کودتای نرم در اسلام آباد
گروه بین الملل
سرانجام با مداخله غیر مستقیم اماملموس آمریکا، عمران خان از سمت خود برکنار شد. در جلسه رأی اعتماد به نخست وزیر پاکستان، عمرانخان کمتر از ۱۱۰ رأی را از آن خود کرد و در مقابل اپوزیسیون با بیش از ۱۷۹ رأی او را برای ادامه پست نخستوزیری مناسب ندانستند.همزمان با آغاز روند رأی عدماعتماد به عمرانخان نخست وزیر پاکستان، رئیس پارلمان پاکستان از سمت خود استعفا کرده بود.
پس از رأی عدماعتماد به عمرانخان در پارلمان پاکستان و عزل او، رسانههای پاکستان اعلام کردند نخست وزیر معزول چند دقیقه قبل از برگزاری جلسه، دفتر نخستوزیری را ترک کرد.
رسانههای پاکستانی اعلام کردند پارلمان این کشور امروز ( دوشنبه) نخست وزیر جدید را انتخاب خواهد کرد.برخی منابع خبری نیز گزارش دادند تمامی فرودگاههای اصلی پاکستان در حالت آمادهباش کامل بهسر میبرد و خروج افراد بلندپایه از کشور ممنوع اعلام شده است.
پس از خروج اشغالگران آمریکایی و ناتو از افغانستان، کاخ سفید تمرکز ویژه ای بر روی پاکستان( به عنوان نقطه ثقل راهبردی خود در منطقه شرق آسیا و شبه قاره هند) باز کرده است.آمریکا قصد دارد از طریق حضور اطلاعاتی گسترده در پاکستان ، بر تحرکات طالبان در افغانستان نظارت کامل داشته باشد. همچنین واشنگتن قصد دارد از ظرفیت ژئوپلیتیک اسلام آباد
در مسیر مهار چین ( در دریای چین جنوبی ) و اقیانوس هند استفاده کند. در این میان، نباید از نقش موساد نیز به سادگی گذشت. موساد پس از تسلط طالبان بر افغانستان، در صدد آن است تا ایستگاههای امنیتی را در مناطق قبایلی و مرزی پاکستان و حتی نقاط دیگر، با هدف مدیریت و رصد تحولات افغاستان و انجام عملیات خرابکارانه در این کشور بحران زده ایجاد کند. عدم همراهی عمران خان نخست وزیر پاکستان با این موارد و خواسته ها، منتج به تلاش آشکار آمریکا و رژیم صهیونیستی در برکناری وی از قدرت شده است.
عمران خان رأی پارلمان را نمی پذیرد
«عمران خان» صراحتا اعلام کرده بود که رأی پارلمان به برکناری خود را که هماهنگ شده با آمریکاست را نمی پذیرد.
حزب مخالف دولت پاکستان در ظاهر ادعامی کند «عمران خان» نخست وزیر این کشور برای احیای اقتصاد که از همه گیری ویروس کرونا ضربه خورده کاری انجام نداده و به وعده هایش
برای ایجاد دولتی شفاف و قابل اعتماد عمل نکرده است. به همین دلیل رأی اعتماد به«عمران خان» در پارلمان این کشور به رأی گذاشته شد. اما نخست وزیر پاکستان معتقد است رأی پارلمان به برکناری اش با هماهنگی آمریکا صورت پذیرفت .
او در مصاحبه با گروهی از خبرنگاران خارجی در دفترش قبل از رأی گیری پارلمان گفت: «چگونه می توانم نتایج این رأی اعتماد را بپذیرم در حالی که تمامی این روند بی اعتبار است؟ دموکراسی برپایه اختیاراتِ اخلاقی عمل می کند. پس از این همدستی چه اختیارات اخلاقی باقی می ماند؟»
وی در ادامه افزود: «حرکتی که برای برکناری من آغاز شده مداخله آشکار آمریکا در سیاست های داخلی پاکستان و تلاشی برای تغییر حکومت در این کشور است.» «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از زمان آغاز ریاست جمهوری اش با «عمران خان» تماس نگرفته بود. با این وجود کاخ سفید هرگونه اقدامی برای سرنگونی وی را رد کرده بود!
