ترکیه در تهران در سطح وزرای امور خارجه برگزار شود. وی افزود: امروز در خصوص بازه زمانی و تاریخ آن توافق خواهیم کرد. فرمت دیگری در سطح کارشناسان ارشد وجود دارد. اجلاس ۳+۳ بین کارشناسان ارشد و در گام بعدی بین وزاری خارجه آذربایجان، ارمنستان، ایران، روسیه، ترکیه و گرجستان برگزار خواهد شد. وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در مورد تاریخ توافق خواهیم کرد و تهران یا یکی از شهرهای ایران میزبان آن خواهد بود. امیرعبداللهیان گفت: همزمان با سفر آقای «بایراماف» آمادگی رئیس جمهور محترم جمهوری آذربایجان برای سفر به تهران را دریافت کردیم.
وی گفت: در خصوص نهایی شدن تاریخ سفر رئیس جمهور آذربایجان در ادامه نشست امروز پیشنهادات را مورد بررسی قرار خواهیم داد و از همینجا به جناب آقای «الهام علی» برای سفر به جمهوری اسلامی ایران خوش آمد میگویم.وزیر امور خارجه کشورمان گفت: انرژی و ترانزیت دو موضوع مهم در همکاریهای اقتصادی دو کشور است. وزیر نیروی کشورمان سفری در هفته جاری به آذربایجان خواهد داشت، در این سفر برنامه ریزی در خصوص بهره برداری از سد خداآفرین انجام خواهد شد. گفت وگوهای مهمی نیز در این رابطه بین رؤسای جمهور دو کشور در گذشته انجام شد.امیرعبداللهیان افزود: ما معتقد هستیم با توجه به ورود به تابستان هر چه سریعتر این دو پروژه که بین دو کشور وجود دارد و به مرحله نهایی رسیده مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
جیحون بایراماف
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.