خبط بزرگ صهیونیستها
حنیف غفاری
جنایت اخیر رژیم اشغالگر قدس در مسجدالاقصی ، مولد آسیبهای تازهای برای تلآویو ، حامیان و مهرههای منطقهای آن خواهد بود. نفتالی بنت و مقامات رژیم صهیونیستی انگیزهها و اهداف گوناگونی در این خصوص داشتهاند :
از تحت تأثیر قرار دادن مراسم روز جهانی قدس تا واکنش کور در قبال چندین عملیات موفقیتآمیز اخیر مبارزان فلسطینی در عمق استراتژیک اراضی اشغالی.
در مقابل، جبهه مقاومت فلسطین و گروههای تعریفشده در ذیل آن، از حماس گرفته تا جهاد اسلامی جملگی بر مواجهه قاطعانه و مؤثر با این جنایات تأکید کردهاند. این همافزایی و پیوستگی در طول دهههای اخیر بیسابقه بوده است. در جریان نبرد سال ۲۰۲۱ میلادی میان مقاومت فلسطین و رژیم اشغالگر قدس، شاهد مانور بیحدوحصر موشکهای قسام در آسمان تلآویو و حیفا بودیم.کار بهجایی رسید که ژنرالهای ارشد صهیونیستی به نتانیاهو و کابینهاش در خصوص توقف نبرد و تقاضای آتشبس تأکید کرده و همین پرونده ( شکست صهیونیستها درنبرد سال ۲۰۲۱) به یکی از اصلیترین پاشنه آشیلهای نتانیاهو تبدیل شد.
امروز نفتالی بنت ، یائیر لاپید، بنی گانتر، همان خطای نتانیاهو را به صورتی عمیقتر و راهبردیتر تکرار کردهاند. شاید آنها تصور کنند که در طول یک سال اخیر، سامانههای پدافندی صهیونیستها در برابر موشکهای مقاومت بهاندازهای ارتقاء پیداکرده است که قدرت میدانی و نظامی مقاومت را بهصورت کامل از بین خواهد برد!
واقعیت امر این است که طی یک سال اخیر، رژیم اشغالگر قدس در حوزه سخت(نظامی) و نرم(سایبری) مورد حملاتی قرارگرفته است که تصور و محاسبه ابعاد و تحلیل آنها، هنوز در ذهن مقامات سازمان جاسوسی موساد و مقامات تلآویو نمیگنجد.به همان میزان، صهیونیستها در سالهای ۲۰۰۶ میلادی ( در جریان جنگ ۳۳ روزه با حزبالله ) و پنج جنگ مستقیم با حماس و جهاد اسلامی در بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱ میلادی، آیندهپژوهی ناقصی در قبال تحولات میدانی و مختصات میدان نبرد با مقاومت داشتهاند!
صهیونیستها این بار نیز دچار خطای بزرگی شدهاند. آنچه در جنگ سال ۲۰۲۱ به رخ دشمن صهیونیستی کشیده شد، بهمراتب شدیدتر از آن چیزی است که تئوریسینها، استراتژیست ها و نظریهپردازان بهاصطلاح فوق امنیتی در سازمان جاسوسی موساد و ارتش رژیم صهیونیستی تصور میکردند. یکی از اصلیترین دلایل شکست تلآویو در این آوردگاه، عدم تطابق هدفگذاریهای رژیم اشغالگر قدس با واقعیت جاری در منطقه و نظام بینالملل بود. امروز نیز بهمانند سال ۲۰۲۱ میلادی، «پاسخ مقاومت»معطوف به شهرکهای صهیونیستی نیست، بلکه از صدر تا ذیل اراضی اشغالی در تیررس موشکهای حماس قرار دارد.فراتر از آن، وقوع چندین عملیات استشهادی موفقیتآمیز در تلآویو و حیفا بهخوبی نشان داد که مقاومت فلسطین نهتنها توان بازدارندگی خود در منطقه را طی سالهای اخیر تقویت کرده است، بلکه در عرصه کنشگری و جنگ ترکیبی با دشمن صهیونیستی ، تاکتیکهای مؤثری در پیشگرفته است.جنایت اخیر صهیونیستها در قدس ، صرفا مصداق یک خطای محاسباتی یا تاکتیکی نیست، بلکه نمونه بارز خطایی راهبردی و عمیق میباشد که آثار و تبعات آن در ابعاد گوناگون ( علیه تلآویو ) قابلمشاهده خواهد بود.
حنیف غفاری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.