وقاحت دادگاه لاهه تمامی ندارد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 62190
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 19 اسفند 1400 - 6:16 |
ترجمه و تحلیل؛

وقاحت دادگاه لاهه تمامی ندارد

درحالی‌که سران رژیم سعودی نزدیک به هشت سال در یمن مشغول به جنایات هستند، دادگاه لاهه کمترین اقدامی در راستای مستندسازی و محکوم کردن جنایات محرز آن‌ها صورت نداده است .شهادت هزاران کودک یمنی و سوءتغذیه میلیون‌ها نفر از شهروندان این کشور، محصول این جنایات محرز بوده است. 
وقاحت دادگاه لاهه تمامی ندارد

گروه بین‌الملل 
درحالی‌که سران رژیم سعودی نزدیک به هشت سال در یمن مشغول به جنایات هستند، دادگاه لاهه کمترین اقدامی در راستای مستندسازی و محکوم کردن جنایات محرز آن‌ها صورت نداده است .شهادت هزاران کودک یمنی و سوءتغذیه میلیون‌ها نفر از شهروندان این کشور، محصول این جنایات محرز بوده است. 
به گزارش دویچه وله،  چندروز از جنگ روسیه علیه اوکراین می‌گذرد. شمار قربانیان غیرنظامی فزونی یافته و تأسیسات غیرنظامی به‌طور فزاینده‌ای تحت بمباران نیروهای هوایی و زمینی روسیه قرارگرفته‌اند و این امر می‌تواند جنایات جنگی محسوب شود.عفو بین‌الملل ارتش روسیه را به  حمله‌های بی‌رویه در اوکراین متهم می‌کند. این سازمان‌بخشی از حملات روسیه به غیرنظامیان و زیرساخت‌های اوکراین را مستند کرده است.ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین حملات موشکی روسیه به مناطق غیرنظامی را جنایت جنگی ارزیابی کرده است. به اعتقاد او، ارتش روسیه دستکم با حمله هوایی به میدان آزادی خارکیف به  جنایت جنگی مرتکب شده است.
روز چهارشنبه دوم مارس دادگاه بین‌المللی لاهه (ICC) نیز اعلام کرد، تحقیقاتی را برای تعیین این‌که آیا اوکراین صحنه جنایات جنگی یا جنایات علیه بشریت است، آغاز خواهد کرد.کریم احمدخان، دادستان کل دادگاه لاهه در بیانیه‌ای گفت:«دلایل منطقی»برای آغاز چنین تحقیقاتی وجود دارد و جمع‌آوری شواهد نیز آغازشده است. جنایات جنگی با معیارهای بین‌المللی مشخصی تعریف می‌شود و نباید آن را با مفاهیمی چون جنایت علیه بشریت اشتباه گرفت.جنایات جنگی نقض جدی قوانین بین‌المللی در طول یک درگیری است. این اصطلاح دقیقا در اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی تعریف‌شده که از کنوانسیون‌های ژنو در سال۱۹۴۹ گرفته‌شده و بر اساس آن افراد، مسئول اعمال یک دولت یا ارتش شناخته می‌شوند.
جنایات جنگی جرائمی هستند که در جریان درگیری‌های داخلی یا جنگ بین دو کشور مرتکب می‌شوند.نسل‌کشی و جنایات علیه بشریت در زمان صلح یا در جریان اعمال خشونت  نیروهای نظامی علیه گروه‌هایی از افراد غیرمسلح هم امکان‌پذیر است.فهرست اعمالی که می‌توان آن‌ها را به‌عنوان جنایات جنگی تعریف کرد طولانی است. گروگان‌گیری، کشتار خودسرانه، شکنجه، رفتار غیرانسانی با اسیران جنگی یا مجبور کردن کودکان به عملیات‌های رزمی تنها برخی از بارزترین نمونه‌های آن هستند.
مارک کرستن از  دانشکده مطالعات جهانی و سیاست عمومی مانک   در دانشگاه تورنتو کانادا به پیچیدگی تعریف مفهوم جنایت‌های جنگی اشاره می‌کند و می‌گوید: «حمله به شهرها یا روستاها، بمباران خانه‌ها یا مدارس، حتی کشتن غیرنظامیان همه این‌ها اگر توجیه نظامی داشته باشند، همیشه جنایت جنگی محسوب نمی‌شوند. اما همین اعمال می‌توانند مصداق جنایت جنگی باشند، اگر منجر به ویرانی و تلفات غیرضروری شوند.»
 بشردوستی در لاهه معنایی ندارد
بدون شک بررسی وقایع جنگ اوکراین لازم است، اما سؤال اصلی اینجاست که چرا چنین اقدام و دقتی در قبال جنایات محرز غرب و مهره‌های متوحش سعودی و صهیونیستی دریمن و فلسطین صورت نمی‌گیرد؟حقوق بین‌المللی بشردوستانه که برای «روش‌های بشردوستانه برای محدود کردن اثرات مخاصمات مسلحانه» تلاش می‌کند، سه اصل«تناسب، محافظت و تمایز»را برای تعیین اینکه جنایت جنگی توسط یک فرد یا ارتش انجام‌شده، ایجاد کرده است.مارک کرستن در گفت‌وگو با دویچه وله در تعریف اصل تناسب با یک مثال توضیح می‌دهد: «اگر یک سرباز کشته شود، نمی‌توان کل شهر را برای تلافی آن بمباران کرد.» اصل محافظت، طرفین درگیر را ملزم می‌کند که از آسیب به افراد غیرنظامی جلوگیری کنند یا آن را به حداقل برسانند. حقوق بین‌المللی بشردوستانه از کسانی که در جنگ‌ها مشارکت نمی‌کنند، مانند غیرنظامیان محافظت می‌کند. اصل تمایز نیز می‌گوید، همیشه باید تلاش کرد تا بین افراد غیرنظامی و متخاصم تفکیک قائل شد.البته این قواعد در قبال جنگ یمن معنایی ندارند….
دویچه وله

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای وقاحت دادگاه لاهه تمامی ندارد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.