جانسون نمی خواهد نبرد اوکراین تمام شود!
گروه بین الملل
یکی از کشورهایی که طی روزهای سپری شده از جنگ اوکراین، در مقام تشدید کننده تنشها میان مسکو و کی یف بر آمده انگلیس می باشد.
لندن، از یک سو در ایجاد مناقشه نقش بسزایی داشت و حتی زمانی که برخی اعضای ناتو از جمله آلمان و فرانسه به لندن و واشنگتن در خصوص تاثیرات سوء افزایش تحرکات ناتو در مرز روسیه و اوکراین هشدار می دادند، این موضوع را انکار می کرد! سوال اصلی اینجاست که چرا دولت بوریس جانسون از جنگ اوکراین استقبال می کند؟
رمزگشایی از مواضع دولت انگلیس
اخیرا لیز تراس، وزیر خارجه انگلیس در یک کنفرانس خبری به تشریح اهداف لندن و کشورهای غربی در قبال روسیه پرداخت. او گفت: «ما دو هدف مشخص داریم: «اول، پوتین باید در اوکراین شکست بخورد و ما داریم به اوکراین با تسلیحات دفاعی برای توقف تانکهای روسی کمک میکنیم البته باید کارهای بیشتری انجام دهیم. (هدف) دوم، ما داریم جناح شرقی ناتو را تقویت میکنیم». این مقام ارشد لندن که به لیتوانی سفر کرده است، خواستار اعمال فشار برای «فلج کردن اقتصاد روسیه» شد. تراس گفت: «ما باید از این موضوع اطمینان حاصل کنیم که اقتصاد روسیه فلج شود تا قادر به تداوم تامین مالی پوتین و ماشین جنگی او نباشد». دو خواسته مطرح شده از سوی وزیر خارجه انگلیس را حتی مقامات اوکراینی نیز مطرح نکرده اند! رادیکالیزه کردن فضای نبرد در اوکراین، خواسته و هدف اصلی انگلیس و دولت بوریس جانسون محسوب می شود. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که دولت بوریس جانسون به دلیل قرار داشتن در آستانه استعفا و برکناری از قدرت( به دلیل رسوایی های داخلی )، حساب ویژه ای بر طولانی شدن نبرد اوکراین باز کرده اند. آنها قصد دارند از بحران در اوکراین به مثابه یک فرصت برای جلوگیری از سقوط دولت محافظه کار خود استفاده کنند. مطابق آخرین نظرسنجی ها، محبوبیت جانسون نزد افکار عمومی انگلیس به حدود ۳۵ درصد رسیده و اکثر شهروندان خواستار استعفا و کناره گیری وی از قدرت هستند. مواضع سلبی و بازدارنده انگلیسی ها در قبال جنگ اوکراین را باید با توجه به همین دغدغه ها و شرایط مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
ترکیبی از جنگ و تحریم
بوریس جانسون در این خصوص ترکیبی از جنگ و تحریم را در دستور کار قرار داده است. نخست وزیر انگلیس کمیته ای را در وزارت خارجه کشورش جهت اعمال تحریم های همه جانبه علیه مسکو ایجاد کرده و از سوی دیگر، در صحنه نبرد نیز
هر گونه اقدامی صورت می دهد تا مذاکرات مستقیم میان روسیه و اوکراین به نتیجه یا به نام صلح منتج نشود. مقامات انگلیسی اکنون با تاکید دوباره بر خط قرمز راهبردی روسیه ( گسترش ناتو به شرق) تلاش می کنند تا مانع از پایان بحران در اوکراین شوند. مقامات روسی یکی از مهم ترین شرایط پایان نبرد در اوکراین را تضمین عینی ناتو و دولت کی یف مبنی بر عدم عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی می دانند. در مقابل، مقامات آمریکایی و انگلیس تلاش می کنند تا با طرح مکرر موضوع پیوستن اوکراین به ناتو و گسترش این سازمان تروریستی به شرق، خطوط قرمز استراتژیک روسها را مورد هجمه قرار دهند.
