یک بام و دوهوای کاخ سفید در مذاکرات وین - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 63376
  پرینتخانه » بین الملل, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ - ۷:۰۳ |
آمریکا تنها مانع توافق نهایی محسوب می‌شود

یک بام و دوهوای کاخ سفید در مذاکرات وین

 اخیرا پایگاه خبری‌آکسیوس به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا و یک مقام صهیونیستی گزارش داده است که  آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل و دیگر مقامات این رژیم خواسته است جایگزینی برای توافق هسته‌ای با ایران معرفی کنند که غنی‌سازی اورانیوم را محدود کند.
یک بام و دوهوای کاخ سفید در مذاکرات وین

گروه بین‌الملل
 اخیرا پایگاه خبری‌آکسیوس به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا و یک مقام صهیونیستی گزارش داده است که  آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل و دیگر مقامات این رژیم خواسته است جایگزینی برای توافق هسته‌ای با ایران معرفی کنند که غنی‌سازی اورانیوم را محدود کند. براساس  آنچه در این گزارش ادعا شده است ، پس از ماه‌ها مذاکره غیرمستقیم بین ایران و آمریکا، متن توافق هسته‌ای تقریبا نهایی شده است. آخرین موانع برجای‌مانده درخواست  تهران از دولت بایدن برای حذف برخی نهادها و افراد از تحریم‌های یا لیست‌های غیرقانونی در آمریکاست.این در حالی است که تل‌آویو و شماری از متحدان عرب آمریکا در منطقه با بازگشت دولت بایدن به برجام مخالفند.
در این خصوص ، اکسیوس می‌گوید مقامات آمریکایی و اسرائیلی در نشست‌های اخیر خود مسئله ایران را در کانون توجه قراردادند و باوجود اختلاف‌نظر‌ها، مذاکرات بنت و بلینکن در فضای متشنجی انجام نشده است.بلینکن در این نشست از بنت خواست که گزینه جایگزینی برای توافق هسته‌ای و این‌که چگونه می‌تواند مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود، ارائه کند.این گزارش حاکی از آن است که بنت در پاسخ به بلینکن گفته است، درصورتی‌که آمریکا و اروپا فشار تحریم‌ها علیه ایران را تا سطح تحریم‌های روسیه افزایش دهند، جلوگیری از حرکت ایران به‌سوی غنی‌سازی ۹۰ درصدی امکان‌پذیر است.بنت همچنین به بلینکن گفت که توافق هسته‌ای تنها مانند یک چسب‌زخم عمل می‌کند و راه‌حلی کوتاه‌مدت است زیرا ایران براثر این توافق، به میلیاردها دلار پول دست پیدا می‌کند و این موضوع مغایر با استراتژی فشار حداکثری ایالات‌متحده محسوب می‌شود. 
 رمزگشایی از گزارش آکسیوس
رمزگشایی از گزارش آکسیوس، کمی پیچیده است! بدون شک مقامات آمریکایی و صهیونیستی هیچ‌گاه «دیپلماسی پنهان»خود در قبال پرونده‌ای مانند برجام را در رسانه‌ها فریاد نمی‌زنند، هرچند که تلاش می‌کنند از مجاری رسانه‌ای و تبلیغاتی به‌مثابه ظرفیتی برای تغییر قواعد بازی، مطالبات جمهوری اسلامی ایران و تأثیرگذاری مستقیم بر روی افکار عمومی«به سود اهداف واشنگتن و تل‌آویو» استفاده کنند. از سوی دیگر، رسانه‌ای کردن این موضوع، قطعا با دو هدف صورت گرفته است: نخست القای این موضوع به افکار عمومی دنیا که آمریکا خود را برای گذار از برجام آماده ساخته و به قول بلینکن و جیک سالیوان، برای انتخاب هر گزینه‌ای آمادگی دارد. بااین‌حال بر همگان مسجل است که دولت جوبایدن از ابتدای حضور خود در رأس معادلات سیاسی و اجرایی کاخ سفید، بارها تهدیدی به نام شکست مذاکرات را مطرح ساخت تا در سایه آن بتواند به هدف راهبردی خود مبنی بر مهار همه‌جانبه کشورمان و بازگشت ظاهری و بدون خاصیت به برجام دست پیدا کند؛ اما درنهایت، اصرار جمهوری اسلامی ایران بر روی خطوط قرمز راهبردی و هسته‌ای کشورمان
