نقش ضروری صنعت هستهای در آینده کشور برای ایران قابل چشمپوشی نیست
گروه سیاسی
حسین جلالی، نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی درباره رونمایی از ۱۰۰ دستاورد جدید هستهای در حوزههای انرژی، تحقیق و توسعه به خبرنگار«رسالت» اظهار کرد: با توجه به اینکه اداره دنیای آینده در یکایک زمینهها ازجمله کشاورزی، درمان و داروهای پزشکی، تولید برق و آب نیازمند انرژی هستهای است ضرورت دارد تا فعالیت دراینزمینه متوقف نشود. جلالی گفت: جمهوری اسلامی ایران با ایستادگی و مقاومت شهدای گرانقدر به فناوری هستهای دست پیدا کرده است. بنابراین دور از منطق است که اکنون از این فناوری استفاده نکند و آن را کنار بگذارد. با توجه به نزدیک شدن بهروز ملی فناوری هستهای، سازمان انرژی اتمی آمادهشده تا بهزودی از حدود ۱۰۰ دستاورد جدید خود رونمایی کند.
وی افزود: توقف تولید و پویایی در مسیر انرژی هستهای میتواند خطرآفرین و بسیاری از صنایع را درگیر سازد. بنابراین انرژی هستهای امروز عامل پیشرفت تلقی میگردد و هر کشوری که فاقد آن باشد را با مشکل روبهرو خواهد ساخت.
اجازه نخواهیم داد برای توقف فناوری هستهای ایران تصمیمگیری شود
جلالی همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیک شدن بهروز ملی فناوری هستهای، سازمان انرژی اتمی آمادهشده تا بهزودی از حدود ۱۰۰ دستاورد جدید در حوزههای انرژی، تحقیق و توسعه، سوخت و کاربرد پرتوها بهویژه در حوزه درمانی و سلامت، رونمایی کند که کمترین کشوری توانسته به آن دست پیدا کند و این دستاوردها نیز بهزودی به مردم ارائه خواهد شد.
او متذکر شد: رونمایی از این دستاوردها مطابق سالهای گذشته در روز ملی فناوری هستهای است. طبیعی است که رونمایی جدید واکنش دشمنان ایران اسلامی را به دنبال داشته باشد چراکه طبعا آنها مخالف هرگونه پیشرفت ایران هستند. غربیها در مذاکرات هستهای نیز بر آن بودند که برنامه هستهای ایران را متوقف سازند و بعدها عنوان کنند که این توقف از ناکارآمدی ایران بود.
وی ادامه داد: ازآنجاییکه دست غربیها همواره برای ایران رو و تصمیمات شومشان مبرهن است، هرگز اجازه نخواهیم داد برای توقف فناوری هستهای تصمیمگیری کنند.
نماینده مردم رفسنجان و انار گفت: منکر برخی محدودیتها درزمینهٔ فناوری هستهای نیستیم اما نهایت تلاشمان را خواهیم کرد تا کم و کاستی در این زمینه احساس نشود.
جلالی افزود: غنیسازی ۶۰ درصد کاربرد اتمی ندارد مگرآنکه به ۹۹ درصد برسد. به طورحتم جمهوری اسلامی ایران هرگز وارد چنین عرصهای نخواهد شد اما دست از کاربرد این صنعت در بهبود و حفظ زیرساختهای کشور مانند اصلاح ژنتیک درزمینهٔ کشاورزی، تولید برق، انرژیهای تجدید پذیر و تصفیه آب نخواهد کشید و اجازه نخواهد داد کشور های بیگانه دراینباره تصمیمگیری کند.
وی در پایان این گفتوگو اظهارداشت: تاکنون مذاکرات در چارچوب یک مسیر روشن برای جمهوری اسلامی ایران انجامشده و خوشبختانه گزارشی که ارائه شد، نکات مثبتی در برداشت و قرار شد موارد ارائهشده توسط کمیته هستهای کمیسیون امنیت ملی بررسی شود.
حسین جلالی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.