جنایت آشکار انگلیسیها
گروه بینالملل
دادگستری انگلیس درخواست تجدیدنظر علیه طرح بحثبرانگیز دولت برای فرستادن مهاجران غیرقانونی به رواندا را رد کرد و راه برای نخستین پرواز هموارشده است.باوجود انتقاد مدافعان حقوق بشر، سازمان ملل، کلیسای انگلستان، دولت محافظهکار بوریس جانسون مدعی است که با این پروژه از عبورغیرقانونی مهاجران از کانال مانش جلوگیری خواهد کرد .این اقدام جانسون، منجر به خشنودی گروههای خشن و ملیگرای افراطی در انگلیس شده است.
قاضی رابیندر سینگ، با تأیید تصمیم پیشین که مورد اعتراض و درخواست بازنگری فوری توسط انجمنهای دفاع از پناهندگان شده بود، گفت که درخواست این انجمنها رد شده است.یکی از این انجمنهای حامی پناهجویان که از دستگاه قضائی انگلیس خواسته بود تا این «پروژه ظالمانه و وحشیانه» را متوقف کند، در توییتی خبر از انتقال پناهجویان به سمت رواندا داد.
دولت قصد دارد با فرستادن پناهجویان به بیش از ۶هزار کیلومتری لندن که یادآور سیاست اتخاذشده توسط استرالیا است، از ورود غیرقانونی به این کشور که تعداد آنها روزبهروز بیشتر میشود، جلوگیری کند.از آغاز سال جاری، بیش از ۱۰ هزار مهاجر بهطور غیرقانونی از کانال مانش عبور کردهاند تا با قایقهای کوچک به سواحل انگلیس برسند، که نسبت به سالهای گذشته افزایش قابلتوجهی داشته است.
بوریس جانسون روز دوشنبه در رادیو البیسی تأکید کرد: «گروههای جنایتکاری که جان مردم را در کانال به خطر میاندازند باید درک کنند که مدل اقتصادی آنها تحت این برنامه دولت سقوط خواهد کرد».
لندن به دنبال این است که مسئولیتهای پناهندگی خود را بهطور کامل به کشور دیگری واگذار کند، موضوعی که برخلاف هدف کنوانسیون ژنو ۱۹۵۱ و در تضاد با تعهدات لندن در حمایت از پناهندگان است.جانستون بوسینگیه، سفیر رواندا در بریتانیا در مقالهای در دیلی تلگراف گفته است از اینکه منتقدان این پروژه در توانایی کیگالی { پایتخت رواندا } برای فراهم کردن یک «بهشت امن» برای پناهجویان تردید دارند، ناخرسند است!بر اساس قراردادی میان انگلیس و رواندا، لندن در ابتدا مبلغ ۱۲۰ میلیون پوند (۱۴۴ میلیون یورو) برای این پروژه به دولت رواندا کمک مالی خواهد کرد. دولت رواندا نیز گفت که به مهاجران این امکان را میدهد که در صورت تمایل اقامت دائم در رواندا داشته باشند.
از آن زمان سازمان ملل چند بار به این موضوع انتقاد کرده است. دیدهبان حقوق بشر نیز بهنوبه خود این اقدام را محکوم کرده است و اعلام کرده که «لندن به دنبال این است که مسئولیتهای خود در حوزه پناهندگی را بهطور کامل به کشور دیگری واگذار کند، موضوعی که برخلاف هدف کنوانسیون ژنو ۱۹۵۱ و در تضاد با تعهدات لندن در حمایت از پناهندگان» است. بوریس جانسون قرار است با رئیس جمهورروآندا پل کاگامه ملاقات کند. پل کاگامه از زمان پایان نسلکشی سال ۱۹۹۴ که به گفته سازمان ملل ۸۰۰ هزار کشته برجای گذاشت، بر رواندا حکومت میکند. دولت او مرتبا توسط سازمانهای غیردولتی به سرکوب آزادی بیان و سرکوب مخالفان سیاسی متهم میشود.
جنایت آشکار در انگلیس
اقدام اخیر دولت جانسون، جنایتی صریح علیه بشریت محسوب میشود. در این میان، سازمان ملل متحد و کشورهای اروپایی که صرفا به صدور بیانیههای نرم علیه این اقدام اکتفا کردهاند، در شکلگیری این روند مقصر قلمداد میشوند. بدیهی است که چنین مسئلهای از دید افکار عمومی دنیا و کسانی که مدام با ادعای دروغین رعایت حقوق بشر از سوی انگلیس و دیگر کشورهای غربی مواجه هستند پنهان نخواهد ماند….
یورونیوز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.