 تلاش طرف غربی را ناکام گذاشت. 
خروج برخی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا مانند ریچارد نفیو معمار تحریم‌های ضد ایرانی در دولت اوباما و دن شاپیرو سفیر سابق ایالات‌متحده در سرزمین‌های اشغالی، نشانه‌ای بارز  دال بر عدم دستیابی دولت بایدن به اهداف اولیه ترسیم شده خود در مذاکرات محسوب می‌شود. دومین هدف آمریکا از انتشار هدفمند گزارش پایگاه آکسیوس، آشکارسازی این نکته است که واشنگتن چاره‌ای جز پذیرش توافق با ایران ندارد زیرا رژیم صهیونیستی ، راهکارهای عملیاتی و مؤثری را به‌عنوان جایگزین و آلترناتیو توافق هسته‌ای ارائه نمی‌دهد. 
 لزوم رصد بازی تبلیغاتی غرب
بدون شک بازی‌های  تبلیغاتی اخیر غرب«آمریکا و تروئیکای اروپایی» در مذاکرات برجام ، ناظر بر هر دو جنبه استراتژیک و تاکتیکی صورت می‌گیرد. 
در چنین شرایطی، باید نگاه تحلیل‌گرایانه، عمیق و هوشمندانه‌ای نسبت به گزارش‌های منتشرشده از سوی رسانه‌های غربی و سنجش نسبت آن با فرامتن و متن مذاکرات داشت. اساسا مهم‌ترین پیش‌شرط مهار و خنثی‌سازی استراتژی هزار زخم  رصد هوشمندانه جنگ ترکیبی  دشمنان در ابعاد راهبردی و تاکتیکی می‌باشد. در این میان، باید میان «ثوابت» و « متغیرات» یا همان استراتژی‌ها و تاکتیک‌های دشمن در میدان جنگ هیبریدی با ایران تفکیکی هوشمندانه قائل شد. به عبارت بهتر، باید ابعاد و روش‌های نبرد فعلی و حتی هرگونه نبرد بالقوه دشمنان « با استناد به روش‌های آینده‌پژوهشی و احتمال سنجی» با استناد به داده‌ها و مستندات آماری-تحلیلی مورد رصد و تحلیل  قرار گیرد. در این خصوص، ما باید تحلیل واقع‌بینانه‌ای از گذشته، حال و آینده داشته باشیم. اگر چنین رصد هوشمندانه‌ای صورت نگیرد یا مرز میان«استراتژی‌ها» و « تاکتیک‌های دشمن»
 در نبرد همه‌جانبه  با کشورمان خلط شود ، قطعا در محاسبات راهبردی و تاکتیکی خود در قبال کنش چندلایه دشمنان دچار خطای محاسباتی خواهیم شد. اتفاقا یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های دشمنان، ایجاد و القای همین خطای شناختی و محاسباتی در کشورمان است. طی روزها و هفته‌های آتی، این روند تشدید خواهد شد .
 چه باید کرد؟
بدون شک نخستین گام در مواجهه با  رویکرد تبلیغاتی-سیاسی دولت‌ها و رسانه‌های غربی در روزهای حساس پیش رو،«صیانت از راهبردها و ثوابت استراتژیک» کشور می‌باشد. چنانچه مشخص است، دشمن درصدد است ضمن دفرمه کردن این  استراتژی‌ها و ثوابت ، استراتژی‌های جديد و مدنظر خود  را جايگزين آن‌ها نمايد. نخستين گام دشمنان نظام در اين مسير، «قابل معامله جلوه دادن اصول کلان راهبردی  » کشور است. در چنین شرایطی مقامات آمریکایی، فرانسوی، انگلیسی و آلمانی تلاش می‌کنند روایت ناقص یا دروغینی را
 در خصوص مذاکرات وین ارائه کرده و بر همین مبنا، تلاش کنند خطوط قرمز مطرح‌شده از سوی نظام جمهوری اسلامی را بی‌اهمیت یا غیرمرتبط با برجام جلوه دهند! در چنین موقعیتی باید تبیین حقایق مذاکرات وین را به‌مراتب زودتر از آنکه دیر شود، در دستور کار قرار داد. دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان در این خصوص باید نقش یک روایتگر فعال را در قبال افکار عمومی کشورمان و جهان ایفا کند. فراموش نکنیم که روایتگری مؤثر ما در روزهای باقی‌مانده از مذاکرات یکی از مهم‌ترین پیش‌شرط‌های غلبه بر بازی تبلیغاتی و سیاسی آمریکا و تروئیکای اروپایی در مذاکرات می‌باشد. بنابراین نباید اهمیت چنین موضوعی را فراموش کرد….

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.