زمزمه‌های خیزش در کرانه باختری - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 62174
  پرینتخانه » اسلایدر, بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 18 اسفند 1400 - 22:00 |
در فلسطین چه می‌گذرد؟

زمزمه‌های خیزش در کرانه باختری

معادلات امنیتی تل‌آویو در کرانه باختری به‌هم‌خورده و از جنوب تا شمال این منطقه به شکل روزانه صحنه درگیری و تنش است. تقریبا روزی نیست که خبری از کرانه باختری در رسانه‌ها از درگیری، شهادت فلسطینی‌ها و تخریب خانه‌هایشان یا بازداشت‌های گسترده منتشر نشود.
زمزمه‌های خیزش در کرانه باختری

گروه بین‌الملل
معادلات امنیتی تل‌آویو در کرانه باختری به‌هم‌خورده و از جنوب تا شمال این منطقه به شکل روزانه صحنه درگیری و تنش است. تقریبا روزی نیست که خبری از کرانه باختری در رسانه‌ها از درگیری، شهادت فلسطینی‌ها و تخریب خانه‌هایشان یا بازداشت‌های گسترده منتشر نشود.  «حسین لافی» تحلیلگر لبنانی در وبگاه شبکه المیادین دراین‌باره نوشته است که کرانه باختری دیگر همچون سابق نیست و همه‌چیز پس از جنگ ۱۲ روزه غزه تغییر کرده و این منطقه به آتشفشانی در آستانه انفجار تبدیل‌شده است.

او نوشت که علی‌رغم تمام تلاش‌های دولت‌های پی‌درپی رژیم صهیونیستی برای نادیده گرفتن مسئله فلسطین و به حاشیه راندن تأثیر آن بر امنیت داخلی این رژیم، به‌ویژه در دوره «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر سابق، اما طبق گزارش راهبردی «اندیشکده امنیت ملی اسرائیل» برای سال ۲۰۲۲، «مسئله فلسطین چالش اصلی امنیت ملی اسرائیل است.»
علی‌رغم پیشبرد راهبرد «بدون راه‌حل» از سوی نتانیاهو و سران فعلی تل‌آویو در قبال مسئله فلسطین، اما واقعیت بر روی زمین را گزارش مؤسسه مذکور تأیید می‌کند. به‌ویژه اینکه پس از جنگ ۱۲ روزه غزه و نبرد «سیف القدس» جبهه‌های مختلف فلسطین ازجمله کرانه باختری در یک جبهه واحد علیه رژیم اشغالگر قدس متحد شد.در این گزارش آمده است: «رژیم‌ اسرائیل باسیاست‌های امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خود به دنبال غفلت توده‌های کرانه باختری و دورنگه داشتن آن‌ها از مقاومت به‌عنوان یک ایده و رفتار و به‌مثابه تلاشی برای احیای فلسطینی‌ها در کرانه باختری است. این ایده سعی دارد تا فلسطینی‌ها مفهومی موهوم به نام «صلح اقتصادی» را بپذیرند که موجب می‌شود تا آن‌ها از آرمان خود دور شده و به موجودی زنده و صرفا مصرف‌کننده تبدیل شوند و هیچ نشانی از معانی ملی به‌عنوان مردمی که در جست‌و‌جوی استقلال و آزادی خود هستند نداشته باشند».
 پس از جنگ ۱۲ روزه غزه و نبرد «سیف القدس» جبهه‌های مختلف فلسطین ازجمله کرانه باختری در یک جبهه واحد علیه رژیم اشغالگر قدس متحد شد.
 صهیونیست‌ها مستأصل هستند
بنابراین جنبش صهیونیسم به دنبال حل‌وفصل نبرد در کرانه باختری و تبدیل آن به «یهوده و سامره» بر اساس دروغ‌های تلمودی است؛ بر این اساس که اسرائیل این منطقه را عمق راهبرد امنیتی خود می‌داند.حسین لافی در ادامه تأکید کرد که علی‌رغم تمام این اقدامات، نشانه‌های واقعی و ملموسی از طرف صهیونیست‌ها وجود دارد که کرانه باختری بر دهانه آتش‌فشانی است که می‌تواند هرلحظه منفجر شود و در برابر شهرک‌سازی تلمودی، کشتار، تلاش‌ها برای الحاق دره اردن، حملات شهرک‌نشینان و دیگر شیوه‌های اشغالگری که همه فلسطینی‌ها را در کرانه باختری به ستوه آورده است، فوران کند.

