حذف مجوز واردات خودروی سواری چالش خاصی برای کشور نیست
خلخالی، عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و صنعت و کارشناس صنعت خودرو در گفتوگو با «رسالت» با اشاره به حذف مجوز واردات خودروی سواری از قانون نهایی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بیان میکند: بازار خودرو در کشور ما حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه نیاز دارد. در مجوز مصوب شده مجلس برای واردات خودروی سواری تأکید شده بود که فقط ۷۰ هزار خودروی سواری وارد کشور شود.
وی افزود: این مقدار واردات درصد بسیار پایینی از نیاز بازار ما را تشکیل میدهد و نمیتواند تغییر جدی را در بازار ایجاد کند. هرچند ممکن است شوک روانی به بازار بدهد اما یک اثر کوتاهمدت خواهد داشت زیرا بههرحال واقعیت بازار را عرضه و تقاضا مشخص میکند. بهطورمثال سال گذشته تولید خودرو در کشور کمتر از یک میلیون بود.خلخالی گفت: بنابراین به نظر میرسد میزان عرضهای که خودروسازان ما در داخل کشور دارند باید برآورد و میزان تقاضا نیز در سطوح مختلف قیمتی مشخص شود و این برآورد میزان عرضه و تقاضا در سطوح قیمتی را مشخص میکند که خلأ بین عرضه و تقاضا درنهایت باید توسط واردات پوشش داده شود.این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: البته مباحث تجاری و تأمین ارز نیز مطرح است. تقاضای ارز نیز نباید بیشازحد باشد که درنهایت باعث نوسان قیمت خودروهای وارداتی شود. درنتیجه با ملاحظات اینچنینی باید واردات خودرو صورت گیرد و بازار ساماندهی شود.
اصل راهکار مشکل بازار خودرو، افزایش تولید باکیفیت است
او تصریح کرد: به نظر میرسد مجلس نیز بر همین اساس به سمت مدیریت واردات پیش رفت و با این تصمیم چالش خاصی به وجود نمیآید. اما اینکه چرا جلوی واردات را گرفته است را باید از مجمع تشخیص مصلحت نظام پرسید. جزئیاتش هنوز مشخص نیست.خلخالی درادامه درخصوص میزان نیاز بازار خودرو به تولید یا واردات تأکید کرد که مقدار نیاز بازار خودرو متغیر است که تورم و رشد اقتصادی بر آن تأثیرگذار است. ازطرفی میزان تولید خودروسازان کشور نیز میتواند بر این مقدار مؤثر باشد. امید است سال آینده تولید خودروی داخلی افزایش یابد. اما درحال حاضر بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ دستگاه خودرو خلأ بازار است.عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و صنعت ادامه داد که بااینحال بازهم باید توجه بیشتری به تولید داشته باشیم. بر هیچکس پوشیده نیست که واردات اصل اساسی و راهکار اصلی حل مشکل بازار خودرو نیست و صرفا یکراه کمکی برای تعدیل و مدیریت قیمتهاست.وی درانتها متذکر شد: ما باید اصل را بر تولید متمرکز کنیم و حمایت همهجانبه ما به سمت تقویت چرخه تولید و رقابت آفرینی باشد. همه میدانیم که کیفیت پایین است و قیمتها بالا اما نباید به دلیل چالشهای موجود تولید کشور کنار گذاشته شود.
ابوالفضل خلخالی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.