باید ادبیات کودک با محوریت قهرمانان دفاع مقدس تولید کنیم
گروه سیاسی
عباس بایرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور در تشریح سیاستگذاریهای اعمال شده بهمنظور افزایش تولید کمیو کیفی در بخش ادبیات کودکان و برنامه ارائه آثار در سطح بینالملل به ویژه کشورهای همسایه و اسلامی به خبرنگار «رسالت» اظهارکرد: کلیه فعالیتهای مربوط به حوزه ادبیات و دفاع مقدس، پایه مهم و شامل اهمیت فراوانی است. دراین میان مسائلی همچون حوزه ادبیات کودک، بسیار مهم تلقی میگردد و درتمامی دنیا بر این سنین سرمایهگذاری ویژهای میکنند. متأسفانه در کشور ایران این مسئله با غفلت مواجه است و آنچنان که شایستهاست، مهدکودکها به تبیین مسائل دفاع مقدس و ادبیات کشور نمیپردازند.
وی افزود: ضرورت دارد تا بر حوزه کودک سرمایهگذاری داشته باشیم و از داشتههای موجود برای پیشبرد اهداف استفاده کنیم. مبنای این آموزهها میبایست دینی و قرآنی باشد و روشهای نوین دنیا را دربر بگیرد. بدین معنا که مطابق مکتب اسلامی و شیوههای نوین به کارگرفته شده در دنیا به تبیین ارزشها و آموزههای ارزشمند بپردازیم. او تصریح کرد: علیرغم تلاشهای بسیار زیاد در این حوزه اما همچنان راه بسیاری را برای رسیدن به مقصد و هدف در پیش داریم. هنگامی که از دفاع مقدس صحبت میکنیم، از جنبههای سلحشوری و خودگذشتگی سخن گفتهایم. نباید این قهرمانپروری به نسل جدید نرسد و تنها افسانهوار یاد شود.
بایرامی ادامه داد: کودکان و نونهالان کشور باید چهرههای دفاع مقدس و قهرمانهای کشور را بشناسند و بدانند که افسانههای تاریخی و قهرمانانی همچون رستم مختص افسانهها نبودهاند. دریافت درست اطلاعات کمک میکند تا حوزه ادبیات دفاع مقدس برای کودکان تبیین و موجب ترغیبشان شود. مطابق بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ ادبیات سرچشمه است. این سرچشمه بودن به معنای آن است که تمامی موضوعات موردنیاز از یک ادبیات قوی نشأت میگیرد. رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور همچنین خاطرنشان کرد: در سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور درصدد هدفگذاری و سیاستگذاریهای تخصصی برآمدیم. مقرر شده تا از بهترین اساتید و شخصیتهای کشور به منظور تبیین ارزش دفاع مقدس برای کودکان، شورای کودک و نوجوان تشکیل دهیم و به مسائل هدف ورود کنیم. گرایش استانها به سمت و سوی تبیین ارزشهای دفاع مقدس نیز از دیگر اهداف است و برآنیم تا سایر استانها را در این مهم، همراه سازیم.
سال گذشته ۱۸۴ عنوان کتاب در حوزه کودکان منتشر شد
او متذکر شد که فعالیت در زمینه کودکان هزینهبر و بسیاری به دلیل مشکلات مالی مایل به همکاری نیستند. وی همچنین گفت: در سال ۱۳۹۸ به همت مسئولان و فعالان این حوزه ۶۹ عنوان کتاب کودکان داشتیم و درسال ۱۳۹۹ با همت بیشتر به ۸۸ عنوان کتاب رسیدیم. دراین میان نشستهای متعددی برگزار و تلاش کردیم تا این رقم افزایش پیدا کند. باهمت مسئولان در سال گذشته به ۱۸۴ عنوان کتاب رسیدیم که یک جهش بسیار خوب تلقی میشد. همچنان درصدد تلاش بیشتر برای سوژه یابی و گسترش این رویکرد هستیم.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور در پایان این گفتوگو ابراز داشت: تعداد زیادی از کشورهای منطقه نیازمند یک الگوی عملی برای مقابله با ظلم هستند و بنیاد حفظ آثار این ظرفیت را دارد که این الگو را به کشورها ارائه کرده و در این دیپلماسی فرهنگی شریک بسیار خوبی برای دولت باشد.
عباس بایرامی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.