در بخش دیگر گزارش المیادین آمده است که رژیم اسرائیل و سرویس‌های امنیتی آن در تلاش هستند تا کنترل نظامی و امنیتی خود را در کرانه باختری از سه طریق اصلی تقویت کنند:
اولین مورد، قدرت کنترل ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری و تقسیم آن به اجزای جغرافیایی است تا به‌راحتی توسط صهیونیست‌ها قابل‌کنترل باشد.
دوم، نفوذ سرویس‌های امنیتی رژیم تل‌آویو به جامعه فلسطین در کرانه باختری، از طریق سیستم‌های امنیتی مؤثر در میدان، از طریق عنصر انسانی و فناوری‌های امنیتی متعدد که تحرکات فلسطینی‌ها را در فضای مجازی رصد و پیگیری می‌کنند. تا جایی که جوانان فلسطینی فقط به خاطر یک پست در فیسبوک یا توییتر دستگیر می‌شوند. سومین مورد، هماهنگی امنیتی میان نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی با تشکیلات خودگردان است. صهیونیست‌ها همواره تلاش کرده‌اند با ترویج این مسئله که منافع امنیتی تشکیلات خودگردان با منافع امنیتی آن‌ها همپوشانی دارد، بخشی از بار امنیتی روی دوش خود را سبک کنند.
 وحشت تل‌آویو از شکست چندباره
«حسین لافی» سپس نوشت: «علی‌رغم تمامی تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای کنترل امنیتی بر کرانه باختری، ناظر بر آنچه در این منطقه رخ می‌دهد، به‌ویژه با افزایش بازداشت‌های فلسطینی‌ها، متوجه می‌شویم که وسعت بحران و ترس فزاینده صهیونیست‌ها از تبدیل مجدد کرانه باختری به یک جبهه رویارویی تمام‌عیار با اشغالگری بسیار بالا است، زیرا دستگیری‌ها اکنون از شمال کرانه باختری تا جنوب آن ازنظر جغرافیایی گسترش‌یافته است و دیگر ازنظر سیاسی محدود به یک جبهه نمی‌شود.»

او افزود: «همچنین دستگیری‌ها تقریبا تمام طیف سیاسی فلسطین را هدف قرار می‌دهد، به‌عنوان نشانه‌ای واقعی از اینکه مقاومت توده‌ای در حال شکل‌گیری در داخل کرانه باختری رود اردن است. از سوی دیگر افزایش سرکوب رژیم تل‌آویو علیه اسرای فلسطینی، هم‌زمان با آغاز نبرد شورش و نافرمانی و نفی قوانین زندان، احتمال اعلام اعتصاب غذا در یک ماه آینده علیه اداره زندان‌های این رژیم به‌منظور مقابله با زندانیان را افزایش می‌دهد.» همچنین باید به این موضوع توجه کرد که تعداد کل اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی حدود ۴۵۰۰ نفر شامل ۳۴ زندانی زن و حدود ۱۸۰ کودک است که بیش از ۹۰ درصد آن‌ها ساکن کرانه باختری هستند که این واقعیت موضوع اسرا را به یک سوخت دیگر برای شعله‌ورتر کردن وضعیت آشفتگی امنیتی در مناطق کرانه باختری و عاملی برای افزایش علل رویارویی با اشغالگران و شهرک‌نشینان تبدیل کرده است. وضعیت مقاومت مردمی در کرانه باختری با افزایش مقاومت نظامی در برابر اشغالگران و شهرک‌نشینان همراه است و این امر با افزایش تیراندازی به ایست‌های بازرسی و نگهبانی رژیم صهیونیستی در شهرک‌های صهیونیست‌نشین و همچنین ظهور تظاهرکنندگان دیده می‌شود.دستگیری‌ها تقریبا تمام طیف سیاسی فلسطین را هدف قرار می‌دهد، به‌عنوان نشانه‌ای واقعی از اینکه مقاومت توده‌ای در حال شکل‌گیری در داخل کرانه باختری رود اردن است. پدیده تیراندازی به‌سوی نیروهای اشغالگر به شهرها و روستاهای فلسطینی نیز کشیده شده و به‌طور مستقیم بر میزان آزادی عمل نظامیان صهیونیستی در مناطقی از کرانه باختری به‌ویژه در شمال آن و اردوگاه جنین تأثیر گذاشته است.
«یوسییوشا»، روزنامه‌نگار روزنامه یدیعوت آحارونوت دراین‌باره به معادله جدیدی اشاره‌کرده و نوشت: «تمامی عملیات‌های ارتش در اردوگاه‌ها با درگیری و تیراندازی به پایان می‌رسد، موضوعی که ارتش اسرائیل و یگان‌های ویژه پس از انتفاضه ۲۰۰۵ آمادگی آن را ندارند.»

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای زمزمه‌های خیزش در کرانه باختری بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.