جانشین احتمالی عمران خان کیست؟
شهباز شریف که محتملترین گزینه نخستوزیری پاکستان است، در کشورش بیشتر به عنوان یک مدیر مؤثر شناخته میشود تا یک سیاستمدار، اما در خارج از مرزهای پاکستان چندان شناخته شده نیست. شهباز شریف، برادر نواز شریف (که سه دوره نخستوزیر پاکستان بود) سردمدار رأی عدم اعتماد به عمران خان، نخستوزیر برکنار شده است.
تحلیلگران میگویند که بر خلاف نواز، شهباز از ارتباط دوستانه با ارتش این کشور استقبال میکند، نهادی که از قدیم کنترل سیاستهای دفاعی و خارجه را بر عهده دارد.ژنرالهای پاکستانی تاکنون در سرنگونی سه دولت غیرنظامی مداخله داشتهاند و از زمان استقلال پاکستان از انگلیس در ۱۹۴۷، هیچ نخستوزیری یک دوره کامل پنج ساله خدمت را به اتمام نرسانده است.شهباز بر خلاف عمران خان، اعلام کرده که روابط حسنه با آمریکا برای پاکستان ضروری است.
این در حالی است که اخیرا روابط عمران خان و واشنگتن تیره و تار شده بود.اگر شهباز شریف در این انتخابات پیروز شود، با چالشهای متعددی روبهرو خواهد بود، مانند اقتصاد تضعیفشده پاکستان که درگیر تورمی شدید است، کاهش ارزش پول و کاهش ذخیرههای ارزی. تحلیلگران همچنین میگویند که شریف کاملا مستقل عمل نخواهد کرد، چرا که باید در کنار دیگر احزاب اپوزیسیون و برادرش، بر روی یک دستورکار جمعی کار کند.
افشاگری عمران خان
بر اساس افشاگری اخیر صورت گرفته توسط عمران خان ، دونالد لو، بالاترین مقام آمریکایی که در وزارت خارجه این کشور با آسیای جنوبی سروکار دارد، در «توطئه خارجی» برای سرنگونی دولتش دست داشته است.
عمران خان در گفتوگو با اعضای ارشد حزب تحریک انصاف پاکستان ازجمله وزرای سابق اظهار کرده است : «مخالفان هنوز نمیتوانند بفهمند که دقیقا چه اتفاقی برای آنها افتاده است. آنها متوجه نشدند پس از اینکه شورای امنیت ملی پاکستان اعلام کرد دخالت خارجی در طرح نبود اعتماد مخالفان وجود دارد و همه رؤسای امنیتی نیز در آن جلسه حضور داشتند، طرح موضوع نداشتن اعتماد، اقدامی نسنجیده و نامربوط است.»
در سال ۲۰۱۴ میلادی و در دوران ریاست جمهوری اوباما، به عنوان سفیر آمریکا در تیرانا( آلبانی) و سپس در دوران ریاست جمهوری ترامپ و در سال ۲۰۱۸ میلادی، به عنوان سفیر آمریکا در بیشکک راهی قرقیزستان شد.
پس از حضور بایدن در مسند قدرت، دونالد لو بهعنوان دستیار ویژه وزیر خارجه آمریکا در آسیای جنوبی و مرکزی مشغول به کار شده است.چنانچه مشاهده میشود، دونالد لو نه تنها با جابهجایی دولتها در آمریکا در وزارت خارجه این کشور منزوی نشده است، بلکه تمرکز دیپلماتیک و امنیتی خود را در حوزه آسیای مرکزی و جنوبی حفظ کرده است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.