جانسون در مخمصه
فراموش نکنیم که برخی مواضع مقامات انگلیسی، در راستای قهرمان سازی کاذب از بوریس جانسون در خلال جنگ اوکراین می باشد.
مطابق نظرسنجی های صورت گرفته ، سه چهارم انگلیسیها معتقدند بوریس جانسون بی صداقت و فاقد درستکاری است. نظرسنجی گروه کمپین ۳۸ درجه نشان میدهد رسوایی مهمانی «پارتی گیت» چه میزان به نخست وزیر انگلیس آسیب رسانده است. به گفته اکثریت قاطع رای دهندگان، بوریس جانسون فردی ناصادق است. بر اساس نظرسنجی آژانس سرویشن مستقر در لندن، که این نظر سنجی را برای گروه کمپین ۳۸ درجه انجام داده است، حدود ۷۶ در صد انگلیسیها معتقدند که نخست وزیر
فردی فاقد صداقت است، زیرا او برای نجات مقام نخست وزیری خود از اتهامات رسوایی برگزاری مهمانی در ایام کرونا موسوم به پارتی گیت تقلا میکند. هفتاد درصد از دو هزار و ۳۶ نفری که در این نظر سنجی شرکت کردند بر این عقیده اند که او فاقد صداقت است.
فاجعه برای جانسون و محافظه کاران
عملکرد جانسون پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و وقوع رسوایی پارتی گیت هر دو سبب شده اند تا زمینه ها برای اسباب کشی دائمی جانسون از خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت فراهم شود. انعکاس عدم محبوبیت جانسون، حزب متبوع وی ( حزب محافظه کار ) را نیز با بحران مواجه ساخته است، تا جایی که سران این حزب نیز معتقدند تاریخ مصرف جانسون به پایان رسیده و او باید خود را برای خروج از قدرت آماده کند. تعداد رأیدهندگانی که در سال ۲۰۱۹ از حزب محافظهکار حمایت کردند و معتقدند که نخستوزیر فردی صادق است ازماه نوامبر تاکنون شمار این افراد پنجاه درصد کاهش یافته است، به طوری که از هر پنج نفر تنها یک نفر باور دارد رهبر حزب دارای صداقت است. حدود ۶۷ درصد از شرکت کنندگان در این نظر سنجی امیدوارند که نمایندگان حزب محافظه کار به رهبر حزب خود رای عدم اعتماد بدهند –۴۷ درصد از افرادی که در سال ۲۰۱۹ به این حزب رای دادهاند با این دیدگاه موافق هستند. جاناتان هارتی، مدیر کمپین ۳۸ درجه میگوید: «رای دهندگان از رهبران کشور صداقت میخواهند، این نشانه اساسی احترام است. اکنون حمایت و آرا مردم در پی افشاگریهای مربوط به برگزاری جشن کریسمس در ساختمان نخست وزیری کاهش یافته و بی اعتمادی به صداقت دولت افزایش یافته است. »
اعتیاد جانسون به جنگ اوکراین
در چنین موقعیتی دولت جانسون، وقوع جنگ اوکراین را بهترین فرصت برای فرار از مخمصه می داند! نخست وزیر انگلیس این روزها حتی بیش از مقامات آمریکایی بر طبل جنگ و تحریم علیه مسکو می کوبد تا بلکه بتواند چند صباحی بیشتر در راس معادلات سیاسی و اجرایی لندن باقی بماند. در این میان، زلنسکی و دیگر مقامات اوکراینی نه تنها بازی خطرناک جانسون در قبال کشورشان را رصد نکرده اند،بلکه تحت تاثیر سخنان ظاهرا جذاب اما در واقع خطرناک مقامات انگلیسی، به مهره بازی لندن در مواجهه با کاخ کرملین تبدیل شده اند. به راستی عاقبت این بازی خونین چه خواهد بود؟
انگلستان , بوریس جانسون , جنگ اوکراین
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.